Statsminister Støre snakket med president Zelenskyj

Nyhet | Dato: 03.01.2023

Statsminister Jonas Gahr Støre hadde tirsdag ettermiddag en telefonsamtale med Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj. – På vegne av uttrykte jeg vår til , sier Støre.

Statsminister Jonas Gahr Støre snakker i telefon med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.
Fortsatt støtte: Regjeringen planlegger nå et større bidrag til Ukraina som skal gå over flere år, sa statsminister Jonas Gahr Støre på telefon til president Zelenskyj tirsdag ettermiddag. Foto: SMK

Det var president Zelenskyj som ba om samtalen.

– Presidenten fortalte om de brutale luftangrepene som Kyiv blir utsatt for nå, nærmest hver eneste natt. Det er terror mot sivilbefolkningen, og et alvorlig brudd på folkeretten, sier Støre.

Presidenten fortalte om de russiske luftangrepene, både med missiler og droner.

– Presidenten opplever det som en kritisk fase i krigen, og sa at Ukraina var avhengig av fortsatt støtte for å stoppe angrepene. Jeg sa at Ukraina fortsatt kan regne med Norges støtte, sier Støre.

Norge bidro i 2022 med om lag 10,7 milliarder kroner i sivil og militær støtte til Ukraina, og har så langt satt av 3 milliarder kroner for 2023.

– Norge er, og vil fortsette å være, en betydelig støttespiller for Ukraina. Regjeringen planlegger nå et større bidrag som skal gå over flere år. Vi har god dialog med partiene på Stortinget om dette, for å sikre bredest mulig forankring for støttepakken. Vi vil komme tilbake til detaljer om denne støtten i nær framtid, sier Støre.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.