Litt info om HAARP (Bla Tromsø).

I vår siste artikkel HAARP, ELF Generation og Mass Mind Control diskuterte vi historien til ELF-generering, berørte kort effekten av ELF-bølger på nervesystemet vårt, og utforsket noen av de gamle ELF/VLF-fasilitetene rundt kloden. Mens mange «doom-fans» beklager den mulige bortgangen til deres favorittenergivåpen , dukker nye Sky Heaters opp i HAARPs kjølvann (hvis du fanger min drift) klare til å plukke planetens magnetiske strenger. Vi skal nå fordype oss i verden av ionosfærisk oppvarming ved å gå rundt blant de fem beste og beskrive i grafisk (nerdete) detaljer hvordan disse varmeovnene fungerer. Sky Heaters, også kjent som Ionospheric Heaters, er:”Kraftfull HF-sender (2,8-10 MHz) som induserer kontrollert midlertidig modifikasjon av elektrontemperaturen i ønsket høyde” som er “Bruk(d) i forbindelse med diagnostikk for å studere, på en årsak og virkningsmåte: Elektromagnetisk forplantning, plasmaturbulens og ustabiliteter” og “Responsen fra magnetosfærisk plasma og strålingsbelter på kontrollerte forstyrrelser (som betyr menneskeskapt intervensjon) av det ionosfæriske plasmaet”. [1]I utgangspunktet prøver forskere å forstå ionosfæren vår ved å stikke i den og se hvordan den reagerer. Det er mange ionosfæriske varmeovner rundt om i verden, men vi vil holde oss til de fem beste for å holde denne artikkelen kort(ish). Hvis du vil se alle de andre Sky Heaters , sjekk ut vårt ClimateViewer Mobile og ClimateViewer 3D HAARP-kart.

haarp ionosfærisk varmeapparat kart climateviewer 3D

Se kart på ClimateViewer Mobile og ClimateViewer 3D . RØD = Ionosfærisk varmeapparat, MØRKEBLÅ = Incoherent Scatter Radar (ISR), GRØNN = EISCAT (ISR), LYSBLÅ = Historiske anlegg (nå stengt). Det er fem store ionosfæriske varmeovner og flere mindre anlegg i drift i dag, ikke medregnet 

Sky Heaters på trailere, ubåter og båterHer er de fem beste ionosfæriske varmeovnene som er i bruk i dag:

High Power Auroral Stimulation Observatory (HIPAS) [OPPDATERING** NÅ STENGT 2016]

30 miles nordøst for Fairbanks Alaska 64.87239299272552, -146.8389785512115 http://www.physics.ucla.edu/plasmalab/ http://www.thelivingmoon.com/45jack_files/03files/HIPAS_A_High_Stimulation_Oservatory

 • Antenner: sirkulær oppstilling av 8 kryssede dipoler, kobbertråds jordplan og resonante triaksiale baluner
 • Frekvens: 2,85 – 4,53 MHz
 • Effekt: 1 200 000 watt (1,2 MW, 150 kW x 8)
 • ERP: 70 000 000 watt (70 MW)

HIPAS-anlegget er engasjert i studiet av ionosfæren gjennom bruk av høyeffekts radiooverføring samt et LIDAR (Light Detection And Ranging) instrument. Anlegget er hjemsted for flere prosjekter med noe interessant utstyr, inkludert:

 • En plasmalykt, brukt til eksperimenter med deponering av farlig avfall
 • Et 2,8 meter flytende kvikksølv speilteleskop.
 • En rekke antenner som brukes til å varme opp ionosfæren.

Noe av forskningen utført ved HIPAS liknet det kontroversielle HAARP-prosjektet, og derfor måtte ansatte ved anlegget noen ganger svare på de samme spørsmålene fra publikum. Anlegget er lagt ned og mye av utstyret solgt ut som overskudd i løpet av våren 2010. [2]ELF vil overvåke resonansfrekvensen til jordens atmosfæriske hulrom ved å bruke bakkebaserte mottaksspoler. De resulterende dataene kan gi informasjon om global oppvarming og naturen til jordens atmosfæriske mantler. Elevene vil kunne begeistre disse bølgene ved hjelp av høyeffektsenderen på HIPAS og se deres forfall i jordens resonanshulrom. studentene vil lære at et naturlig system vil reagere med en større amplitude når det blir begeistret for dets resonans. ELF-bølger er av stor interesse fordi de 

resonerer med ionesyklotronbevegelse i den artiske atmosfæren. CO2- og Cl-. (Ion Dynamics and Ozon, AY Wong 1991. Negative CO2 and Cl ioner. [3]

