En kort forklaring at man kan “LAGE” regn.

Her tatt ut fra et prosjekt: ATLANT.

Systemet vi foreslår hos Australian Rain, ATLANT, representerer en måte å forbedre infrastrukturen som vi allerede har. Siden det er et forsyningsforbedringssystem som er kostnadseffektivt, miljøvennlig og enkelt å installere; det opphever behovet for nødtiltak for å beskytte damnivået eller legge til dyre avsaltingsalternativer. Det er en mer bærekraftig vannforvaltningsplan.

ATLANT virker ved å lade naturlig forekommende aerosoler i luften. Disse ladede aerosolene blir deretter ført inn i skyer som danner ladede skydråper som lettere smelter sammen og vokser til størrelsen på regndråper. Dette resulterer i økt nedbør i et område med vinden i systemet.

ATLANT -systemet har et lavt karbonavtrykk og kan kjøres via alternative energikilder som sol og vind. Den er rask å montere og lett å vedlikeholde. Den er også bærbar og kan derfor flyttes til området som trenger det mest. Viktigere er at det ikke har noen negativ effekt på miljøet, kommunikasjonen eller levende skapninger.

Det er spekulert i at denne teknologien kan brukes til en lang rekke formål, men den har allerede blitt testet for bruk i metropolitan vannforsyninger. I 2007/2008 ble systemet prøvd i nedbørfeltene rundt Brisbane og Bundaberg, som den gang var dypt påvirket av tørke. Resultatene fra disse forsøkene var positive og førte til ytterligere testing, med fokus på nedslagsfeltene i Mount Lofty Ranges nær Adelaide. Disse forsøkene i 2008, 2009 og 2010 ble grundig studert av uavhengige forskere og statistikere. Resultatene viser at ATLANT -systemet var ansvarlig for en ni prosent økning i nedbøren.

En kostnads-nytte-analyse av denne studien analyserte verdien av dette økte utbyttet til nedslagsfeltene, inkludert Adelaide metropolitan vannforsyning og Nedre innsjøer. Dette brukte kostnadene for vannrettigheter som Commonwealth kjøpte i regionen, samt driftskostnadene for et avsaltingsanlegg til gjeldende strømpriser. I perioden ATLANT var i drift, var verdien av ytterligere nedbør fire millioner dollar. Ekstrapolert over hele året steg dette tallet til elleve millioner dollar, mange ganger driftskostnadene ved rettssaken.

Basert på tidligere forsøksresultater, anslås det at ATLANT bare koster 0,20 dollar for hver kiloliter ekstra nedbør det induserer. Avsalting koster $ 2,69 for hver kiloliter. Nye demninger er $ 4,11 for samme beløp.

ATLANT -systemet representerer et spennende potensielt verktøy for å håndtere fremtidige problemer med forvaltning av nedbørfelt. Det er rent og effektivt, med en voksende mengde uavhengige og fagfellevurderte analyser bak. Det gir et stort potensial som en måte for Australia og verden å bevege seg inn i fremtiden for vannforvaltning.Skrevet 10. oktober 2011 av AusRain

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.