Historie: Hitler ble finansiert av Federal Reserve og Bank of England

Merknad til leserne: vennligst klikk på deleknappene ovenfor

hovedbilde: Hitler, Schacht og Prescott Bush

Først publisert av Global Research i mai 2016,  Mindre redigering av Global Research. Tittel som i originalen. Spennende historisk analyse.

Fra første verdenskrig til i dag: Gjeld pålydende dollar har vært drivkraften bak alle amerikanske kriger. Wall Street-kreditorer er hovedaktørene. (M.Ch. 18. september 2022)

***

Andre verdenskrig: For mer enn 80 år siden var starten på historiens største slakt.

Hvis vi skal nærme oss problemet med ” ansvar for krigen” , må vi først svare på følgende nøkkelspørsmål:

  • Hvem hjalp med å komme til makten?
  • Hvem sendte dem på vei til verdenskatastrofe?

Hele Tysklands førkrigshistorie viser at tilveiebringelsen av den “nødvendige” politikken ble styrt av finansuroen, der verden ble kastet ut i i kjølvannet av første verdenskrig. 

Nøkkelstrukturene som definerte etterkrigstidens utviklingsstrategi for Vesten var de sentrale finansinstitusjonene i Storbritannia og USA – Bank of England og Federal Reserve System (FRS) – og de tilknyttede finansielle og industrielle organisasjonene som ble satt opp som et middel for å etablere absolutt kontroll over det finansielle systemet i Tyskland og dets evne til å kontrollere politiske prosesser i Sentral-.

For å implementere denne strategien ble følgende stadier sett for seg:

  1.         Fra 1919 til 1924 – for å forberede grunnen for massive amerikanske finansielle investeringer i den tyske økonomien ;
  2. Fra 1924 til 1929 – etablering av kontroll over det økonomiske systemet i Tyskland og økonomisk til nazismen (“nasjonalsosialisme”);
  3. Fra 1929 til 1933 — provoserte og utløste en dyp finansiell og økonomisk krise og sørget for at nazistene kom til makten;
  4. Fra 1933 til 1939 — økonomisk samarbeid med den nazistiske regjeringen og støtte til dens ekspansjonistiske utenrikspolitikk, rettet mot å forberede og utløse en ny verdenskrig.

WWI “War Reparations”

I den første fasen begynte de viktigste spakene for å sikre penetrasjon av amerikansk kapital inn i Europa med krigsgjeld fra første verdenskrig og det nært beslektede problemet med tyske erstatninger. 

Etter USAs formelle inntreden i den første verdenskrig ga de de allierte (primært England og Frankrike) lån til et beløp på 8,8 milliarder dollar. Den totale summen av krigsgjeld, inkludert lån gitt til USA i 1919-1921, var mer enn 11 milliarder dollar.

For å løse dette problemet forsøkte kreditornasjoner å innføre ekstremt vanskelige betingelser for utbetaling av krigserstatning på bekostning av Tyskland.  Dette var forårsaket av flukt av tysk kapital til utlandet, og nektet å betale skatter som førte til et statsbudsjettunderskudd som kun kunne dekkes gjennom masseproduksjon av usikrede tyske mark.

Resultatet var kollapsen av den tyske valutaen – den “store inflasjonen” i 1923,   da dollaren var verdt 4,2 billioner mark. Tyske industrimenn begynte åpent å sabotere alle aktiviteter for å betale erstatningsforpliktelser, noe som til slutt forårsaket den berømte “Ruhr-krisen” – den fransk-belgiske okkupasjonen av Ruhr i januar 1923.

De anglo-amerikanske regjerende kretsene, for å ta initiativet i egne hender, ventet på at Frankrike skulle bli fanget opp i et eventyrlig eventyr og bevise sin manglende evne til å løse problemet. USAs utenriksminister Hughes påpekte:

“Det er nødvendig å vente på at Europa modnes for å akseptere det amerikanske forslaget.”

