Yellen advarer mot finanskrise om USA ikke hever gjeldstaket

USAs finansminister Janet Yellen advarer mot resesjon og en global finanskrise om USA misligholder gjelda hvis Kongressen ikke vedtar å heve gjeldstaket.

Mao hun og hennes like har i ett år nå bidratt til å øke USA gjelden til Verdensbanken. Det samme er ferd med å skje i Norge. Helt siden Gro og frem til i dag har ALLE Norske regjeringen gjort hva de kan for sette Norge i gjeld men takket være ojle/ gass så vil dette IKKE skje i denne omgangen. Først skal de la EU/ Tyskland og USA få nyte godt av de norske ressursene.

Det første som kommer til å skje er at Rotchild og Rockefeller innfører digital valuta(Krypto…som kom fram på WEF møtet i Davos uka som gikk) samt at de overtar ALLE Sentralbanker (noe representantene til de landene som har Sentralbanker var enige om). AV dette fremkommer: Du skal ikke eie noe…men være happy. Ut fra hva de sa og som sikkert ble bestemt i Davos så vil dette bli innført i løpet av 2024(De sa alle i åpenhet at dette måtte skje…og DET raskt (Globalt)

Ord som gikk igjen: Global økonomi/ Framework….GAEA….og for ikke å snakke om FILANTROPY (Climate Filantropy.

Det ble OG nevnt at de starter med de fattigste “store landene”. Spesielt India og de Afrikanske landene.

Jeg vil tro Karl Marx jubler i sin grav….eller for å si det på en annen måte. Han er gjenoppstått.

Og dette har Børge Brende vært med på siden han reiste fra Norge med kofferten fullt av “godsaker” sendt av erna i 2017 til Klaus som selvfølgelig tok han i mot med åpne armer.

Var det ikke en som ble stilt opp foran muren på en festning i Oslo 1945? Ingen nærmere kommentar!!!

RED

USAs finansminister Janet Yellen frykter resesjon og global finanskrise om ikke USAs gjeldstak blir hevet. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
  • NTB-AFP

Publisert: Publisert:

I dag 07:28

  • Kopier lenke
  • Del på Facebook
  • Del med e-post

Yellen uttalte seg til CNN samtidig som hun har iverksatt de første tiltakene for å utsette eller avverge mislighold av gjelda, som nettopp nådde det tillatte taket på 31,4 billioner dollar. Men slike tiltak hjelper bare en stund, kanskje til juni.

Dersom Kongressen ikke blir enig om å heve taket på hvor mye USA kan låne, vil det iallfall føre til at kredittvurderingsbyråene senker USAs kredittverdighet, sier hun.

– Hvis det skjer, ville USAs lånekostnader øke, og hver eneste amerikaner ville oppleve at deres lånekostnader også øker, sier Yellen.

– Utenom det, ville det å ikke betale våre kreditorer, trygdemottakerne eller forsvaret uten noen tvil føre til resesjon i USA, noe som kunne forårsake en global finanskrise, sier hun videre. Dollarens rolle som verdens reservevaluta ville også trues.

Etter at republikanerne overtok kontrollen over Representantenes hus etter valget i høst, står USA foran en langvarig tautrekking om gjeldstaket. Mange republikanere truer med å blokkere et vedtak om ikke president Joe Biden kutter i utgiftene.

Legg igjen en kommentar