PÅ HVILKET TIDSPUNKT VAR DET STØRE BLE RADIKALISERT?

Rainer Prang 16.04 2023

Jonas Gahr Støre er trolig den mest elendige og feige statsministeren Norge har hatt siden den andre verdenskrig. Det er samme hva han tar i, så går det galt. Mens Høyre av alle (!) ser ut til “å eie” flere og flere saksområder, kryper Støre etter og har ikke grep om et eneste saksområde.

– Brutale skatteøkninger og klappjakt på private løsninger har ødelagt forholdet til sentrumsvelgerne, skriver Nettavisens Gunnar Stavrum om Støre-regjeringen, som også legger til:

“- Matvareprisene øker, boligrentene settes opp, avgifter skrus opp både nasjonalt og lokalt, strømprisene gir fortsatt dype innhogg i bedriftenes regnskap og vanlige folks lommebøker. Velgerne er ikke så interessert i årsakene som i løsningene, og der er det stille fra Youngstorget.”

Det er også verdt å peke på det dårlige forholdet Støre nå har til deler av samene, deler av norsk næringsliv, som kaller Støre-politikken “næringsfiendtlig”, og de mange lokale Arbeiderparti-ordførerne landet rundt som gruer seg for høstens valg fordi de har en slik regjering som Støres de blir konfrontert med.

Når Stavrum peker på at Støre fremstår som Komiske Ali fra Irak-krigen, idet han benekter at skattesatsene har økt og tilbakeviser at dette gir grobunn for ustabilitet i næringslivet, er det sterke, men sanne ord fra Stavrum.

Han er ikke bedre enn dette Jonas Gahr Støre, statsminister fra Arbeiderpartiet fra og med høsten 2021.

PÅ HVILKET TIDSPUNKT BLE STØRE RADIKALISERT?

Mye av det vi ser på nært hold fra Jonas Gahr Støre tyder på at han har en helt annen agenda enn det å være norsk statsminister for Norge. Mannen er som en logrende puddel overfor EU, og det er altså ikke bedre enn at han selger ut norske naturinteresser på land og hav gjennom sin idiot-politikk knyttet til vindkraft og elektrifisering av plattformene.

98 prosent av utslippene fra olje og gass kommer når den brennes, og kun 2 prosent kommer fra selve produksjonen. Derfor har elektrifisering av produksjonsprosessen her i landet forsvinnende lite å si for det såkalt viktige “globale CO2-utslippet” skapt av politikerne. Støre vet det, men han er “klima-radikalisert” og bryr seg ikke.

Det lynraske, “blitz-krieg”-aktige angrepet vi nå ser på Norge, naturen og energien vår skyldes altså at “Norge trenger mye energi fort”. Dette er noe mange av oss stiller oss tvilende til med tanke på at vi har flusst med gass og vannkraft her hjemme, men det er vitterlig lovet bort allerede til Støres venner i EU-land.

– Jonas Gahr Støre stiller Norges energi til disposisjon for EU, skrev Pål Steigan den 12. april i år, og han legger til:

“- 20. mai 2022 sendte statsminister Jonas Gahr Støre et brev til EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen der han lovte at Norge skal bygge ut vindkraft til havs i en størrelsesorden av 30 Gigawatt, og at mesteparten av dette vil være tilgjengelig for eksport til EU.

– På vegne av Norge har altså Jonas Gahr Støre lovt EU å bygge ut vindkraft som nesten er like stor som den samlede kraftproduksjonen i Norge. Dermed gjør han med et pennestrøk Norge til en energikoloni under EU med vindtrekkende og uoverskuelige konsekvenser for Norge og framtidige generasjoner her til lands.” (lenke nederst med alle dokumenter)

Fikk du være med på å bestemme noe rundt dette, og tror du at du får være med på å bestemme at vi kapper kablene til Tyskland og England, som begge har brutt avtalen knyttet til hva slags stabil energi de skal levere hit til landet for å få norsk vannkraft?

Jeg synes det er betimelig å stille spørsmålet:

Hvor på veien var det at Jonas Gahr Støre, statsminister for Arbeiderpartiet i Norge, ble radikalisert?

* var det mens han tok sin utdannelse ved Institut d’études politiques de Paris, gjerne kjent som Sciences Po i Paris, Frankrike?

Sciences Po underviser og driver forskning innen statsvitenskap, samfunnsøkonomi, sosiologi, jus og historie. Universitetet har en svært lav opptaksprosent, og er i Frankrike kjent som en eliteinstitusjon og som står sentralt i å utdanne franske samfunnstopper i offentlig sektor, næringsliv og media.

* var det mens han bar koffertene til Gro Harlem Brundtland?

* var det etter at han ble innlemmet i kretsen rundt Jens Stoltenberg?

* var det mens han var leder for Sosialistinternasjonalens Midtøsten-komité fra 2006 til 2010?

* var det mens han i opposisjon (2001–2005) deltok i flere utvalg, blant annet for å utrede Arbeiderpartiets Europa-politikk?

* var det etter stortingsvalget i 2005, da Støre ble utnevnt til utenriksminister i Jens Stoltenbergs andre regjering?

* var det etter at han ble møtt med kritikk internasjonalt, da Norge anerkjente Hamas-regjeringen i 2007?

I 2011 fortalte ledere av Hamas, Khaled Mashaal, at han hadde hatt flere direkte telefonsamtaler med Støre da han var utenriksminister. Støre benektet først å ha hatt samtaler med Hamas og forandret uttalelsen da han ble konfrontert med Meshaals uttalelser.

* var det i forbindelse med arbeidet med boken “Å gjøre en forskjell”, med undertittelen “Refleksjoner fra en norsk utenriksminister”?

Han drøfter i boken blant annet Midtøsten-konflikten, og trakk paralleller mellom nazistenes behandling av jødene i slutten av 1930-årene og Israels behandling av palestinere i Hebron.

* var det da Støre som utenriksminister hadde tilsyn med Norges deltakelse i den NATO-ledede militære intervensjonen i Libya i 2011?

* var det etter at han 14. juni 2014 ble valgt til ny partileder etter Jens Stoltenberg?

* var det etter at han den 14. oktober 2021 ble Norges statsminister?

Eller har det hele gått galt underveis mens han stort sett har vaklet seg fram i roller han passet mer eller mindre i, før han overtok “styringen av Norge”, som så langt har vært en katastrofe med ville bortforklaringer rundt Putin, tørrår og en servilitet overfor EU ingen noensinne har oppvist maken til?

—————

Steigans sak om den grønne energialliansen Norge – EU mediene har snakket lite om, og som derfor har gått rimelig langt under radaren for folk flest (og politikere generelt):

https://steigan.no/…/jonas-gahr-store-stiller-norges…/

Legg igjen en kommentar