Det nye prosjektet ble utviklet i dybden av “JP Morgan & Co.” under instruksjon av sjefen for Bank of England, Montagu Norman. I kjernen av ideene hans var representanten for “Dresdner Bank” Hjalmar Schacht , som formulerte den i mars 1922 etter forslag fra John Foster Dulles (fremtidig statssekretær i president Eisenhowers kabinett ) og juridisk rådgiver for president W. Wilson på fredskonferansen i Paris.

Dulles ga dette notatet til hovedtillitsmannen “JP Morgan & Co.”, som deretter anbefalte H. Schacht i samråd med Montagu Norman, guvernør i Bank of England.

I desember 1923 ble  H. Schacht sjef for Reichsbank og var medvirkende til å samle de anglo-amerikanske og tyske finanskretsene.

Sommeren 1924 ble prosjektet kjent som “Dawes-planen” (oppkalt etter lederen av ekspertkomiteen som opprettet den – amerikansk bankmann og direktør for en av bankene i Morgan-gruppen), vedtatt på London-konferansen . Han ba om å halvere erstatningene og løste spørsmålet om kildene til deres dekning. Hovedoppgaven var imidlertid å sikre gunstige forhold for amerikanske investeringer , noe som bare var mulig med stabiliseringen av den tyske marken.

Til dette formål ga planen Tyskland et stort lån på 200 millioner dollar, hvorav halvparten ble stått for av JP Morgan.

Én bank til å styre dem alle: Banken for internasjonale oppgjør

Mens de anglo-amerikanske bankene fikk kontroll ikke bare over overføringen av tyske betalinger, men også for budsjettet, systemet for pengesirkulasjon og i stor grad landets kredittsystem.

Weimar-republikken

I august 1924 ble den gamle tyske marken erstattet av en ny, stabilisert økonomisk situasjon i Tyskland, og som forsker GD Preparta skrev, var Weimarrepublikken forberedt på:

“den mest pittoreske økonomiske bistanden i historien, etterfulgt av den bitreste høsten i verdenshistorien” – “en ustoppelig flom av amerikansk blod strømmet inn i Tysklands finansielle årer.”

Konsekvensene av dette var ikke sene til å dukke opp.

Dette skyldtes først og fremst det faktum at de årlige erstatningene skulle dekke gjeldsbeløpet betalt av de allierte, dannet av den såkalte ” absurde Weimar-sirkelen”.

Gullet som Tyskland betalte i form av krigserstatning, ble solgt, pantsatt og forsvant i USA, hvor det ble returnert til Tyskland i form av en «hjelp»-plan, som ga det til England og Frankrike, og de i tur skulle betale krigsgjelden til USA. Den ble deretter overlagt med interesse, og igjen sendt til Tyskland. Til slutt levde alle i Tyskland i gjeld [var gjeldsatt] , og det var klart at dersom Wall Street skulle trekke lånene sine, ville landet lide fullstendig .

For det andre, selv om formell kreditt ble utstedt for å sikre betaling, var det faktisk gjenoppretting av det militærindustrielle potensialet i landet.

Faktum er at tyskerne ble betalt i aksjer i selskaper for lånene slik at amerikansk kapital begynte å aktivt integreres i den tyske økonomien.

Den totale mengden av utenlandske investeringer i tysk industri i løpet av 1924-1929 utgjorde nesten 63 milliarder gullmark (30 milliarder ble regnskapsført av lån), og betaling av erstatning – 10 milliarder mark. 70 % av inntektene ble levert av bankfolk fra USA, og de fleste av bankene var fra JP Morgan. Som et resultat, i 1929, var tysk industri på andreplass i verden, men den var i stor grad i hendene på USAs ledende finansindustrigrupper.

USAs investeringer i Nazi-Tyskland. Rockefeller finansierte Adolf Hitlers valgkampanje

«Interessen-Gemeinschaft Farbenindustrie» , hovedleverandøren av den tyske krigsmaskinen, finansierte 45 % av Hitlers valgkamp i 1930, og var under kontroll av Rockefellers «Standard oil».

