Biden vil bruke 5 milliarder dollar på nytt coronavirus-vaksineinitiativ støttet av Gates, Fauci og republikanske lovgivere

Den vil bruke 5 milliarder dollar på et program for å akselerere utviklingen av nye koronavirusvaksiner og terapier, kunngjorde tjenestemenn i Det hvite hus denne uken. Project NextGen, en etterfølger til Operation Warp Speed, har bipartistøtte og vil motta finansiering fra Bill & Melinda Gates og Rockefeller Foundations.

Av 

Michael Nevradakis, Ph.D.

Linken er kopiert

USAs regjering covid-vaksineutgiftsfunksjon

Savner en dag, savner mye. Abonner på The Defender's Top News of the Day . Det er gratis.

Den amerikanske regjeringen vil bruke 5 milliarder dollar på et program for å akselerere utviklingen av nye koronavirusvaksiner og terapier, kunngjorde tjenestemenn i Det hvite hus denne uken i et intervju med The Washington Post .

Kalt «Project NextGen», vil det nye initiativet tjene som etterfølgeren til Trump-administrasjonens « Operasjon Warp Speed », som ble lansert i mars 2020 for å fremskynde utviklingen av COVID-19- .

I likhet med Operation Warp Speed, vil Project NextGen – med finansiering fra Bill & Melinda Gates Foundation og Rockefeller Foundation – oppmuntre til offentlig-private partnerskap.

I følge Reuters vil prosjektet bli administrert av det amerikanske departementet for helse og menneskelige tjenester (HHS), som vil koordinere på tvers av ulike offentlige etater og aktører i privat sektor, og dekke “alle faser av utviklingen fra laboratorieforskning og kliniske studier til levering .”

“Vitenskapsmenn, folkehelseeksperter og har etterlyst initiativet og advart om at eksisterende terapier stadig har mistet sin effektivitet og at nye er nødvendig,” rapporterte Posten.

Det nye initiativet er basert på et “veikart” for utvikling av nye koronavirusvaksiner , formulert av University of Minnesota og ledet av en tidligere tjenestemann i Biden-administrasjonen.

Et “veikart” for “bedre” koronavirusvaksiner

Operation Warp Speed ​​investerte omtrent 30 milliarder dollar i utvikling, produksjon og distribusjon av -vaksiner, ifølge USA Today , med seks legemiddelprodusenter som hver mottar mer enn 1 milliard dollar, sammen med et løfte om et “garantert marked” hvis de lykkes med å utvikle et .

Project NextGen skulle opprinnelig få navnet “Project COVID Shield”, etter at noen republikanske lovgivere ba om av en “Operation Warp Speed ​​2.0” for å bygge på arven fra Trump-administrasjonen.

Imidlertid ville «tjenestemenn i Det hvite hus ha litt avstand fra Trump-innsatsen så vel som fra COVID-fokusert merkevarebygging, da store deler av landet hadde gått videre fra pandemien», rapporterte Posten, som siterte to anonyme Biden-administrasjonstjenestemenn.

Det nye initiativet vil også være «mer beskjedent» og ha et «mer åpent oppdrag», i motsetning til Operation Warp Speed, som utelukkende fokuserte på COVID-19.

I følge USA Today vil de første 5 milliarder dollar i finansiering “bli finansiert gjennom penger spart fra kontrakter som koster mindre enn opprinnelig estimert.”

Ashish Jha, koronaviruskoordinator i Det hvite hus, sa at det nye initiativet har tre hovedmål: å skape langtidsholdbare vaksiner, akselerere utviklingen av nesevaksiner og styrke innsatsen for å lage “bredere” pan-koronavirus-vaksiner.

Prosjektet inkluderer også midler til mer holdbare monoklonale antistoffer.

Navnet «Project NextGen» ga mer mening, sa Jha, siden det er «en annen tid» med «et annet sett med mål». Det nye navnet “fanger mye mer nøyaktig hva det er vi prøver å gjøre,” sa han.

Michael Osterholm, Ph.D., MPH , direktør for Center for Infectious Disease Research and Policy (CIDRAP) ved University of Minnesota, hjelper til med å lede innsatsen.