High Power Auroral Stimulation Observatory (HIPAS)

Arecibo Observatory Enhanced HF Ionospheric Heating Instrument

Arecibo Observatory, PR-625, Arecibo, Puerto Rico 18.34421900121537, -66.75269217609858 http://www.naic.edu/

 • Antenner: 6 kryssede dipoler, 5,1 MHz (3 x 25,5 meter) 8,175 MHz (3 x 14,5 meter), 98 meter Cassegrain skjerm sekskantet subreflektor, 305 meter tallerken primærreflektor. [4]
 • Frekvens: 5,1 – 8,175 MHz
 • Effekt: 600 000 watt (600 kW, 100 kW x 6)
 • ERP: 200 000 000 watt (200 MW)

Etterforskerne vil bruke den forbedrede instrumentklyngen ved Arecibo Observatory (AO) for å få ny innsikt i den komplekse naturen til rom-atmosfære-interaksjonsregionen (SAIR). Det nye høyfrekvente (HF) varmeanlegget med ISR (Incoherent Scatter Radar) og andre instrumenter gir en unik mulighet til å studere varmerelaterte aeronomiske og plasmafysiske problemer. Dette inkluderer den raskt avbildede observasjonen av luftglød ved 557,7 nm, 630,0 nm og 427,8 nm under ionosfæriske “oppvarmings”-kampanjer for å forstå rollen til HF-oppvarming i å generere plasmabobler, eller modulere dem hvis de allerede er tilstede, og for å forstå rollen til HF-oppvarming. sekundære supratermiske elektroner ved å produsere luftglød ved forskjellige bølgelengder. Denne forskningen vil også gi innsikt i oppvarmingsprosessen, inkludert lokalisering av ionosfæriske “hot-spots”, gir detaljer om elektronkollisjonsprosessen, belyser rollen til Langmuir og ione-akustiske bølger i de sterkt oppvarmede områdene, og studie av varmeeffekter i Sporadic E. Sistnevnte studie vil inkludere Ca+ metall-lidar observasjoner som videre definert av 555,7 nm avbildning samt ISR- og HF-radarresultater. HF-oppvarming av ionosfæren gir en unik mulighet til å undersøke plasmaoppvarmingsprosessen og dens effekter på de nøytrale på en kontrollert (eksperimentell) måte. Utenfor oppvarmingskampanjene vil en database med 630 nm kamerabilder fra andre steder bli satt sammen i samarbeid for å undersøke den globale konteksten til de allestedsnærværende ionosfæriske bølgene i ca. 1 time, og tilhørende dynamikk, først identifisert med AO ISR. Dette arbeidet vil bruke andre AO-instrumenter, inkludert resonans og Rayleigh lidarer, å undersøke rollen til bølgekobling fra lavere atmosfæriske områder. Et foreslått nytt CCD-kamera vil også tillate høyhastighetsavbildning for å bedre forstå HF-varmeeffekter og koble sammen optiske og radarmeteorer for å studere meteoroid-aeronomien. Responsen til SAIR på plutselige endringer i miljøet forårsaket av oppvarming vil bli utforsket med samarbeidsbruk av flere instrumenter, og dermed informere en rekke geofysiske forskningsområder. Den tverrfaglige karakteren til dette arbeidet vil bidra til å etablere samarbeid med plasmafysikere, modellbyggere og romværsforskere. Det vil også fremme AO-klyngefunksjonene med tillegg av en brukereid, offentlig tilgang (UOPA) CCD med høy bildefrekvens til det nåværende bildeapparatet og hjelpe til med å etablere internasjonale samarbeid. Studenter som representerer minoriteter fra lokale universiteter i Puerto Rico vil bli oppfordret til å delta i observasjoner og dataanalyse. De vil være involvert i forbedringene av de optiske systemene, inkludert opplæring i AO-instrumentering og bruken av disse instrumentene for å studere aeronomien til SAIR. [5]Det nye anlegget vil erstatte en tidligere ionosfærisk varmeovn i Islote, Puerto Rico, som ble ødelagt av orkanen Georges i 1998. I stedet for å gjenoppbygge den installasjonen, vil det nye instrumentet bruke observatoriets 1000 fots parabol som antenne. Dette vil holde alle forskningsaktiviteter som involverer ionosfærisk modifikasjon ved observatoriet. Planene krever et design basert på et Cassegrain-skjermkonsept med faset array i bunnen av parabolen som mater et sub-reflektornett som henger over parabolen fra tre støttetårn. Breakall og hans team av doktorgradsstudenter ved Penn State har gjort alt av elektrisk design og modellering av dette nye antennesystemet. “Det er tre kryssede dipoler for 5,1 MHz og ytterligere tre for 8,175 MHz, og danner en gruppe som vil stråle energi opp til en nettmaskereflektor som vil henge fra de tre store tårnene, ” forklarte Breakall. “Denne Cassegrain-skjermen vil deretter reflektere energi tilbake til 1000 fots parabolen og stråle en effektiv utstrålt kraft på hundrevis av megawatt opp til ionosfæren for å modifisere den.” Hver dipol mates fra en 100 kW sender, som gir en total overført effekt på 600 kW. Et enda tidligere HF-varmeantennesystem ble også hengt opp fra plattformen over parabolen og drevet av en enkelt 100 kW-sender over et frekvensområde på 3 til 10 MHz. Designet led av bueproblemer og ble tatt ut av drift på 1970-tallet. [6] Et enda tidligere HF-varmeantennesystem ble også hengt opp fra plattformen over parabolen og drevet av en enkelt 100 kW-sender over et frekvensområde på 3 til 10 MHz. Designet led av bueproblemer og ble tatt ut av drift på 1970-tallet. [6] Et enda tidligere HF-varmeantennesystem ble også hengt opp fra plattformen over parabolen og drevet av en enkelt 100 kW-sender over et frekvensområde på 3 til 10 MHz. Designet led av bueproblemer og ble tatt ut av drift på 1970-tallet. [6]

