Statsministeren ingen ville ha!

  Nov 15, 2009 9:56 am

Fredag 3 febr. var det 25 år siden siden Gro Harlem Brundtland tok over som statsminister, som den første kvinnelige statsministeren i Norge og Skandinavia.

Etter mye indre krangel og uro i Arbeiderpartiet, ble hun valgt som et kompromiss til å steppe inn for Odvar Nordli som statsminister. Ingen har vel enda egentlig tort å skrive sannheten om de indre intrigene som førte Gro til statsministerposten. Etter å ha sust avsted i 120 km i timen med blålys for å nå et valgmøte, tapte hun og AP stortingsvalget høsten 1981.
Folket ville ikke ha Gro som statsminister. Gro ble statsminister som et resultat av indre strid i AP, og ikke som statsministerkandidat, og tapte så det suste da hun selv stillte som statsministerkandidat høsten 1981. Vi ante også et menneske som taklet mediene og sitt eget sinne dårlig.

Nå startet Willocks æra, først med en ren Høyre mindretallsregjering, som etter hvert ble utvidet med to andre borgerlige partier.

Til stortingsvalget i 1985 stillte Gro for andre gang opp som statsministerkandidat, og for andre gang tapte hun. Igjen sa det norske folk i fra at de ikke ville ha Gro som statsminister.

Så, den 9. mai 1986 stemte Carl I Hagen i mot et avgiftsforslag fremsatt med kabinettspørsmål i fra K. Willock, og dermed ble det regjeringsskifte. For andre gang kunne Gro danne regjering uten å ha blitt valgt av folket.

Ved stortingsvalget i 1989, stilte Gro igjen som statsministerkandidat, og igjen sa det norske folk NEI til henne, og for tredje gang på rappen tapte hun et politisk valg. I stedet fikk vi Syseregjeringen, som kort tid etter kollappset på EU saken, og for tredje gang kunne Gro bli statsminister uten å ha blitt valgt av folket.

Nå startet oppkjøringen til Gro`s hjertebarn, alle midler skulle ta`s i bruk for å komme inn EU, hun satte all sin prestisje på spill for å vinne. Men først var det et nytt stortingsvalg, eller skal vi kalle det et prøvevalg foran EU avstemningen?
Som sedvanlig stilte Gro som statsministerkandidat for AP, og for FJERDE gang tapte hun et stortingsvalg. Men denne gangen ble hun reddet av EU-krangelen mellom de borgerlige.

Så til tross for at det norske folk for FJERDE gang på rappen sa i fra at de IKKE ville ha Gro til statsminister, ble hun det alikevel…Utrolig !!

Så kom den store styrkeprøven der Gro`s prestisje virkelig skulle bli satt på prøve, nemlig EU valget i 1994. Og hva skjedde: For femte gang på rad tapte Gro et politisk valg, og dette tapet svidde virkelig. Og hun tapte så det suste…!!

Nå ga hun etter hvert opp, og Jagland ble etter enda mere politisk AP-surr partiets statsministerkandidat. Og igjen tapte AP et valg, men kunne ha dannet regjering om ikke noen magiske tall ble satt til å bestemme (36,9) .Bondevik 1 ble dannet, men sprakk, og Jagland ble statsminister. Partiet fortsatte mot stupet, og Jagland ble tvunget til å gi fra seg makten til Stoltenberg, som kjørte partiet ned mot 20 blank….

Nå først kunne vi si at ettervirkningen etter Gro ebbet ut…

Altså, det menneske som blir hyllet som en av våre største statsledere gjennom tidene, ble aldri, ALDRI valgt av folket. Folket sa i fra inkl. EU valget og ved valget i 97, seks ganger at de ikke ønsket GRO og hennes politikk, bare et sykt parlametarisk system satte henne gang etter gang i stolen til å styre landet…Ja jeg regner med 97, selv om hun da hadde gitt opp..hun var med på oppkjøringen..

Hva slags demokrati har et land som lar slikt skje gang etter gang uten de som skal beskytte demokratiet griper inn, og det ser ut til å fortsette.. Også etter valget i 2001 var kaoset komplett, og ingen brydde seg om hva folket nettopp hadde “sagt” Folket vet aldri, hva som skjer….uansett hvor ofte de sier ifra ved valg at DE IKKE VIL HA DET DE FÅR.

Den parlamentariske situasjonen etter siste valg, er langt ifra stabil, og en regjerigskrise kan komme før vi aner det. At regjeringen går i oppløsning er større enn at den vil klare seg rent politisk sett. Bare hele den arabiske verdens “kameler” kan lose regjeringen gjennom 4 år. Så for N`te gang kan folket få noe annet enn de stemte for. Men denne gangen var det vel rødgrønt flertall bare på valgdagen. Allikevel, det er valg som er gyldig. Defor er det et HÅN at folket ikke får nyvalg når en politisk krise har forandret det politiske landskap.
Da er det folket ved valg som skal bestemme den nye regjeringen, og ikke Taxi opp til slottet !!

Aldri har 3 så til de grader ulike grunnideologier dannet regjering som den rødgrønne.

Dette er et hån i mot folket og mot demokratiet. Vær glad vi er så “sivilisert” som vi er, ei så lenge.

Legg igjen en kommentar