I februar utviklet CIDRAP et ” veikart ” for utvikling av “bedre” koronavirusvaksiner. Dette “veikartet” fungerer som grunnlaget for Project NextGen.

Osterholm var medlem av Covid-19-rådgivningsrådet sammenkalt av daværende presidentvalgte Joe Bidens overgangsteam. Styret ble oppløst da Biden tiltrådte i januar 2021.

Jha sa til Posten, “Det har vært veldig tydelig for oss at markedet på dette beveger seg veldig sakte. Det er mye regjeringen kan gjøre, administrasjonen kan gjøre, for å få fart på disse verktøyene … for det amerikanske folket.»

Tidligere, under et toppmøte mot koronavirusvaksine i Det hvite hus i juli 2022, sa Jha:

“Vi trenger vaksiner som er mer holdbare. Vaksiner som gir bredere og langvarig beskyttelse. Vaksiner som tåler flere varianter. Vaksiner som kan takle hva som helst Moder Natur kaster på oss.»

Osterholm karakteriserte eksisterende COVID-19-vaksiner som “virkelig gode”, men ” ikke bra .”

“Det er en betydelig mengde arbeid [som skal gjøres] for å ta disse gode vaksinene og forhåpentligvis oppnå bedre vaksiner,” sa Osterholm.

Osterholm bemerket at SARS-CoV-2 er det tredje nye som har dukket opp i løpet av de siste to tiårene – Midtøsten respiratorisk syndrom (MERS) og alvorlig akutt respiratorisk syndrom (SARS) var de to andre. Ifølge Osterholm ville det være «flott» å være forberedt på et fjerde nytt koronavirus når og hvis det dukker opp.

Reuters siterte en ikke navngitt HHS-talsperson, som uttalte:

“Selv om vaksinene våre fortsatt er svært effektive for å forhindre alvorlig sykdom og død, er de mindre i stand til å redusere infeksjoner og overføring over tid. Nye varianter og tap av immunitet over tid kan fortsette å utfordre helsesystemene våre i årene som kommer.

«Project NextGen vil akselerere og effektivisere den raske utviklingen av neste generasjon vaksiner og behandlinger gjennom offentlig-private samarbeid. Tilførselen av en investering på minimum 5 milliarder dollar vil bidra til å katalysere vitenskapelig fremgang på områder som har store folkehelsefordeler for det amerikanske folket, med mål om å utvikle trygge og effektive verktøy for det amerikanske folk.»

The Post bemerket imidlertid at selv om utbruddet av nye koronavirus de siste tiårene har “ansporet bekymringer for potensialet for fremtidige helsekriser”, kan det ta år å utvikle en universell koronavirusvaksine, og bemerker at slik innsats har vært mislykket for influensa til tross for tiår med innsats.

Dr. Paul Offit, direktør for Vaccine Education Center ved Children's Hospital of Philadelphia, snakket til USA Today, uttrykte skepsis til Project NextGens mål, og la merke til at lignende forsøk på å utvikle influensa- og HIV-vaksiner har pågått i mer enn 40 år, uten resultat.

Offit sa at effektiviteten til nesevaksiner forblir uklar, da de forblir i det kliniske utprøvingsstadiet på dette tidspunktet. Dr. John Moore, en immunolog ved Weill Cornell Medical College i New York, uttrykte et lignende syn, og sa «det er seriøst naivt å tro at det vil være enkelt å lage [en nasal vaksine]».

Han la til at vektleggingen av å forbedre eksisterende COVID-19-vaksiner, som han beskrev som “utrolig”, sannsynligvis ville undergrave offentlig tillit til disse vaksinene.

Moore sa til USA Today at “et initiativ som dette er sårt nødvendig og burde vært på plass mye tidligere,” og la til at “Alle som er kjent med vaksineutvikling vet at oversettelse til et praktisk produkt er en mye vanskeligere og dyrere prosess” enn opprettelse av en grunnvaksine.

“Mange design som ser bra ut i de tidlige stadiene faller ut fordi de ikke kan produseres effektivt under forholdene som kreves for ,” sa Moore.