Arecibo Observatory Enhanced HF Ionospheric Heating Instrument

Sura ionosfærisk varmeanlegg

Vasilsursk, Nizhny Novgorod oblast, Russland 56.14360813018452, 46.09902433603985 http://sura.nirfi.sci-nnov.ru/indexe.html ( Fotogalleri ) http://www.thelivingmoon.com/45jack_dares/FRAcilityRafiles/03Rafileshtml

 • Antenner: 144 kryssede dipoler, 300 x 300 meter
 • Frekvens: 4,5 – 9,3 MHz
 • Effekt: 750 000 watt (750 kW)
 • Effektiv utstrålt effekt: 190 000 000 watt (190 MW, ~83 dbW)

Sura Ionospheric Heating Facility, som ligger nær den lille byen Vasilsursk omtrent 100 km østover fra Nizhniy Novgorod i Russland, er et laboratorium for ionosfæreforskning. Sura er i stand til å utstråle rundt 190 MW, effektiv utstrålt kraft (ERP) på korte bølger. Dette anlegget drives av det radiofysiske forskningsinstituttet NIRFI i Nizhny Novgorod. Sura-anlegget ble tatt i bruk i 1981. Ved å bruke dette anlegget studerte russiske forskere oppførselen til ionosfæren og effekten av generering av lavfrekvent emisjon på modulering av ionosfærestrøm. I begynnelsen var det det sovjetiske forsvarsdepartementet som sto for det meste. Den amerikanske HAARP ionosfæriske varmeapparatet ligner på Sura-anlegget. HAARP sender mye lavere energisignaler sammenlignet med Sura. HAARP-prosjektet startet i 1993. [7]

Sura ionosfærisk varmeanlegg

Tromsø ionosfærisk varmeapparat

Ramfjordmoen, nær Tromsø, Norge 69.58314833326673, 19.211580995070786 https://www.eiscat.se/about/facilities http://www.thelivingmoon.com/45jack_files/03files/EISCAT_Tromsofjordmoenway.html

