WHO utsteder oppdatert COVID-19 Global Strategisk beredskap, beredskap og responsplan 2023-2025

Genève, 3. mai 2023– WHO har i dag utstedt en oppdatert Global Strategic Preparedness, Readiness and Response Plan (SPRP) 2023-2025. Dette er WHOs fjerde strategiske plan for COVID-19.

Dokumentet er en veiledning for land om hvordan de skal håndtere COVID-19 i løpet av de neste to årene i overgangen fra en krisefase til en langsiktig, vedvarende respons.

Selv om vi er i en mye sterkere posisjon i møte med COVID-19-pandemien, er viruset kommet for å bli, og land må håndtere det sammen med andre smittsomme sykdommer.

International Health Regulations Emergency Committee on COVID-19 møtes for 15. gang i morgen, 4. mai 2023, for å gi råd til WHOs generaldirektør om hvorvidt pandemien fortsatt er en folkehelsenødsituasjon av internasjonal bekymring: SPRP 2023-25 ​​vil være nyttig i å veilede land i håndteringen av COVID-19, uansett om pandemien fortsatt er en folkehelsesituasjon av internasjonal interesse.

Utdrag fra planen:

Fra nødberedskap til langsiktig COVID-19 sykdomshåndtering: opprettholdelse av gevinster gjort under COVID-19-pandemien

Oversikt

Når covid-19-pandemien går inn i sitt fjerde år, har overvåkingen avtatt dramatisk. Mens ukentlige rapporterte tilfeller og er på det laveste nivået siden pandemien begynte, fortsetter millioner av å bli smittet eller re-infisert med SARS-CoV-2 og tusenvis av mennesker dør hver uke. I dette sentrale øyeblikket har WHO oppdatert sin strategiske beredskaps- og responsplan for 2023-2025. Den oppdaterte toårige strategien bygger på målene for 2022 SPRP og støtter land mens de jobber med å overføre sine kritiske beredskapsaktiviteter til langsiktig vedvarende COVID-19 sykdomsforebygging, kontroll og styring.

LINK: Fra nødberedskap til langsiktig COVID-19 sykdomshåndtering: opprettholdelse av gevinster gjort under COVID-19-pandemien (who.int)

Last ned (9 MB)

Relatert lenke: Coronavirus sykdom (COVID-19) (who.int)

WHO News: Newsroom (who.int)

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.