Ifølge Jha vil det nye prosjektet og dets investering i en ny generasjon koronavirusvaksiner “ha svært store fordeler for andre respiratoriske patogener vi arbeider med hele tiden, som influensa og RSV.”

Gates, Rockefeller Foundations bak Project NextGen

21. februar publiserte CIDRAP sitt ” veikart for å fremme bedre koronavirusvaksiner ” – med $1 million i fra Gates og Rockefeller Foundations, “For å hjelpe til med å sette i gang søket etter bedre vaksiner [og] utvikle bredt beskyttende vaksiner.”

I følge prosjektbeskrivelsen ble finansieringen brukt til å sette sammen «et internasjonalt samarbeid av 50 forskere som har laget en strategi for å gjøre de nye vaksinene til virkelighet».

Osterholm uttalte den gang: “Hvis vi venter på at neste begivenhet skal skje før vi handler, vil det være for sent.”

Bruce Gellin, MD, MPH, sjef for Global Public Health Strategy ved Rockefeller Foundation, sa at det er en “haster” for å ta de neste skrittene, og ber om en “ekvivalent” med Operation Warp Speed.

I følge CIDRAP har Gellin “ledet flere føderale vaksineinitiativer og har vært en teknisk rådgiver for grupper inkludert Gavi, Vaksinealliansen, COVAX og Verdens helseorganisasjon.”

Gates Foundation er en partner av Gavi, The Vaccine Alliance , som igjen samarbeider tett med ID2020 Alliance , som fremmet utviklingen av digital ID . Microsoft er et grunnleggende medlem av ID2020 Alliance, samt Gavi, BMGF, Verdensbanken, Accenture og Rockefeller Foundation .

CIDRAP mottok tilskuddet på 1 million dollar i april 2022, og hadde innen oktober 2022 utviklet et utkast til “veikartet”. I følge Osterholm bygger den på en lignende “veikartstrategi” brukt av CIDRAP for tidligere prosjekter, inkludert forbedring av sesonginfluensavaksiner og utvikling av en universell influensavaksine.

For det nye “veikartet” kulminerte denne innsatsen i en 92-siders rapport , med tilhørende sammendrag , publisert i Vaccine journal. Prosjektet er delt inn i fem kjerneområder: virologi, immunologi, vaksinologi, dyre- og menneskemodeller for vaksineforskning, og politikk og finansiering.

I en medfølgende kommentar publisert i samme utgave av Vaccine sa Dr. Margaret Hamburg, en tidligere FDA-kommissær som er medpresident for InterAcademy Partnership, og Dr. Greg Poland, direktør for Mayo Clinic's Vaccine Research Group, at COVID- 19 vaksiner har vært effektive for å forebygge alvorlig sykdom.

Hamburg var deltaker i Nuclear Threat Initiative (NTI) sin apekoppepandemi-simulering i mars 2021, basert på et bemerkelsesverdig forutsett “fiktivt” apekopputbrudd i mai 2022. Hun er styremedlem i Nature Conservancy og visepresident for NTIs Global Biological Policy og programmer og sitter i styret for Gavi .

Ifølge Hamburg og Polen er det imidlertid noen problemer med de nåværende vaksinene, inkludert “bemerkelsesverdig reaktogenisitet” hos enkelte individer, kort beskyttelsesvarighet og tekniske krav som gjør dem vanskelige å lagre og administrere på avsidesliggende steder og områder med lav beskyttelse. ressurser.

De sa at neste generasjons vaksiner kan tilby ytterligere fordeler som “nye metoder for levering – depotplaster, orale eller intranasale vaksiner – som er enkle å distribuere og påføre, stimulere slimhinneimmunitet og potensielt blokkere overføring,” og la til at dette er overlegent til den nåværende strategien om å “jage” nye varianter og utvikle boostere.

Hamburg og Polen sa at et universelt koronavirus ville være lett å lagre, men veien til utvikling av en slik vaksine kan ta en “lagdelt tilnærming”, som starter med å lage en “variant-sikker” COVID-19-vaksine, etterfulgt av utvikle vaksiner som gir bredere beskyttelse mot ulike koronavirusfamilier.