 • Antenner: 3 arrays
  • 144 krysset dipol (12×12), 5,3-8,0 MHz
  • 36 krysset dipol (6×6), 3,8-5,7 MHz
  • 36 krysset dipol (6×6), 5,3-8,0 MHz
 • Frekvens: 3,85 – 8 MHz
 • Effekt: 1 200 000 watt (12 x 100 kW)
 • Effektiv utstrålt kraft:
  • 144 kryssede dipoler, 1 200 000 000 watt (1200 MW, 1,2 GW)
  • 36 kryssede dipoler, 300 000 000 watt (300 MW) [8]

Anlegget er vert for to store usammenhengende spredningsradarer (VHF, 224 MHz; UHF, 930 MHz), et varmeanlegg, en meteorradar, en MF-radar, digitale ionosoder og optiske observatorier for å undersøke nordlyset. Det umiddelbare formålet med MORRO-radaren er undersøkelsen av Polar Mesospheric Summer Echoes (PMSE) og Polar Mesospheric Winter Echoes (PMWE). Av spesiell interesse er støvete plasmafysikkprosesser og atmosfærisk turbulens assosiert med disse ekkoene. De potensielle bruksområdene til radaren strekker seg langt utover evnen til å måle de to nevnte fenomenene, et potensial som vil bli utnyttet i god tid, spesielt dynamikken, energibudsjettet og koblingen av de atmosfæriske regionene, troposfæren, stratosfærens mesosfære og mellomatmosfæren. Av spesiell interesse er utnyttelsen av de vitenskapelige mulighetene som skapes av den unike tilgjengeligheten av en rekke kraftige og komplementære instrumenter for studiet av atmosfæren, mellomatmosfæren og ionosfæren. Varmeanlegget tilbyr den unike muligheten til å modifisere undersøkelsesobjektet, slik som PMSE og PMWE, på en kontrollert måte som forbedrer evnen til å undersøke og forstå disse fenomenene og mange andre betraktelig. [9] på en kontrollert måte som betydelig forbedrer evnen til å undersøke og forstå disse fenomenene og mange andre. [9] på en kontrollert måte som betydelig forbedrer evnen til å undersøke og forstå disse fenomenene og mange andre. [9]• 

Se denne videoen på YouTubeHF-varmeren i Tromsø får en enorm oppgradering:Kjernematrisen vil omfatte en 120 m diameter fylt sirkulær aperturarray med ≈16 000 elementer, lagt ut på et likesidet trekantet rutenett, og et antall (6…9) mindre avvikende mottaksarrayer. Kjernen vil gi: en halveffekts strålebredde på ≈ 0,75o, dvs. sammenlignbar med EISCAT UHF-systemet, 

et effektåpningsprodukt som overstiger 100 GW m2 , dvs. en størrelsesorden større enn EISCAT VHF-systemet [10 ]

Tromsø ionosfærisk varmeapparat

High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) Ionospheric Research Instrument (IRI)

Gakona, Alaska, USA 62.39234958096403, -145.14912226295115 http://www.haarp.alaska.edu/

 • Antenner: 180 kryssede dipoler (12 x 15), 1040′ x 1280′ (ca. 30,6 dekar)
 • Frekvens: 2,8 – 10 MHz
 • Effekt: 3 600 000 watt (3,6 MW)
 • Effektiv utstrålt effekt: 5 000 000 000 watt (5 GW)

