US Army vil samarbeide med SpaceLink om taktisk kommunikasjonsnettverk

Av Courtney Albon

 mandag 8. august

En gjengivelse av SpaceLink-satellitter som kobles til romfartøyer i lav bane rundt jorden gjennom optiske intersatellittforbindelser. (SpaceLink-bilde)

– SpaceLink, et romkommunikasjonsselskap, sa at det gikk med på å samarbeide med den amerikanske hæren for å hjelpe til med å artikulere tjenestens plan for et taktisk nettverk som kan bidra til å distribuere data og bilder raskere.

Den samarbeidende forsknings- og utviklingsavtalen med US Army Space and Missile Defense Command Technical Center, som SpaceLink kunngjorde mandag, tillater organisasjonene å dele fasiliteter, intellektuell eiendom og ekspertise for å “løfte løsninger for både krigsfly og industri,” McLean, Virginia -basert selskap sa i en uttalelse. Det er ingen finansiering knyttet til avtalen.

Selv om arbeidet ikke er knyttet til et spesifikt hærprogram, kommer det ettersom tjenesten legger planer for et taktisk romlag som vil gjøre det i stand til å bruke overheadbilder for å målrette mot utenfor siktelinjen. Hæren har samarbeidet med kommersielle selskaper og andre militære tjenester for å gjennomføre eksperimenter og prototyping for å redusere tiden det tar å samle inn og levere satellittdata til et våpensystem.

SpaceLink investerer interne midler for å utvikle et -relésystem som vil ligge i middels jordbane – mellom 1 243 og 22 236 miles over planetens overflate – og bruke laserkommunikasjon for raskere og sikrere dataoverføring. Anthony Colucci, selskapets sjefstrategi og kommersielle offiser, fortalte C4ISRNET i et intervju at SpaceLink er i “klar-for-produksjonsfasen” og planlegger å lansere sin første konstellasjon med fire satellitter innen utgangen av 2024.

Colucci sa at selskapet ser på avtalen som et tegn på at den forstår verdien deres system vil gi en gang i bane. Selv om konstellasjonen ikke er operativ, vil SpaceLink tilby modellerings- og simuleringsverktøy som hæren kan bruke for å bedre forstå hvordan evnen kan passe inn i arkitekturen.

“Det kan ta timer, og noen ganger til og med dager, mellom den tiden noen sier: ‘Jeg trenger visse data, jeg trenger en innvirkning på hva som skjer', til de har disse dataene tilbake,” sa Colucci. “Med systemet vårt kan det ta minutter til sekunder. Så du kan forestille deg den taktiske betydningen.»

Etter at de første satellittene ankom i bane i 2024, planlegger SpaceLink å lansere nye funksjoner hvert annet år, og øke prosesseringshastigheten og kapasiteten med hver iterasjon.

Colucci sa at selskapet har diskutert planene sine med Space Force, Space Development Agency og Defense Innovation Unit, og har levert studier og hvitebøker for å vise hvordan systemet kan forbedre dataleveringstidene. Han sa at han forventer at ytterligere partnerskap vil bli formalisert snart, men nektet å gi detaljer.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.