SIDEN MANGE IKKE VET OG ER I TVIL OM EØS AVTALE OG DENS TILBLIVELSE.

  • Her litt innfo. om noe av det viktigste i vår hverdag. “Så lenge vi er medlem av EØS har det ingenting å si hvilken politisk farge det er på de som styrer, for de må uansett forholde seg til det som står i EØS fremfor eget politisk program!

Vi har bare to sider i nå!

1. De som ønsker under EU- Høyre, Venstre, Ap, Mdg, Krf og Frp.

2. De partiene som vil si opp EØS.

Fordi EØS-avtalen medførte overføring av suverenitet til EFTAs overvåkningsorgan (ESA) og EFTA-domstolen vedrørende håndhevelse av konkurransereglene, ble Stortingets vedtak gjort i samsvar med § 93 (nå § 115) i , noe som krever 3/4-dels flertall. 130 representanter stemte for og 35 imot. Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet stemte samlet imot. Med unntak av enkeltrepresentanter fra Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og , stemte resten av Stortinget samlet for avtalen. Avtalen trådte i kraft 1. januar 1994.

I ettertid har folk flest gått imot sin egen avstemning i 94 ved å stemme på EØS parti som tar oss bakveien inn i EU, via nettopp EØS avtalen.

Vi har en EØS avtale som har forrang foran norske avtaler, lovverk, storting samt vår egen grunnlov. Vet folk flest det med tanke på hvordan de stemmer?

Det hjelper altså ikke å si du er i mot at EU skal bestemme i Norge, om du samtidig stemmer på et hvilket som helst EØS parti som tar oss bakveien inn, via EØS avtale.

I paragraf 1 står det at: «EØS-avtalen skal gjelde som norsk lov». I paragraf 2 uttrykkes at i tilfelle konflikt om Norges forpliktelser etter avtalen, skal denne ha forrang foran norske avtaler og lovverk.

“Vi vil ut av EØS og Acer og vil ikke inn i EU sier folk. Veldig bra, men noe tyder på det motsatte, for i 2017 stemte ca 80% av folket på partier som ikke er enige i det og i 2021 stemte fremdeles mer enn 75% av folket på partier som ikke er enig med dem.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.