I utgangspunktet er IRI det som er kjent som en phased array-sender. Den er designet for å overføre en smal stråle av høyeffekts radiosignaler i frekvensområdet 2,8 til 10 MHz. Antennen er bygget på en gruspute med dimensjoner på 1000′ x 1200′ (ca. 33 dekar). Det er 180 tårn, 72′ i høyden montert på termopæler med en avstand på 80′ fra hverandre i et 12 x 15 rektangulært rutenett. Hvert tårn støtter nær toppen av to par kryssede dipolantenner, en for lavbåndet (2,8 til 8,3 MHz), den andre for høybåndet (7 til 10 MHz). Antennesystemet er omgitt av et utestengelsesgjerde for å forhindre mulig skade på antennetårnene eller skade på store dyr. En forhøyet bakkeskjerm, festet til tårnene på 15′-nivå, fungerer som en reflektor for antennegruppen, samtidig som den tillater kjøretøytilgang under til 30 miljøkontrollerte senderskjermer fordelt over hele gruppen. Hvert tilfluktsrom inneholder 6 par 10 kW sendere, for totalt 6 x 30 x 2 x 10 kW = 3600 kW tilgjengelig for overføring. Senderne kan byttes til å drive enten lav- eller høybåndsantennene. Elektrisk hovedkraft leveres fra et kraftverk på stedet som inneholder fem 2500 kW generatorer, hver drevet av en 3600 hk dieselmotor. Fire generatorer kreves for drift av IRI og den femte holdes som reserve. Fra et kontrollrom i operasjonssentralen justeres overføringen fra hver av de 180 kryssdipolantennene på en presis måte under datakontroll. På denne måten, hele utvalget av antenner danner et smalt antennemønster som peker oppover mot ionosfæren. Det overførte signalet divergerer (spres ut) når det beveger seg oppover og absorberes delvis, i en høyde som avhenger av den utsendte HF-frekvensen, i et lite volum flere titalls mil i diameter og noen hundre meter tykt rett over anlegget. Resten av det overførte signalet reflekteres enten tilbake mot jorden eller passerer gjennom ionosfæren ut i verdensrommet, og fortsetter å divergere mens den gjør det. Når det når ionosfæren, er intensiteten til HF-signalet mindre enn 3 mikrowatt (0,000003 watt) per cm2, tusenvis av ganger mindre enn solens naturlige elektromagnetiske stråling som når jorden og hundrevis av ganger mindre, til og med, enn variasjonene i intensiteten til solen’ s naturlige ultrafiolette (UV) energi som skaper ionosfæren. [11] 

High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) Ionospheric Research Instrument (IRI)

ELF generasjon 101

HAARPs IRI skaper en “virtuell antenne” på himmelen som utstråler ekstremt lavfrekvente signaler som reiser over hele verden og kan høres i de dypeste havdypet. Denne “virtuelle antennen” kalles en Ionospheric Alfven Resonator (IAR) . [1]

HAARP Ionospheric Alfven Resonator 3 Hz ULF-bølge

3 Hz ULF-bølge laget av HAARP Polar Electrojet (PEJ) oppvarming [1]I tillegg til å lage en IAR, vil oppvarming av ionosfæren med høyfrekvente radiobølger produsere Alfven-bølger og Magnetosonic (MS)-bølger.

Geomagnetiske pulsasjoner er magnetohydrodynamiske bølger innenfor jordens magnetosfære. De kan være av to typer: den magnetosoniske bølgen og Alfven-bølgen. Magnetosoniske bølger forplanter seg i alle retninger og genererer kompresjoner og sjeldenheter av både magnetfeltet og plasmaet; Alfven-bølger forplanter seg langs retningen til det omgivende magnetiske feltet og produserer magnetiske forstyrrelser på tvers av feltlinjene. Komprimerende MHD-bølger som forplanter seg i magnetosfæren, hvis frekvensen deres samsvarer med feltlinjens egenfrekvens, kan drive en resonansmekanisme. I denne situasjonen oppstår 

stående oscillasjoner av de geomagnetiske feltlinjene, som oppfører seg som strenger med endene festet i ionosfæren (Figur 1). [12]

http://roma2.rm.ingv.it/en/themes/22/magnetic_pulsationsSkjematisk plott i meridianplanet av kompressive MHD-bølger innenfor magnetosfæren sammen med tverrgående stående bølger langs geomagnetiske feltlinjer.Perioden med geomagnetiske pulsasjoner varierer fra tideler av sekunder til noen få minutter. Som vist i tabellen, er pulsasjoner klassifisert, i henhold til deres morfologiske egenskaper, i kontinuerlige pulsasjoner (Pc) og irregulære pulsasjoner (Pi); innenfor hver av disse to gruppene er de videre delt inn etter deres periode. Denne klassifiseringen ble foreslått av IAGA (International Association for Geomagnetism and Aeronomy) i 1964; Det er imidlertid viktig å understreke at frekvensverdiene i de forskjellige pulsasjonsklassene ikke reflekterer en bestemt fysisk betydning, da kan en slik inndeling betraktes som bare et nyttig klassifiseringsskjema. [12]

Kontinuerlige pulsasjonerUregelmessige pulsasjoner
NotasjonPeriode(r)Frekvens (mHz)NotasjonPeriode(r)Frekvens (mHz)
Pc10,2 – 5200 – 5000Pi11 – 4025 – 1000
Pc25 – 10100 – 200Pi240 – 1507 – 25
Pc310 – 4522 – 100
Pc445 – 1507 – 22
Pc5150 – 6002 – 7
HAARP-bringer-støyen-Pc1-utløst-utslipp-Shumann-resonans-manipulasjon

