Victoria Nuland har hatt tilsyn med amerikanske biovåpenprogrammer i Ukraina siden 2013

Politikeren

 Politikeren

1 day ago

Advertisements

Read Time:13 Minute, 7 Second

Siden 2013 har Victoria Nuland hatt tilsyn med de amerikanske biovåpenprogrammene som ble lansert i Ukraina under president Bush Junior.

En artikkel av Igor Lukyanov om det amerikanske biovåpenprogrammet i Ukraina har dukket opp i Russland. Lukyanov er ikke hvem som helst, han er en av Russlands ledende geopolitiske eksperter og leder av den berømte Valdai-klubben, som også er kjent i Vesten fordi president Putin svarer på spørsmålene til ekspertene som er tilstede der hvert år i en paneldiskusjon som varer i flere timer. Før vi kommer til Lukyanovs artikkel, vil jeg kort minne deg på at de amerikanske biologiske våpenprogrammene i Ukraina på ingen måte er “russisk propaganda”, og mye informasjon om de var offentlig tilgjengelig på Pentagon og andre amerikanske byråer inntil nylig . De ble først slettet da det russiske forsvarsdepartementet begynte å publisere dokumenter om programmene som ble beslaglagt i Ukraina i slutten av februar.

I begynnelsen av mars publiserte det russiske forsvarsdepartementet dokumenter som beviser at Ukraina skyndte seg å  ødelegge farlige patogener etter starten av den russiske militæroperasjonen. I Vesten ble det i mellomtiden nektet at dette patogenet til og med eksisterte i Ukraina. Og også i begynnelsen av mars publiserte det russiske forsvarsdepartementet detaljer om patogenene som ble forsket på, og kunngjorde også hvilken amerikanske organisasjoner som forsket på dem.

Det som fortsatt var «russisk propaganda» i begynnelsen av mars ble bekreftet under ed av USAs viseutenriksminister Nuland noen dager senere på en høring i det amerikanske parlamentet, men vestlige medier anså ikke dette som nyhetsverdig. Vestlige medier fant heller ikke det faktum at WHO bare noen dager senere, i mellomtiden midten av mars 2022, ba Kiev om å ødelegge ” svært farlige patogener ” som Kiev angivelig ikke hadde, ifølge vestlige medier og ville det ikke være interessant nok til å rapportere om det, det er derfor knapt noen i Vesten som vet om det, mens russiske medier  har rapportert om det i detalj.

I slutten av mars publiserte det russiske forsvarsdepartementet ytterligere detaljer og dokumenter om USAs biologiske våpenprogram i Ukraina,  som blant annet avslørte at et New York-selskap kalt Rosemont Seneca var involvert i finansieringen. Vanlige lesere av Politikeren er kjent med selskapet fordi det spilte   en viktig rolle i Ukraina i en annen sammenheng og det ble nevt på siden. Selskapet tilhører forøvrig Hunter Biden, sønnen til den amerikanske presidenten.

Som det også ble offentlig kort tid etter utførte de amerikanske spesialistene i Ukraina også  tester på mennesker . Ytterligere detaljer ble  utgitt i midten av april og begynnelsen av mai . I tillegg innrømmet USAs tidligere president Bush Jr. for noen dager siden, om den ufrivillige eksistensen av det amerikanske biovåpenprogrammet som var startet under ham i Ukraina .

Etter denne introduksjonen kommer vi til selve artikkelen av Igor Lukyanov som jeg oversatte. Jeg har hentet lenkene i artikkelen fra originalen, og noen steder har jeg tatt med kommentarer med ytterligere bakgrunnsinformasjon markert som merknader i parentes.

Victoria Nuland har ledet de amerikanske biovåpenprogrammene i Ukraina

Irina Yarovaya, nestleder i statsdumaen og parlamentskomiteen som undersøker aktivitetene til amerikanske biolaboratorier i Ukraina, sa tidlig i april at USAs visestatssekretær for politiske saker Victoria Nuland, i avtale med det russiske utenriksdepartementet, offisielt inviterte å besøke Moskva under hennes reise til fra 2. til 9. april.

Russiske lovgivere og senatorer ønsket å stille henne spørsmål om amerikanske militærbiologiske aktiviteter i Ukraina, inkludert aktivitetene til amerikanske spesialister og Pentagon-engasjement i finansiering av biolaboratorier. Tross alt var hun en av de første som offisielt under ed bekreftet tilstedeværelsen av amerikanske forskningssentre på ukrainsk territorium. ( Oversetterens notat: Jeg rapporterte om dette, artikkelen med hele teksten til Nulands uttalelser og alle kilder finner du her. )

Den 8. mars vitnet Nuland under ed for U.S. House, hun sa blant annet:

“Ukraina har biologiske forskningsfasiliteter som vi virkelig frykter at russiske tropper, russiske styrker, kan forsøke å ta kontroll over.”