Medlemmer av CIDRAP sa i februar at finansiering ville være en utfordring for initiativene som er angitt i deres “veikart”, på grunn av “krympende støtte til storskala vaksineinvesteringer, nå som nødfasen av COVID-19-pandemien hovedsakelig har passert. ”

Den føderale finansieringen øremerket Project NextGen ser imidlertid ut til å løse dette problemet.

Andre utfordringer CIDRAP-teamet identifiserte inkluderer “mangelen på bedriftsincentiver, usikkerhet rundt offentlig etterspørsel etter en bredt beskyttende vaksine, og muligheten for å utvide vaksineproduksjonskapasiteten.”

Gellin sa imidlertid i en pressemelding fra University of Minnesota 21. februar at: «Gang på gang har vi sett at investering i vitenskap bringer løsninger. COVID-19-pandemien galvaniserte forskningsmiljøet og avanserte vaksine-FoU effektivt og gjennom brede samarbeid,» en forhåndsvisning av Project NextGen.

20. april vil CIDRAP holde et én times ” vitenskapelig webinar “, åpent for publikum, og presentere deres “veikart.”

Republikanske lovgivere, Fauci presset på for ‘Warp Speed ​​2.0'

Politisk krangel forsinket finansieringen av Project NextGen, ifølge Post, som rapporterte at republikanerne insisterte på at midler var til overs fra tidligere COVID-19-hjelpepakker.

Til syvende og sist “skiftet HHS midler beregnet på koronavirustesting og andre prioriteringer” inn i det nye initiativet.

Dr. Anthony Fauci var en av stemmene som “brukte måneder på å presse Kongressen for milliarder av dollar som kunne brukes til å utvikle neste generasjons vaksiner og behandlinger,” rapporterte Posten, og la til at disse argumentene “stort sett falt flatt” i møte med Republikansk opposisjon.

I følge Posten sa imidlertid “Selv noen av republikanerne som blokkerte Det hvite hus' forespørsler om koronavirusfinansiering i fjor at de ønsket en ‘Warp Speed ​​2.0' for å fremskynde oppdaterte vaksiner og behandlinger som ville bedre bekjempe viruset.”

I august 2022 skrev tidligere senser Richard Burr (RN.C.) og James Inhofe (R-Okla.) til president Biden og sa «Operasjon Warp Speed ​​var det mest vellykkede folkehelseprogrammet siden kopper. Det reddet millioner av liv, og det bør gjenoppstå så snart som mulig.»

Dawn O'Connell, assisterende sekretær for beredskap og respons ved HHS, fortalte Posten at Biden-administrasjonen lærte leksjoner fra Operation Warp Speed, inkludert hvordan man kan fremskynde vaksineutvikling, og at disse leksjonene vil bli brukt på Project NextGen.

“Vi har lært mye på disse tre årene,” sa O'Connell. Hun la til at noe av laboratoriearbeidet knyttet til Project NextGen har startet, og at regjeringen har satt i gang innsats for å identifisere potensielle partnere i privat sektor.

“Vi har begynt å kartlegge landskapet der ute – å vurdere hvilke vaksinekandidater som er tilgjengelige, [og] bevege oss gjennom hvilke spennende teknologier som finnes,” sa hun.

I følge Posten informerte O'Connell og hennes team selskaper som jobber med utvikling av monoklonale antistoffer om at regjeringen snart kan gjøre nye investeringer i teknologien.

Jha nektet imidlertid å sette en tidsplan for når nye produkter utviklet under regi av Project NextGen ville være tilgjengelige for publikum, rapporterte Posten.

“Tidslinjene vil virkelig være basert på hvor raskt de vitenskapelige fremskritt fortsetter, og hvor raskt vi kan studere og måle effektiviteten og sikkerheten til disse produktene,” sa Jha.

Project NextGen er også fortsatt uten leder, med Det hvite hus “vurderer fortsatt kandidater,” ifølge Post, som bemerket at prosessen bremses av “demokratenes ønske om å unngå spørsmål om interessekonflikter som forfulgte Operation Warp Speed, etter at Trump-tjenestemenn valgte Moncef Slaoui, en farmasøytisk industrileder med betydelige aksjebeholdninger, til å lede det programmet.»

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.