Innlegg FB gruppa 15. okt 2018…og NÅ skjer det!

  · 

DEL gjerne!

Kanskje på tide å løfte blikket mot himmelen? Her i norden har man i sommer og høst sett resultater av hva som skjer over hodene våre.

Sterke vinder og tørke som må sies å være unormalt….noe metrologene ikke vil innrømme. De innrømmer at deres meldinger noen ganger har slått feil og ved henvendelse til NMI sier de at skyene disse flyene ettrlater seg er contrals dvs eksos fra fly.

Til det er å si at eksos fra fly løser seg opp med luft og etterlater seg IKKE skyer som løser seg opp og går over til en tåkelignende sky. Disse “skyene” kan sees i et firkantet mønster rundt solen som man kan se på videoene som legges ut.

Når du ser dett på himmelen…gå da inn på Flightradar24 og se om disse flyene er registrert på radaren. Jeg har i flere mndr gått inn for se om disse flyene er registert på radaren. Det er de IKKE. EN forklaring kan være at disse flyene flyr så høyt at radaren ikke fanger de…eller at de er tatt ut av radarsystemet. Isåfall burde myndighetene som kontrollerer dette uansett ha kontroll og ansvar. Mao våre myndigheter tillater dette.

Dersom myndighetene påstår at dette er rutefly så passer det ikke inn i deres faste ruter. Dette kan dere selv se.

Disse flyene er spesiallaget for disse oppdrag som CIA har bedrevet siden 1948. Ser man videoer fra USA/Florida/Stillehavet har dette pågått i mange tiår. Man kan da spørre seg hvorfor disse stormene/orkanene til stadighet er i disse områdene? Og nå har de også i mye større skala kommet til og .

Se bare på den høye temperaturen som har vært de siste dagene i oktober? Mengder med regn og oversvømmelser på Vestlandet og til og med i indre strøk. Her snakker man da om snøsmelting i fjellet?? Min påstand er at dette er ren og skjær løgn. Med mye regn så øker presset på jordsmonnet og som setter jordsmonnet i bevegelse og da med påfølgende ras. Dette har også påvirkning i fjellet. Når store vannmengder trekker inn i sprekker i fjellet øver det trykk på fjellet som igjen over tid vil gi etter(Veslemannen).

Fortsetter dette vil man se at det på Vestlandet og enkelte steder i innlandet vil forekomme hyppige ras.

Dersom denne varmen fortsetter også i N Norge vil flere steder der og tilkomme ras. Jeg tenker da spesiellt på veier i Troms..fra Skibotn/ Lyngseidet og videre fjellet mot Alta.

Vel det var nå mitt lille bidrag utfra hva jeg har lært av geoteknikk bla.

Så derfor følg med på HVA som skjer over hodene våre(på himmelen) fremover da jeg er ganske så sikker på at dette er styrt og kan få katastrofale følger. Folk må nå i dette landet våkne..stille spørsmål…og sette myndighetene til ansvar for hva som skjer.

Mitt neste innlegg skal omhandle som norske har godkjent(og som av de betegnes som et forskningsprosjekt men som er noe helt annet.) Dette er farlige greier for alt liv på jorda.

Avslutningsvis vil jeg sitere hva maktmennesker uttaler (og det skjedde for lenge siden).

Sitat: Kontrollerer man været kan man kontrollere verden!

Fem utenlandske skiturister tatt av snøskred: en person omkommet……Publisert 31. mars kl. 15:30 Oppdatert i går kl. 18:33

Det skal ha gått totalt tre større skred i Troms fredag ettermiddag. I Lyngen ble fem personer tatt av snøskred. Det er bekreftet at en av dem har omkommet.

Deler av snøskredet som gikk på Kavringtind, sentralt på Lyngseidet i Troms.FOTO: LYNGEN RØDE KORS / LYNGEN RØDE KORS HJELPEKORS

Trygve GrønningJournalist

Ida Louise RostadJournalist

Ingrid Wester AmundsenJournalist

Publisert 31. mars kl. 15:30 Oppdatert i går kl. 18:33

Del på Facebook Del på Twitter Del på epost

Nyhetstips 03030

Har du bilder, video eller er på stedet?Tips oss!

Det har gått totalt fire skred i Troms i ettermiddag; to i Lyngen, en på Reinøya og en i Manndalen.

Det ene skredet har gått en snøskred på Kavringtinden i Lyngen i Troms.

Store mannskaper ble satt i sving fredag.FOTO: HALLGEIR JAKOBSEN

– En person er bekreftet omkommet, bekrefter ordfører i Lyngen, Dan-Håvard Johnsen.

En annen er kritisk skadd, og sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge. De tre siste i reisefølget blir hentet ut av helikopter. En av dem er moderat skadd, mens de to siste ikke skal være fysisk skadet.

– De er utenlandske borgere, så pårørende er ikke varslet. Vi jobber nå med å orientere hjemlandet, sier Morten Pettersen i politiet.

To av Norske Redningshunders lavinehunder-ekvipasjer blir fløyet ut med politihelikopteret til stedet, opplyser de på . Også Norsk Folkehjelp og Røde Kors Hjelpekorps er på vei til stedet.