“Virtuelle ULF/ELF/VLF ionosfæriske antenner” som løser kritiske problemer med strålingsbelte og georom [15]HAARP varmer opp ionosfæren vår, høyfrekvente signaler skyter ut i verdensrommet og spiraler langs feltlinjene til magnetosfæren vår hvor de forsterkes og returnerer til jorden. Stedet der signalet “lander” kalles det konjugerte punktet. Fra dette konjugerte punktet signaliserer “retur hjem” i det som er kjent som et “hopp”. Signalene vil fortsette å sprette fra stang til stang i flere hopp avhengig av styrke.En type elektromagnetisk signal som forplanter seg i jord-ionosfærens bølgeleder, kjent som et radioatmosfærisk signal eller sferic, kan unnslippe ionosfæren og forplante seg utover i magnetosfæren. Signalet er nå utsatt for sprett-modus forplantning, og reflekteres frem og tilbake på motsatte sider av planeten til det er helt dempet. For å tydeliggjøre hvilken del av dette hoppmønsteret signalet er i, spesifiseres det med et tall, som indikerer delen av sprettbanen det er på for øyeblikket. [14]

"Virtuelle ULF/ELF/VLF ionosfæriske antenner" som løser kritiske problemer med strålingsbelte og georom [14]

“Virtuelle ULF/ELF/VLF ionosfæriske antenner” som løser kritiske problemer med strålingsbelte og georom [15]Elektromagnetiske bølger produsert av HF-oppvarming er ikke bare nyttige for å signalisere ubåter på den andre siden av planeten, de brukes til å fjerne stråling i en prosess ment å beskytte satellitter kjent som ” strålingsbelte-sanering.” Når disse radiosignalene (sferics, whistlerbølger, elektromagnetiske ioncyklotronbølger (EMIC) og Shear Alfven-bølger) kjører på Van-Allen-beltene, bærer de enorme mengder elektroner med seg som “utfelles” inn i ionosfæren vår som kunstig stimulert Utslipp (kunstig nordlys eller luftglød). Noen kaller denne prosessen “plasma seeding” i en referanse til sky-seeding. Likhetene er åpenbare: sky seeding skaper nedbør i form av regn, mens plasma seeding skaper nedbør i form av elektroner og kunstig. nordlys. Signaler sendes inn i forskjellige ionosfæriske skjell avhengig av plasseringen av Ionospheric Heater. Disse ligner på lag i en løk:

bruk-ionosfæriske-varmere-til-injisere-ULF-ELF-VLF-L-skall-spenn-varmer

Injiser ULF/ELF/VLF med Ionospheric Heaters, diagnostiser signaler med satellitter, bakkebaserte inkoherente scatter-radarer og andre sensorer [1]Vi vil nå fokusere på to metoder for å lage en IAR “Virtuell Antenne” med HAARPs Ionospheric Research Instrument (IRI) , Polar Electrojet (PEJ) og Ionospheric Current Drive (ICD).

Polar Electrojet (PEJ) oppvarming

Ionosfærevarmere med høy breddegrad kan bruke Electrojet, en naturlig forekommende elektrisk strøm i D/E-regionen (70-90 km) av ionosfæren, som både en forsterker og virtuell antenne.

ionosfære
Forutsigelse av Auroral Electrojets og bakkeinduserte strømmer [13]

Forutsigelse av Auroral Electrojets og bakkeinduserte strømmer [13]

HAARP-Polar-Electrojet-PEJ-antenne

HAARP, HIPAS og Tromsø kan bruke PEJ-oppvarming for å produsere ULF/ELF/VLF fra 0,001 Hz – 20 000 Hz (20 kHz) med en toppeffektivitet på 2-8 kHz. [1]

Ionospheric Current Drive (ICD) oppvarming

Både ionosfæriske varmeovner med høy breddegrad og ekvatorial kan bruke en alternativ metode for å produsere UFL/ELF-bølger som ikke krever Electrojet. Ved å varme opp F-laget (150–800 km) av ionosfæren, skaper Magnetosonic (MS) bølger en sekundær Alfven-bølgegenerator i E-regionen. Disse Alfven-bølgene beveger seg oppover og følger Van-Allen-beltene og hopper frem og tilbake.