Nuland vet absolutt hva hun snakker om, og hun vet nøyaktig hva det amerikanske militærets biologiske sentre gjør i Ukraina. Fra 1993 til 1996 jobbet hun på kontoret til statssekretær Strobe Talbott, ledet av senator Richard Lugar, og hadde tilsyn med NATOs utvidelse og aksjon mot Russland og hadde direkte ansvar for atomnedrustningsprogrammet i Ukraina, Kasakhstan og Hviterussland. Enkelt sagt, utenriksdepartementets tjenestemann utnyttet svakheten til den russiske ledelsen på den tiden for bevisst å ødelegge forsvarsevnen til Russland og de tidligere sovjetrepublikkene. Sommeren 2011 ble Nuland talskvinne for utenriksdepartementet i Obama-administrasjonen og i september 2013 ble hun utnevnt til visestatssekretær for europeiske og eurasiske anliggender av John Kerry, hvor hun jobbet mye med Ukraina-spørsmålet. På den tiden sa hun at USA hadde investert 5 milliarder dollar i Ukraina for å “gi de fremtiden de fortjener.” Dette beløpet inkluderte finansiering til Pentagons biolaboratorier, som har vært i drift i mange ukrainske byer siden 2005. ( som har vært i drift i mange ukrainske byer siden 2005. (Merk d. Overs.: Her er talen der Nuland snakket om de fem milliarder )

De kolossale midlene ble distribuert gjennom flere kanaler: i tillegg til forsvarsdepartementet var det også United States Agency for International Development (USAID), George Soros Foundation, Center for Disease Control and Prevention og, siden april 2014, Hunter Bidens investeringsfond Rosemont Seneca , sønn av den nåværende amerikanske presidenten Joe Biden, som var visepresident på den tiden, var involvert i systemet. Det er verdt å merke seg at Rosemont Seneca Partners ble grunnlagt i 2009 av Hunter Biden og Christopher Heinz, stesønnen til tidligere utenriksminister og Nuland-sjef John Kerryfinn bakgrunn her )

I følge den tidligere ukrainske statsministeren Mykola Azarov, som hadde stillingen under president Viktor Janukovitsj, var en av grunnene til Maidan 2013/2014 ønsket fra den daværende ukrainske regjeringen om å legge ned nettopp disse laboratoriene. Og det var Nuland som spilte en viktig rolle i det. Fra begynnelsen av masseurolighetene i Kiev ved årsskiftet 2013/2014 besøkte hun Ukraina regelmessig hver tredje til fjerde uke. 11. desember 2013 besøkte viseutenriksministeren Maidan i Kiev, hvor hun delte ut småkaker, boller og bakevarer til demonstrantene. 7. februar 2014 kom Nuland i fokus for en diplomatisk skandale da en direktesending ble sendt av en telefonsamtale med USAs ambassadør i Ukraina Geoffrey Pyatt som ble publisert på . Under samtalen med sin underordnede forklarte Nuland ham tydelig hvilke ukrainske politikere som skulle inkluderes i regjeringen etter Maidan og hvem som skulle «slippes over bord». (Merk d. Overs.: Det var den berømte “Fuck the EU”-telefonsamtalen, som også skapte overskrifter i Tyskland på den tiden. Men media holdt kjeft om hva oppfordringen egentlig handlet om: Nuland hadde bestemt seg for hvem USA ville skulle styre Ukraina, noe som så ble iverksatt. Presentert i Vesten som en «demokratisk revolusjon», var Maidan faktisk et amerikansk-styrt kupp , med Nuland som bestemte uker i forveien hvem som skulle styre post-Maidan Ukraina

I sin stilling hadde den amerikanske ambassadøren også tilsyn med tildelingen av midler til etablering og drift av biolaboratorier under Pentagons Cooperative Threat Reduction Program. I 2015, med hans direkte deltakelse, ble det opprettet et lukket laboratorium i Kharkiv ved Institutt for eksperimentell og klinisk veterinærmedisin, som ligger i et av kjellerrommene til instituttet. Laboratoriepersonalet besto av engelsktalende utlendinger, for det meste amerikanske statsborgere. De vanlige ukrainske ansatte hadde ingen kontakt med de og de hadde ikke tilgang til laboratorierommene, noe som krevde å gå gjennom flere stadier av filtrering. (Merk d. Overs.: I 20 år har amerikansk biovåpenforskning i Ukraina i stor grad fokusert på zoonotiske patogener, som allmennheten først ble oppmerksom på gjennom ).