Se video fra den dramatiske redningsaksjonen i regi av Lyngen røde kors hjelpekors i tett snødrev her:Slå på lyd

-00:06

00:00

Redningsaksjon på Kavringtinden

FOTO: Lyngen Røde Kors hjelpekors

Politiet bekrefter lørdags ettermiddag at den omkomne i skredet på Kavringtinden er en mannlig skiturist fra Italia i 30-årene.

Se siste nytt om skredhendelsene i Troms:

Fire omkommet etter flere snøskred i Troms

Det har vært fire alvorlige skredulykker i Troms fredag 31. mars.

Storslett

  • Kl. 17.57 fikk politiet melding om snøskred ved Tverrelva på Storslett der en person nå er bekreftet omkommet. Vedkommende var en del av et større utenlandsk reisefølge. En annen person i turfølget som var på stedet lokaliserte vedkommende og varslet nødetatene.

Lyngen

  • Kl. 14.46 kom det inn melding til politiet om at det var gått et skred i Kvalvikdalen i Lyngen. Det var fem personer med utenlandsk opprinnelse som var på skitur. Troms kan bekrefte at en person er funnet omkommet, en med kritiske skader som er med helikopter. De gjenværende blir nå evakuert.

Reinøya

  • Kl. 15.10 fikk politiet inn melding om at det var gått et skred der et hus ble tatt og ført på sjøen ved Grøtnesdalen på Reinøya. To personer er funnet omkommet og de pårørende er varslet. Det var et stort gårdsbruk, der hus og fjøs ble tatt av skredet.

Manndalen

  • To skred gikk i Manndalen i Kåfjord kommune. Alle personer er gjort rede for, men dyr er antatt skadet. Det er snakk om ca. 100 kyr. Mattilsynet er varslet og følger opp saken med kommunen.

En alvorlig hendelse

Lyngen kommune har opprettet krisestab og følger rutiner i henhold til alvorlige hendelser, sier ordfører i Lyngen kommune, Dan-Håvard Johnsen.

– Vi vet at det er fem stykker som er involvert, vi kan ikke bekrefte hvilken nasjonalitet turfølget har, utover at det er utenlandske turister, sier ordføreren.

Det skal være minst ett helikopter i lufta.

Det skal være dårlig sikt og mye snø. Røde Kors gjør fortløpende vurderinger på om det er trygt for mannskapet å operere, sier ordføreren.

FOTO: HANNE WILHELMS / NRK

Ifølge Lyngen-ordføreren skal det være 40–50 personer involvert i den pågående redningsaksjonen fra både politiet, frivillig redningstjeneste, helsepersonell, og kommunal krisestab.

Innbygger i Lyngen og innehaver av overnattingsstedet Sørheim brygge, Stein-Erik Eliassen, sier at folk på nåværende tidspunkt ikke vet noe om status på ulykken, annet enn at det ikke skal være noen av deres gjester som er innblandet i snøskredet.

Det skal være skodde og snødrev på stedet, og ikke mulig å se noe av fjellet eller den pågående redningsaksjonen, ifølge Eliassen.

Lyngen hjelpekorps under redningsaksjonen hvor fem italienske skiturister ble tatt av skred.FOTO: LYNGEN RØDE KORS

Det fjerde skredet som har gått i Ura i Kjosen i Lyngen sperrer fylkesvei 91, ifølge Lyngen kommune. De ber publikum ta kontakt dersom man trenger overnatting som følge av at man blir innesperret på grunn av skredet.

Også på Reinøya har det vært et snøskred, der to personer er bekreftet omkommet:

Les også:To omkom da snøskred tok hus og fjøs: ​​​​​​​ – Det er en forferdelig tragedie

Høy snøskredfare

Det er for tiden høy skredfare i Troms og Vest-Finnmark. Mange steder er snøskredfaren på nivå 4, viser en oversikt fra Varsom.no.

Det betyr at det er store til svært store naturlige skred ventes løsne av seg selv. Skred kan løsne i sjeldne skredbaner og på nye steder, og nå langt ut i flatt terreng, ifølge skredtjenesten.

Alle Røde Kors Hjelpekorps fra Bardu og nordover er satt i skjerpet beredskap etter flere snøskred de siste timene.

En så stor mobilisering av flere hjelpekorps samtidig er uvanlig, ifølge dem selv.

Det var rundt et femtitalls redningsmannskaper i sving da skredalarmen gikk i Lyngen fredags ettermiddag.FOTO: LYNGEN RØDE KORS

– Denne situasjonen er særdeles alvorlig. Det er ikke ofte vi sender ut så mange korps på en gang. De har fått beskjed om og er klare for å rykke ut på svært kort varsel, sier Tor Indrevoll, operativ leder i Troms Røde Kors Hjelpekorps.

Det dårlige været gjør redningsinnsatsen utfordrende.

– Situasjonen er sånn at det går skred på nesten hvert nes. Det er stengte veier, og det gir utfordringer for mannskaper med å komme frem, sier Indrevoll.

Les også:Advarer mot stor skredfare i store deler av landet: – Svært lett å løse ut store skred

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.