Stoltenberg: Nato må øke våpenproduksjonen

Jens Stoltenberg. Foto: U.S. Secretary of Defense /Wikimedia
Jens Stoltenberg. Foto: U.S. Secretary of Defense /Wikimedia

Stig Even Lillestøl

Journalist

Publisert 2. januar 2023 | 14:54

Krigen i Ukraina og landets økende behov for militært materiell gjør at Nato må øke sin våpenproduksjon, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg.

– For eksempel er det behov for reservedeler og enorme mengder ammunisjon til artilleri. Vi må øke produksjonen, og det er akkurat det medlemslandene er i gang med, sier generalsekretæren i et intervju med BBC.

Det er minst like viktig å vedlikeholde de våpensystemene som allerede er levert til Ukraina, som det er å levere flere våpen, påpeker Stoltenberg. Han gjentar også at Nato må være innstilt på å hjelpe Ukraina på lang sikt.

Les også: Kaski trekker seg som SV-lederkandidat

– Vi har sett at Russland ikke viser noen tegn til å ville gi opp målet om å ta full kontroll over Ukraina. De ukrainske styrkene hadde fremdrift i flere måneder, men vi vet at Russland har mobilisert mange flere soldater, og mange av dem får opplæring nå, sier Nato-sjefen.

– Alt dette tyder på at de er beredt på å fortsette krigen og muligens starte en ny offensiv.

Stoltenberg minner også om at krigen trolig slutter ved forhandlingsbordet, men at utfallet av forhandlingene vil avhenge av hvor sterkt Ukraina står på slagmarken. Han understreker at det er opp til ledelsen i Kyiv å fastsette betingelsene for eventuelle forhandlinger.

https://inyheter.no/2023/01/02/boligpriser-ned-42-prosent-fra-november-til-desember/embed/#?secret=maCYJgEd7c#?secret=X0sPjJdMvz

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.