Army Space, Cyber ​​og Special Operations-kommandoer danner “triade” for å slå til hvor som helst, når som helst

Av Jen Judson

 Torsdag 11. august

Spesielle operasjonssoldater går raskt fra en MH-60 til et mål. (Hær)

HUNTSVILLE, Ala. – Den amerikanske hærens rom-, cyber- og spesialoperasjonskommandoer sa at de dannet en “triade” for å forbedre operativ evne på tvers av alle domener.

Triadekonseptet er å integrere og konvergere iboende kapasitet fra US Army Space and Missile Defense Command, Army Cyber ​​Command og Army Special Operations Command for å gi kampanjealternativer til sjefer globalt.

“Vi vet at Hærens romkapasiteter vil bli enda mer formidable når de brukes sammen med cyber- og spesialoperasjoner,” sa generalløytnant Daniel Karbler, sjef for Army Space and Missile Defense Command, 9. august på Space and Missile Defense Symposium. “Denne nye triaden lar oss utnytte individuelle styrker til maksimal effekt, og gir fleksible alternativer for å motvirke feil- eller desinformasjon, cyberangrep og uregelmessige asymmetriske trusler. Disse alternativene inkluderer å slå hvor som helst og når som helst med overraskelse og gjengjeldelse eller svare på motstanderens angrep.»

Når man ser på hærens krigskonsept – flerdomeneoperasjoner – som beskriver hvordan hæren nærmer seg motstandere og trusler på tvers av alle domener, har triaden en rolle å spille enten det er i konkurranse, i krise eller i konflikt, sier generalløytnant Jon Braga. , sjef for USASOC, fortalte journalister i en briefing på konferansen.

“Informasjonsoperasjoner er ekstremt viktige, påvirkningsoperasjoner er ekstremt viktige, å bidra til integrert avskrekking er ekstremt viktig,” sa Braga, men skulle operasjoner gå inn i konflikt, ville triaden ha en annen rolle å spille, muligens “en kombinasjon av ikke-dødelig effekter som informasjonsoperasjoner, så kanskje et mer kinetisk [alternativ], å nekte en evne eller påvirke en viss evne til en motstander – det ville være en annen tilnærmingsmåte.»

Ideen til triaden ble delvis født ut av Karblers tidligere erfaring ved US Strategic Command hvor han begynte å se kraften i global integrasjon. Karbler begrunnet at Space, Cyber ​​og Special Operations er integrert på samme måte.

Men det var ikke før Karblers nestkommanderende for operasjoner, brig. Gen. Isaac Peltier, en spesialoperasjonsoffiser, kom med det unike perspektivet at han innså nytten av plass, cyber- og spesialoperasjoner som regelmessig kommer sammen.

Og selv om hver av dem har sine egne unike egenskaper, er det likheter.

“Vi utnytter alle informasjon ekstremt godt for alt vi gjør,” sa Braga, “men det ble mer og mer etter hvert som vi tenkte på det, en likhet, på en måte, av vår unike karakter, vi er alle transregionale, vi jobber alle for flere sjefer. Vi tar alle med oss ​​effekter for å prøve og ha større overdimensjonerte effekter for relativt små styrker som bidrar til en mye større fellesstyrke. Vi nærmer oss det alle filosofisk på samme måte.»

“Vi ser dette globalt,” sa generalløytnant Maria Barrett, sjef for US Army Cyber ​​Command. Ingen av triadedeltakerne er begrenset til en bestemt region selv om de støtter spesifikke COCOMs. “Det gjør oss i stand til å levere flere alternativer på tvers av spekteret av konkurranse, kriser og konflikter,” la hun til.

I tillegg, ettersom triaden etablerer et rammeverk, “kan vi snu disse tingene raskere enn gjort før,” sa Barrett, og dele data lettere “i en tid der data er helt avgjørende.”

Triadelederne har laget en kampanjeplan for å implementere det nye konseptet, men en av måtene det allerede fungerer sammen på er gjennom øvelser.

Triaden deltar sammen i Project Convergence som skal begynne senere i høst og er en bredere kampanje for å lære hæren årlig for å eksperimentere med nye konsepter og evner.

Mens plasskapasiteter vil bli brukt i øvelsen, sa Karbler, “det kommer ikke bare til å være en eneste plassløsning i et bestemt brukstilfelle. Vi må kjøre mot SOF, cyber, romintegrert løsning til den casestudien.»

Den eksperimentering med kombinerte evner vil hjelpe å lære triaden hva som fungerer best og hva den må gå tilbake og skreddersy, la han til.

“Noen av tingene vi har er veldig unike og forskjellige, så bare det å sørge for at disse egenskapene kan snakke med hverandre er en del av innsatsen vi jobber med,” bemerket Braga.

Og Project Convergence og andre øvelser vil gi triaden muligheten til å vise Hæren og Joint Force hva den kan tilby når den kommer sammen, sa han.

Om Jen Judson

Jen Judson er en prisvinnende journalist som dekker landkrigføring for Defense News. Hun har også jobbet for Politico og Inside Defense. Hun har en Master of Science-grad i journalistikk fra Boston University og en Bachelor of Arts-grad fra Kenyon College.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.