Saudi-Arabia lanserer sky-seeding-program for å øke nedbøren

Flyet vil fly over Riyadh-, Qassim- og Hail-regionene i første fase av programmet

Cloud seeding er en prosess for å generere mer nedbør.  Foto: Saudi Projects
er en prosess for å generere mer nedbør. Foto: Saudi Projects

Mona Farag27. april 2022Lytt på engelskLytt på arabiskBeta V.1.0 – Drevet av automatisert oversettelse

Saudi -Arabia sa at de har lansert et sky-seeding- program med den første gruppen av flyvninger over regionene Riyadh, Qassim og Hail.

Ministeren for miljø, vann og landbruk og styreleder for National Center of Meteorology, Abdul Rahman Al Fadhli, kunngjorde programmet tirsdag.Hvordan cloud seeding fungerer

Skyfrø er en metode som brukes til å indusere mer regn fra en sky ved å skyte en saltbluss inn i skyen. Salt tiltrekker seg naturlig vann, vannpartiklene kolliderer da med andre, blir større og faller forhåpentligvis ned som regn.

Rikets skysåingsprogram har som mål å øke nedbøren i landet, som ikke overstiger 100 millimeter i året.

Ayman Ghulam, administrerende direktør for National Center of Meteorology og veileder for sky-seeding-programmet, sa at operasjonsrommet for programmet ble lansert i går ved hovedkvarteret til National Center of Meteorology i Riyadh, med de første flyvningene over Riyadh implementert. en vellykket sky-seeding-prosess i ønsket tidsramme.LES MER

Saudi- og Midtøstens grønne initiativer: kronprins avslører ambisiøse klimaplaner

Dr Ghulam sa at eksperter jobber med å studere forskningen og det vitenskapelige rammeverket for de planlagte såoperasjonene og dens utganger, med senteret som mål å utstede periodiske rapporter om programmets fremgang.

Flyet som er valgt er designet for å så “miljøvennlige” stimulerende materialer på spesifikke steder i atmosfæren for å stimulere prosessen med nedbør på de målrettede områdene og forhåpentligvis øke mengden regn, sa han.

Saudiarabiske myndigheter håper skyfrø vil forbedre nedbørsmengdene i kongeriket.  Foto: Saudi Projects
Saudiarabiske myndigheter håper skyfrø vil forbedre nedbørsmengdene i kongeriket. Foto: Saudi Projects

Den første fasen av programmet inkluderer Riyadh, Qassim og Hail, mens den andre fasen vil dekke regionene Asir, Al Baha og Taif.

Sky-seeding-programmet er et av resultatene av Midtøsten Green Initiative Summit annonsert av kronprins Mohammed bin Salman i fjor, i samsvar med kongedømmets Vision 2030.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.