Det er klare bevis for eksistensen av klimaendringer i motsetning til påstander fra John Coleman

1,4k

DELER

Delekvitring

KRAVKlimaendringer skjer ikke, det er ingen betydelig nå, det har ikke vært noen tidligere, og det er ingen grunn til å forvente noen i fremtiden.KJENNELSE

KILDE: John Coleman , Derek Utley , 22. februar 2019   DETALJER

Faktisk unøyaktig: Oppvarmingen av jordens klima har blitt utvetydig dokumentert ved målinger av mange typer, inkludert overflatestasjoner og havregistreringer, flere kilder til satellittdata og effekter som krympende isbreer.

Utilstrekkelig : Basert på flere bevislinjer, har forskere konkludert med at menneskelige aktiviteter helt klart er den dominerende årsaken til .TAKE AWAY

Colemans sentrale påstand i denne videoen – at det ikke er noen menneskeskapte klimaendringer – blir motsagt av et vell av bevis og tiår med publisert, fagfellevurdert, vitenskapelig forskning. Det er ingen bevis som støtter påstanden hans.

ANMELDELSE

KRAV: Det er ingen tvil om det. Klimaendringer skjer ikke, det er ingen betydelig menneskeskapt global oppvarming nå, det har ikke vært noen tidligere, og det er ingen grunn til å forvente noen i fremtiden.

Stephen Po-Chedley , forsker, Lawrence Livermore National Laboratory:
[ Denne kommentaren er hentet fra en tidligere gjennomgang av en lignende påstand. ]
Denne påstanden er ikke nøyaktig. Globale temperaturdatasett, utviklet av en rekke uavhengige forskningsgrupper, viser robust oppvarming i troposfæren og på jordoverflaten. Strålingseffekten av karbondioksid er også observert [1] . Tatt i betraktning flere bevislinjer, konkluderte IPCCat det er «ekstremt sannsynlig at menneskelig påvirkning har vært den dominerende årsaken til den observerte oppvarmingen siden midten av det 20. århundre». Nyere analyser av satellittdata viser at troposfærisk oppvarming fra satellittposten er uttalt og ikke kan forklares med naturlig klimavariasjon alene [2] .

Baird Langenbrunner , assisterende redaktør, Nature :
[ Denne kommentaren er hentet fra en tidligere anmeldelse av en lignende påstand. ]
Hvis vi antar at [Coleman] snakker om jorden siden den industrielle revolusjonen, da mennesker begynte å øke forbrenningen av fossilt brensel, så tar han ganske feil. Det har vært veldig tydelig og målbar oppvarming siden denne tidsperioden – dette har blitt bekreftet gang på gang ved hjelp av stasjonsdata og satellittmålinger, og det samsvarer godt med spådommer basert på økninger i klimagasskonsentrasjoner. Selv i de korte periodene når overflatetemperaturen varmes mindre raskt, fortsetter havene å varmes opp, noe som sammen med atmosfæren står for alleekstra varme spådd av økte klimagasskonsentrasjoner.

For det første er klimagasser godt studert, og egenskapene deres er ikke omsettelige: De absorberer og sender ut langbølget stråling på nytt, enten de er i laboratoriemiljøer eller i den virkelige atmosfæren. For å støtte dette med historiske bevis, har forskere siden 1860-tallet visst at CO 2 er en klimagass og siden 1890-tallet at dette vil påvirke varmebudsjettet til jorden gjennom oppvarming. Selv da var disse påstandene basert på empiriske bevis, og de støttes av flere tiår med laboratorieforskning.

For det andre er sammenhengen mellom økte klimagasskonsentrasjoner og oppvarming fortsatt støttet av forskning de siste to tiårene. En studie fra 2001 [1]  brukte satellitter for å måle typen energi som kommer inn og ut av jordens atmosfære, og konkluderte med at økningen i klimagasser var ansvarlig for ekstra varme målt mellom 1970 og 1997. Forfatterne uttaler at deres resultater “gir direkte eksperimentelle bevis for en betydelig økning i jordens drivhuseffekt som er forenlig med bekymringer over strålingspådriving av klima.» (Her refererer begrepet “strålingspådriv” til den ekstra energien som fanges i atmosfæren av klimagasser, forårsaker oppvarming.) En nyere studie [2] kom til lignende konklusjoner, bekreftet spådommer om drivhuseffekten i jordens atmosfære og gir «empiriske bevis på hvordan økende CO 2 -nivåer … påvirker overflateenergibalansen». Med andre ord var stigende CO 2 direkte knyttet til oppvarming, selv når ting som planters opptak av CO 2 ble vurdert.

