Dette sier arkitekten bak WHO og tilslutningsavtalen til EU(EØS).

Gro Harlem Brundtland til politikerne på klima­toppmøtet: – Ikke lukk øynene. Vit at det er kort tid igjen, og gjør det du må

Av: John Martin Johansen  7. november 2022, 01:27

Gro Harlem Brundtland. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Det sier tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland i NRKs Søndagsrevyen.

Brundtland kritiserte at man ikke er kommet lenger når det gjelder energieffektivisering og fornybar energi.

En som var misfornøyd med at NRK ikke stilte Brundtland mer utdypende spørsmål om hva hun mente med dette, er den tidligere statsministeren, Ap-lederen, stortingspresidenten og utenriksministeren Thorbjørn Jagland.

Han skriver følgende på sin Facebook-side:

«JEG BLIR SÅ EITRENDE FORBANNA Når jeg hører Gro H Brundtland si på Søndagsrevyen i forbindelse med klimatoppmøtet: «politikerne må gjøre det de må «(underforstått, ta upopulære beslutninger). samtidig som journalisten sitter fjetret og unnlater å spørre hva hun mener hennes etterfølger, Jonas Gahr Støre, må gjøre. f,eks, stoppe utbygging av Wistingfeltet? Det ligger bare fem mil fra Iskanten i Barentshavet. Det har ikke nok gass til å drive oljeutvinningen. Det må derfor drives av dyrebar grønn el-kraft fra landsiden og blir bare lønnsomt med de tvilsomme skattelettelsene som Stortingsflertallet gjorde i hui og hast under pandemien. DET HAR VÆRT NOK DOBBELTMORAL NÅ. VI KAN IKKE FORTSETTE SOM FØR»

Wisting-feltet er et stridstema i årets statsbudsjett og ligger omtrent 30 mil nord for kysten av Finnmark, skriver Dagbladet.

https://www.document.no/2022/09/25/gratulerer-med-dagen-nordmenn/embed/#?secret=8RlVXIzTew#?secret=Co6TjrgJGU

Det er planlagt drift på oljefeltet i 2028, men SV har prøvd å stanse utbyggingen.

Knut Magnus Berge, redaktør i NRK Nyhetsdivisjonen, er uenig i kritikken fra Jagland.

– Dette var en forhåndssak før klimatoppmøtet, ikke en sak om norsk klimapolitikk spesielt. Jeg mener derfor kritikken av reportasjen bommer, sier han.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.