Morgan kontrollerte gjennom «General Electric» den tyske radio- og elektriske industrien via AEG og Siemens (frem til 1933 eide 30 % av aksjene i AEG «General Electric») gjennom telekomselskapet ITT — 40 % av telefonnettet i Tyskland.

I tillegg eide de en 30% eierandel i flyproduksjonsselskapet “Focke-Wulf” .

“General Motors”, som tilhører DuPont-familien, etablerte kontroll over “Opel”.

Henry Ford kontrollerte 100% av aksjene i “Volkswagen”.

I 1926, med deltakelse av Rockefeller Bank “Dillon, Reed & Co.” det nest største industrielle monopolet i Tyskland etter at “IG Farben” dukket opp – metallurgisk virksomhet “Vereinigte Stahlwerke” (Steel Trust) Thyssen, Flick, Wolff, Feglera etc.

Amerikansk samarbeid med det tyske militærindustrielle komplekset var så intenst og gjennomgripende at i 1933 var nøkkelsektorene i tysk industri og store banker som Deutsche Bank, Dresdner Bank, Danat-Bank (Darmstädter und Nationalbank) etc. under kontroll av Amerikansk finanskapital.

Den politiske kraften som var ment å spille en avgjørende rolle i anglo-amerikanske planer ble samtidig forberedt. Vi snakker om finansieringen av nazipartiet og Adolf Hitler personlig.

Som den tidligere tyske kansleren Brüning  skrev i sine memoarer, har Hitler siden 1923 mottatt store summer fra utlandet. Hvor de gikk er ukjent, men de ble mottatt gjennom sveitsiske og svenske banker.

Det er også kjent at det i 1922 i München fant sted et møte mellom A. Hitler og militærattachéen til USA til Tyskland – kaptein Truman Smith – som kompilerte en detaljert rapport for sine overordnede i (på kontoret for militær etterretning) , der han snakket høyt om Hitler.

Det var gjennom Smiths bekjentskapskrets at Hitler først ble introdusert for den tysk-amerikanske forretningsmannen Ernst Franz Sedgwick Hanfstaengl , utdannet ved Harvard University som spilte en viktig rolle i dannelsen av A. Hitler som politiker, støttet av betydelig økonomisk støtte, mens sikre ham bånd og kommunikasjon med fremtredende personligheter i det britiske etablissementet.

Hitler var imidlertid forberedt i politikken, mens Tyskland under Weimar-republikken regjerte, forble partiet hans i periferien av det offentlige liv. Situasjonen endret seg dramatisk med begynnelsen av finanskrisen i 1929.

Siden høsten 1929 etter kollapsen av USAs børs ble utløst av Federal Reserve, startet den tredje fasen av strategien til det anglo-amerikanske finansetablissementet.

Federal Reserve og JP Morgan bestemte seg for å stoppe utlån til Tyskland, inspirert av bankkrisen og den økonomiske depresjonen i Sentral-Europa. I september 1931 forlot England gullstandarden, ødela bevisst det internasjonale betalingssystemet og kuttet fullstendig strømmen av “finansielt oksygen” til Weimar-republikken.

Men et økonomisk mirakel skjedde med nazistpartiet : i september 1930, som et resultat av store donasjoner fra Thyssen, “IG Farben” og industrimannen Emil Kirdorf (som var en fast tilhenger av Adolf Hitler), fikk nazipartiet 6,4 millioner stemmer, og tok andreplassen i Riksdagen, hvoretter generøse investeringer fra utlandet ble aktivert.

Hovedleddet mellom de store tyske industrimennene og utenlandske finansmenn ble H. Schacht .

Hemmelig avtale fra 1932: Wall Street finansierer Hitlers naziparti 

Den 4. januar 1932 ble det holdt et møte mellom den britiske finansmannen Montagu Norman ( guvernør for Bank of England) , Adolf Hitler og  Franz Von Papen (som ble kansler noen måneder senere i mai 1932) På dette møtet ble det en avtale om finansiering av Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP eller Nazi-partiet) ble oppnådd.

