Fluor i vann knyttet til flere ADHD-symptomer – Studie

av riseearth

 19. mai 2019

Fluor , Helse

0

Fluor i vann knyttet til flere ADHD-symptomer – Studie

275

DELER

3.4k

UTSIKT

Del på FacebookDel på Twitter

Tro det eller ei, folk har  protestert  mot massemedisinering av publikum gjennom drikkevann  hele tiden . Fluor i  springvann  – selv om det er utropt som sunt og trygt – er ikke noe annet enn den “lovlige” uregulerte måten for kjemiske selskaper å losse  avfallet sitt på . Og vi betaler for det privilegiet.

I fjor antydet en svært omstridt Harvard-forskningsstudie  publisert i The Lancet  at  vannfluoridering  ikke bare er ineffektiv for tenner, men er et nervegift assosiert med ADHD og andre nevroutviklingsproblemer. Det har også vært assosiert med et betydelig  fall i IQ . Fluor ble nylig utpekt som  skadelig for skjoldbruskkjertelen  – det er viktig når man snakker om nevroutviklingsproblemer.

Kritikere kan trekke på skuldrene og håne resultatene alt de vil, men noe har fått andre forskerteam til å studere effekten av fluor på hjernen. Nemlig – for å se om “Er det noe i vannet??” er et gyldig spørsmål som bør besvares før det er for sent.

Har en fluorert vannforsyning vært ansvarlig for flere ADHD-diagnoser siden tidlig på 1990-tallet?

Gå inn i den nylig publiserte studien i  Environmental Health .

Forskerpsykologene  Christine Till  og  Ashley Malin  skriver:

Statlig prevalens av kunstig vannfluoridering i 1992 predikerte signifikant positivt tilstandsprevalens av ADHD i 2003, 2007 og 2011, selv etter kontroll for sosioøkonomisk status.

I tillegg,

…etter at sosioøkonomisk status ble kontrollert, ble hver 1 % økning i prevalens av kunstig fluoridering i 1992 assosiert med ca. 67 000 til 131 000 ytterligere ADHD-diagnoser fra 2003 til 2011. Samlet forekomst av vannfluoridering i staten (som ikke skilte mellom signifikant korrelert med positive typer fluorider) var også korrelert prevalens av ADHD i alle undersøkte år bortsett fra ett år.

Dessuten,

Foreldre rapporterte høyere forekomst av medisinsk diagnostisert ADHD hos barna sine i stater der en større andel av mennesker mottar fluorert vann fra offentlige vannforsyninger.

Selv om noen ville elske å hoppe bak prekestolen «korrelasjon er ikke lik årsakssammenheng», er det vanskelig å stikke hull i en stat-for-stat-sammenligning som holder fast i seks år og som også sammenligner betydelige forskjeller i fluorideringsnivåer med de påfølgende nivåene av ADHD-diagnoser senere. I tillegg var det viktig å justere for sosioøkonomisk status fordi fattigdomsrammede familier har en tendens til å få flere ADHD-diagnoser. De fant ut at Delaware og Iowa, som hadde lav fattigdomsgrad, hadde høyere forekomst av ADHD og var sterkt fluoridert.

Både forskerne og kritikerne av studien ønsker selvsagt ytterligere analyser. Kritikere ønsker individuell analyse av fluornivåer og verifisering av ADHD-diagnosen. Denne forfatteren vil gjerne se mer enn medianer og massestatistikk også. Og hvorfor har ikke individuelle fluornivåer noen gang blitt testet? Imidlertid sier William Hirzy, tidligere risikovurderingsforsker ved EPA, “Antallet ekstra tilfeller assosiert med en prosent økning i 1992 kunstig fluoridering [tall] er enormt.” Les flere sitater på  Newsweek .

I 2015 er dette på ingen måte første gang en sammenheng mellom ADHD og fluor er fastslått. Phyllis Mullenin mistet jobben på 1990-tallet fordi hun fikk et papir som viste at føtale rotter viste hyperaktivitet senere i livet når de ble utsatt for fluorholdig vann i livmoren. Hun ble omtalt i boken  The Fluoride Deception .

PDF-  en som finnes her  gir mer informasjon og det er planer om en  oppdatering .

For folk som liker å hevde at ADHD er falsk – vær så snill å tenk på at millioner av amerikanere sliter med gruppen av symptomer som kalles ADHD – uansett hva du liker å kalle det. For eksempel kan hjernetåke være ødeleggende på alle stadier av livet. Symptomene stammer fra manglende evne til den prefrontale hjernebarken til å ta opp dopamin – en desperat nødvendig nevrotransmitter. Mangelen på det får folk til å selvmedisinere på skadelige måter.

Bly er en kjent forløper til lidelser av typen ADHD. Det kjemiske fluoret lekker ikke bare bly fra rør, men har vist seg å øke blyabsorpsjonen hos mennesker. Høyere blynivåer er påvist hos barn med ADHD. Det er et forhold som er vanskelig å ignorere, men i tilfelle…

På 1970-tallet var ADHD en gyldig, biologisk lidelse under navnet  Hyperkinesis . Årsaken til det? Tungmetall og kjemisk toksisitet . Ernæringsmangel spiller også en rolle – og ernæringsabsorpsjon er skadet av toksisitet. Industrilobbying satte press på Kongressen  for å bytte studiet av slike sykdommer til feltet psykisk helse som forandret ting for alltid på 1980-tallet. Vennligst hør på  dette showet  (og nedenfor) der vertene og jeg diskuterer hvordan dette skjedde og hvordan det påvirker folk i visse karrierer i dag.

https://youtube.com/watch?v=8eTxMrK7QSY%3Ffeature%3Doembed

Heather Callaghan  er en naturlig helseblogger og matfrihetsaktivist. Du kan se arbeidet hennes på  NaturalBlaze.com  og  ActivistPost.com . Lik på  Facebook .

Tagger: ADHDFluor

Legg igjen en kommentar