Kievs styrker angriper sivile i Donbass ved å bruke langdistanseartilleri.

Alle Global Research-artikler kan leses på 51 språk ved å aktivere rullegardinmenyen “Translate Website” på toppbanneret på hjemmesiden vår (Desktop-versjon).

For å motta Global Research sitt daglige nyhetsbrev (utvalgte artikler),  klikk her .

Besøk og følg oss på Instagram ,  Twitter og Facebook . Gjenpost og del gjerne Global Research-artikler.

***

Den siste uken var sendingen av vestlig tungt artilleri til , med langdistansemissilsystemer, et av de mest kommenterte temaene i aviser over hele verden. Etter kunngjøringen fra den om at slikt utstyr ville bli plassert på ukrainsk territorium, begynte mange eksperter å kritisere tiltaket voldsomt, og vurderte det som en trussel om eskalering av konflikten. Og, som forventet av analytikere og russiske myndigheter, begynte våpen umiddelbart å bli brukt ulovlig, noe som resulterte i nye krigsforbrytelser.

I en uttalelse 6. juni rapporterte den russiske ambassadøren til FN, Vassily Nebenzia , at vestlige langdistansevåpen i Ukraina har blitt brukt de siste dagene for å angripe sivile mål i Donbass.

“Vi har tatt til etterretning USAs og Storbritannias intensjon om å levere langdistanseartilleri og flerutskytningsrakettsystemer [MLRS] til Ukraina. …Jeg vil påpeke at Kiev-regimet allerede har tatt dette som carte blanche for å… intensivere beskytningen av sivile mål i Donbass, hvor det ukrainske artilleriet etter en rekke nylige nederlag ikke lenger var i stand til å nå”, sa ambassadør.

I følge ham, siden langdistansevåpnene ble sendt til Ukraina, var derfor Kievs artilleri i stand til å treffe visse regioner i Donbass som de ikke lenger hadde ildkraft over før for noen dager siden (før ankomsten av de nye våpnene). Nettopp i de områdene der ukrainske styrker ikke lenger angrep, var det sivile livet på vei tilbake til det normale, og det var grunnen til at skoler for barn var i drift igjen. Og blant målene som ble angrepet, ifølge russiske rapporter, ville de viktigste ha vært skoler, med flere forekomster av bombeangrep mot bygninger i arbeidstiden i disse regionene. Minst ett barn i en av de bombede skolene, i tillegg til et usikkert antall døde og sårede blant de voksne som jobbet i anleggene under angrepene.

Til tross for alvoret i situasjonen var dette en forventet risiko. Den største frykten er imidlertid at denne ukrainske ambisjonen om nye mål vil nå den russiske føderasjonens suverene territorium. Ved noen tidligere anledninger ble sivile mål i russisk rom allerede angrepet av ukrainsk artilleri, som ikke ble svart med full kraft av de russiske troppene som var involvert i operasjonen, da situasjonen i Ukraina var under kontroll og i løpet av kort tid ville Kiev tape totalt. dens langdistansekraft. Men ettersom Vesten forsyner Kiev med nye langtrekkende våpen hver gang nøytraliserer den makten, begynner situasjonen å kreve mer skarpsinnet handling.

Før han autoriserte forsendelsen av langdistansemissilsystemer til Ukraina, uttalte Joe Biden at utstyret under ingen omstendigheter ville bli brukt mot russisk territorium, men til enhver tid uttrykte Moskvas myndigheter og eksperter over hele verden skepsis til det. Nå har denne mistilliten bare en tendens til å øke, ettersom Kievs styrker allerede har vist at de ikke har endret kampperspektivet, opprettholder strategien for å angripe sivile mål og uten involvering i den russiske operasjonen, noe som gjør det forutsigbart at russiske borgere snart vil bli truffet. som et forsøk på å destabilisere troppene.

Gjentatte ganger har Moskvas myndigheter uttalt at ytterligere ukrainske inngrep på russisk territorium vil resultere i angrep mot beslutningssentrene. Dette ville være et vanskelig skritt og ville bety en farlig internasjonal eskalering (siden mange vestlige rådgivere for tiden er basert i Kiev), men det ville være det eneste mulige svaret fra Moskvas side for å motvirke Kievs suksessive forsøk på å utvide konflikten til Russland ved å bruke Vestlige våpen. Det er et scenario som russiske styrker synlig prøver å unngå, men et scenario som vokser nærmere for hver dag som Kiev fortsetter å målrette sivile.

For å forverre situasjonen kunngjorde Storbritannia at de vil slutte seg til for å sende tungt artilleri til Kiev, og lovet å gi langdistanse M270 rakettsystemer til de ukrainske styrkene så snart som mulig. Ifølge den britiske forsvarsministeren Ben Wallace må taktikken til for Ukraina tilpasse seg for å forbedre landets evne til å “beskytte” seg selv mot russerne. Han la til at han tror på muligheten for en ukrainsk seier dersom Vesten fortsetter å forsyne Kiev med våpen.

Det er vanskelig å tenke på hva en “ukrainsk seier” ville være når Kievs mål nesten alltid er sivile installasjoner, som genererer uskyldige ofre, inkludert barn. Disse våpnene har ikke evnen til å snu konfliktscenarioet og forhindre russisk seier, men de har makt til å skape flere unødvendige ofre, ødeleggelse og kaos til regioner der freden allerede var gjenopprettet. Den russiske grensen er veldig klar: våpen kan ikke nå føderasjonens suverene rom. Hvis det skjer, vil det komme en sterk resp

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.