Dette møtet ble også deltatt av amerikanske beslutningstakere og Dulles-brødrene , noe som biografene deres ikke liker å nevne.

Et år senere, den 14. januar 1933, ble det holdt et nytt møte mellom Adolph Hitler, Tysklands finansmann Baron Kurt von Schroeder,  kansler Franz von  Papen og Hitlers økonomiske rådgiver Wilhelm Keppler , hvor Hitlers program ble fullt ut godkjent.

Det var her de endelig løste spørsmålet om overføring av makt til nazistene, og 30. januar 1933 ble Hitler kansler . Implementeringen av fjerde fase av strategien startet dermed.

Holdningen til de anglo-amerikanske regjerende elitene i forhold til den nye naziregjeringen var veldig sympatisk.

Da Hitler nektet å betale erstatning, noe som naturligvis satte spørsmålstegn ved betalingen av krigsgjeld, viste verken Storbritannia eller Frankrike ham kravene om betalingene. Dessuten, etter sitt besøk i USA i mai 1933, ble  H. Schacht  nok en gang sjef for Reichsbank, og etter møtet med den amerikanske presidenten og de store bankfolkene på Wall Street, bevilget Amerika Tyskland nye lån på til sammen 1 milliard dollar.

I juni, under en reise til London og et møte med Montagu Norman, søkte Schacht også et britisk lån på 2 milliarder dollar, og en reduksjon og stans av betalinger på gamle lån.

Dermed fikk nazistene det de ikke kunne oppnå med den forrige regjeringen.

Sommeren 1934 undertegnet Storbritannia den anglo-tyske overføringsavtalen, som ble et av grunnlaget for britisk politikk overfor Det tredje riket, og på slutten av 1930-tallet ble Tyskland Englands viktigste handelspartner.

Schroeder Bank ble hovedagenten for Tyskland i Storbritannia, og i 1936 slo kontoret hans i New York seg sammen med Rockefellers for å lage “Schroeder, Rockefeller & Co.” investment Bank, som magasinet “Times” kalte “den økonomiske propagandistaksen i Berlin-Roma”.

Som Hitler selv innrømmet, unnfanget han sin fireårsplan på grunnlag av utenlandske finansielle lån, så det inspirerte ham aldri med den minste alarm.

I august 1934 kjøpte America's Standard Oil [eid av Rockefellers] i Tyskland 730 000 dekar land og bygde store oljeraffinerier som forsynte nazistene med olje . Samtidig tok Tyskland i all hemmelighet levering av det mest moderne utstyret til flyfabrikker fra USA, som skulle starte produksjonen av tyske fly.

Tyskland mottok et stort antall militærpatenter fra amerikanske firmaer Pratt og Whitney, “Douglas”, “Curtis Wright”, og amerikansk bygde “Junkers-87”. I 1941, da den andre verdenskrigen raste, utgjorde amerikanske investeringer i Tysklands økonomi 475 millioner dollar. “Standard olje” investert – 120 millioner, “Generelle motorer” – 35 millioner dollar, ITT – 30 millioner dollar og “Ford” – 17,5 millioner dollar.

Det nære økonomiske og økonomiske samarbeidet mellom anglo-amerikanske og nazistiske forretningskretser var bakgrunnen for at en forsoningspolitikk på 1930-tallet førte til andre verdenskrig.

I dag har verdens finanseliter implementert den store depresjonen 2.o [2008] , med en oppfølgingsovergang mot en “ny verdensorden “.

Yuri Rubtsov er doktor i historiske vitenskaper, akademiker ved det russiske akademiet for militærvitenskap og medlem av International Association of historikere fra andre verdenskrig

Oversatt fra russisk av Ollie Richardson for Fort Russ

ru-polit.livejournal  (opprinnelig fra 2009) Den opprinnelige kilden til denne artikkelen er 

Fort Russ

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.