Mark Richardson , Research Associate, Colorado State University/ JPL:
[ Denne kommentaren er hentet fra en tidligere gjennomgang av en lignende påstand. ]
[Disse] kommentarene ville vært rettferdige i 1896 da Svante Arrhenius regnet ut at vi kunne forårsake alvorlig global oppvarming [1] . Verdens temperaturmålinger begynte på 1800-tallet og viser en oppvarming siden 1970-tallet. I fjor sjekket vi med satellittskanninger av havet [2] , som bekreftet nøyaktigheten av overflatemålingene.

Global oppvarming er målt faktum. Å finne de skyldige har vært som Crime Scene Investigation: Physics Edition.

Noen bevis kommer fra et anlegg i Billings, Oklahoma. Deler av luft som vanndamp og karbondioksid lyser naturlig med infrarød varme ved svært spesifikke frekvenser. Billings-nettstedet har en enhet som målte et utrolig presist “fingeravtrykk” av himmelens oppvarming.
Etterforskere rapporterte i 2015 [3] at de fant fingeravtrykk over himmelen med en tydelig match på varmeutløseren. Under den blå linjen er filens fingeravtrykk for oppvarming av karbondioksid (CO 2 ), som vi slipper ut i luften når vi gjør ting som å brenne kull og olje. Dette filfingeravtrykket kommer fra grunnleggende fysikk støttet av presise laboratorieavlesninger.

Den røde linjen er det målte fingeravtrykket på himmelen over Billings og er en bunnsolid kamp. Hver pigg er ekstra varme som kommer ned fra de ekstra CO 2 -molekylene som varmer oss opp. Målinger i Alaska og fra satellitter [4]  bekrefter dette.

Dette er bare ett lysbilde i den enorme mappen med empiriske bevis som viser at menneskelig aktivitet er hovedårsaken til nylig oppvarming.

Shaun Lovejoy , professor, McGill University:
[ Denne kommentaren er hentet fra en tidligere anmeldelse av en lignende påstand. ]

La oss si at du bare får tre opplysninger:
a) Den årlige gjennomsnittsverdien av den globale temperaturen fra 1880 til 1909
b) Den atmosfæriske CO 2 -konsentrasjonen for hvert år
c) Den effektive klimafølsomheten

Med bare dette kunne temperaturen over de 104 årene mellom 1909 og 2013 være utrolig godt spådd (svart linje i figuren nedenfor), faktisk med omtrent en nøyaktighet på ±0,22 °C (lilla linjer, 90 % konfidensgrenser). Denne stramme grensen inkluderer den såkalte “pausen” på begynnelsen av 2000-tallet.

Kunnskap om CO 2 lar oss derfor forutsi temperaturen mer enn 100 år inn i fremtiden. Gitt at den totale endringen over denne tiden var 1,1 °C, er spådommen riktig til innenfor 20 %. Vi vet at CO 2 var menneskeskapt, derfor var økningen ikke forårsaket av en temperaturendring. Vi kan konkludere med at CO 2 er ansvarlig for mye av endringen i temperatur det siste århundret.

 Antropogen attribusjon  Global temperatur

Publisert: 30. april 2019 | Redaktør: Scott Johnson

Climate Feedback er en ikke-partisan, ideell organisasjon dedikert til realfagsundervisning. Våre anmeldelser er crowdsourcet direkte fra et fellesskap av forskere med relevant ekspertise. Vi streber etter å forklare om og hvorfor informasjon er eller ikke er i samsvar med vitenskapen og for å hjelpe leserne å vite hvilke nyheter de kan stole på.
Ta kontakt hvis du har kommentarer eller tror det er en viktig påstand eller artikkel som må vurderes.

ifcn-fakta-sjekkers-kodeks-av-prinsipper-underskriver

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.