HAARP-ionosfærisk-strømstasjon-ICD-antenne

Ionospheric Current Drive (ICD) oppvarming kan produsere .1 Hz Magnetosonic (MS) bølger, 2,5 Hz Shear Alfven Waves (SAW) og ULF/ELF bølger opp til 50-70 Hz. [1]

HAARP-DEMETER-Magnetosonic-Skjær-Alfven-Wave-SAW-ULF-ELF-generasjon

Konklusjon

Selv om Ionospheric Heaters har vært i drift i over 20 år, ser det ut til at få vet om disse kunstige resonasjonene. Er disse elektriske endringene i planetens beskyttende kraftfelt som påvirker nervesystemene i livet på jorden? Skaper Sky Heaters ved et uhell jordskjelv? Kan disse Electrojet-eksperimentene være årsaken til “Earth Groans” hørt over hele kloden? • 

Se denne videoen på YouTubeJeg vil forsøke å svare på disse spørsmålene og flere i nær fremtid. Pass på å få med meg neste artikkel når vi slipper en bombe: Ionosfæriske varmere på tilhengere? Varmeovner på ubåter? Varmeovner på båter? Sannheten kommer, følg med. (Spørsmål/kommentarer/bekymringer Slå meg opp på skype: rezn8d eller noen av mine sosiale medier )

Referanser

 1. http://spp.astro.umd.edu/SpaceWebProj/Invited%20Talks/Active%20Experiments-2013.pdf – Bruk av aktive eksperimenter for å undersøke geospace, Dennis Papadopoulos, University of Maryland
 2. http://en.wikipedia.org/wiki/HIPAS_Observatory – High Power Auroral Stimulation Observatory (HIPAS), Wikipedia
 3. http://www.physics.ucla.edu/plasmalab/elf.html – ELF-generering, UCLA Physics Plasma Lab
 4. http://www.ee.psu.edu/Newsletters/January.pdf – Penn State Researchers Near Completion of Project for Arecibo Observatory, januar 2010
 5. http://grantome.com/grant/NSF/AGS-1241436 – Collaborative Research: New Directions in Optical-Instrument-Driven Aeronomy at Arecibo Observatory
 6. http://www.arrl.org/news/haarp-like-ionospheric-research-project-underway-at-arecibo-observatory – HAARP-Like Ionospheric Research Project pågår ved Arecibo Observatory
 7. http://en.wikipedia.org/wiki/Sura_Ionospheric_Heating_Facility – Sura Ionospheric Heating Facility, Wikipedia
 8. http://www.eiscat.uit.no/heater.html – EISCATs ionosfæriske varmeanlegg inkludert Dynasonde
 9. http://tupac.phys.uit.no/~cesar/MORROradarSite/MORROradar.html – MORRO MST (Mesosphere-Stratosphere-Troposphere) Radar, Tromsø EISCAT
 10. https://web.archive.org/web/20100817202724/http://www.eiscat.se/groups/EISCAT_3D_info/Final_Report_Activity_Report_EU-Style.pdf Project Final Report EISCAT_3D European Next Generation Incoherent Scatter Radar
 11. https://web.archive.org/web/http://www.haarp.alaska.edu/haarp/factSheet.html – HAARP-faktaark
 12. http://roma2.rm.ingv.it/en/themes/22/magnetic_pulsations – Magnetic Pulsations, Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia, Roma2-avdelingen: Geomagnetism, Aeronomy and Environmental Geophysics
 13. https://engineering.dartmouth.edu/spacescience/wl/res/ae/ – Forutsigelse av Aroral Electrojets og Ground-Induced Currents
 14. http://en.wikipedia.org/wiki/Whistler_(radio) – Whistler wave, Wikipedia
 15. www av Maryland
Denne artikkelen er en del av serien: HAARP and the Sky
Heaters Sjekk også ut WeatherModificationHistory.com

Ødelagte lenker

Hvis noen av koblingene ovenfor ikke fungerer, kopier URL-en og lim den inn i skjemaet nedenfor for å sjekke Wayback Machine for en arkivert versjon av den nettsiden.

Legg igjen en kommentar