Svar på spørsmål om Tyrkias bombing i Syria

Svar til Stortinget | Dato: 05.12.2022

Mottaker: Stortingets kontor, Ekspedisjonskontoret

Utanriksminister Anniken Huitfeldt sitt svar på eit spørsål frå Ingrid Fiskaa (SV) om utanriksministeren er einig med Jens Stoltenberg i at bombinga av Aleppo og Kobani i Syria nyleg var sjølvforsvar, eller meiner ministeren at det er eit brot med folkeretten å angripa tettbebygde strøk i naboland.

Skriftlig spørsmål nr. 516 (2022-2023).
Datert 25.11.2022

Frå representanten Ingrid Fiskaa (SV) til utanriksministeren:
Natos generalsekretær seier at Tyrkia har rett til å forsvara seg mot terrorhandlingar. Er utanriksministeren einig med Jens Stoltenberg i at bombinga av Aleppo og Kobani i Syria nyleg var sjølvforsvar, eller meiner ministeren at det er eit brot med folkeretten å angripa tettbebygde strøk i naboland?

Utenriksministerens svar:
Regjeringen anerkjenner at Tyrkia har sikkerhetsbehov og registrerer at tyrkiske myndigheter ser luftangrepene på mål i Syria og Irak i sammenheng med terrorangrepet i Istanbul 13. november. Regjeringen har fordømt terrorangrepet.

Samtidig har Irak og Syria krav på respekt for landenes suverenitet og territorielle integritet. Vi er bekymret for at angrepene bidrar til å destabilisere regionen og svekke Anti-Isil-koalisjonens innsats for å bekjempe Isil.

Norge forventer at alle parter respekterer folkeretten og beskytter sivile. Vi oppfordrer til de-eskalering.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.