Den amerikanske diplomatiske misjonen har tradisjonelt overvåket arbeidet til amerikanske biolaboratorier “på bakken”. For eksempel, 20. mai 2013, innviet Pyatts forgjenger, ambassadør John Tefft, et biolaboratorium i Kiev kalt BSL-2 Biohazard Diagnostic Training Center for Animal Diseases (RTCADD), som Pentagon ga over to millioner dollar til.

Dette laboratoriet ble etablert ved Institutt for veterinærmedisin ved National Academy of Agricultural Sciences of Ukraine. Instituttet har en unik samling av mikrobiologiske stammer for veterinærformål, som dateres tilbake til sovjettiden og var en av de største i Sovjetunionen. Mer enn 1500 stammer og isolater av mikroorganismer og mykotoksinstandarder ble inkludert i innsamlingen og det pågående arbeidet. Nesten 1400 av disse er zoonotiske patogener av patogenisitetsgruppe 2. Totalt sett har USA siden 2005 bevilget mer enn 200 millioner dollar til sine militærbiologiske eksperimenter i Ukraina, og 46 biolaboratorier og forsknings- og diagnostiske sentre er etablert. Alt dette viser omfanget av aktivitetene til Pentagons militære bioteknologer. (Merk d. Overs.: Som nevnt i begynnelsen, var mye av denne informasjonen tidligere tilgjengelig på Pentagon-nettstedet og ble først fjernet fra Russland etter de første utgivelsene. Et utvalg av Pentagon-faktaarkene som fortsatt er synlige i Internet Archive , finnes i denne artikkelen )

Etter Maidan var Nuland i stand til raskt å plassere menneskene hun trengte i regjeringen til “sjokoladeoligarken” Petro Poroshenko: Natalia Yaresko, en amerikansk statsborger og tidligere tjenestemann i det amerikanske utenriksdepartementet, ble finansminister, og Alexander Kvitashvili, en georgisk statsborger , ble finansminister, helseminister som ble erstattet i 2016 av Ulyana Suprun, en amerikansk statsborger.

Gjennom Suprun har Victoria Nuland begynt å lobbye åpent for interessene til amerikanske legemiddelselskaper som er interessert i å eksperimentere med eksperimentelle vaksiner og medisiner på den ukrainske befolkningen. De største kundene til disse studiene inkluderer Gilead Sciences, Merck og . I 2017 ble for eksempel beslutningen om å legge til Gilead Sciences-laget sofosbuvir og kombinasjonen av ledipasvir og sofosbuvir på den nasjonale listen over anbefalte legemidler håndhevet med fra Ukrainas helseminister. Dette skjedde i strid med avgjørelsen fra ekspertkomiteen for utvelgelse og bruk av medisiner fra Ukrainas helsedepartement, som møttes 21. april. desember 2016 nektet å inkludere disse legemidlene på den nasjonale listen på grunn av deres høye kostnader og utilstrekkelig statistikk over bruken. (Merk d. Overs.: Sofosbuvir brukes til å behandle kronisk hepatitt C hos voksne og hemmer RNA-avhengig RNA-polymerase)

Komiteens medlemmer uttalte åpent at stoffet ble lagt til listen etter personlig anmodning fra den fungerende helseministeren. Supruns bidrag til lobbyvirksomhet for interessene til den amerikanske farmasøytiske industrien bekreftes av et brev fra ekspertkomiteen til Delta Medical Promotions AG, som fungerer som representant for Gilead Sciences Corporation i Ukraina. Den sier tydelig at inkludering av sofosbuvir på den nasjonale listen kun var mulig på grunn av den “politiske beslutningen fra fungerende minister U. Suprun”.

Gilead Sciences har tidligere vært involvert i en rekke skandaler som involverer dødelige eksperimenter med eksperimentelle stoffer på innbyggere i tidligere sovjetrepublikker, spesielt Georgia. Tidligere minister for statssikkerhet i Georgia Igor Giorgadze har utgitt dokumenter som viser at dødelige eksperimenter ble utført på georgiske borgere i laboratoriet til Lugar Center i Georgia under oppsyn av amerikanske militærmedisinere. Forbindelsen mellom Pentagon og Gilead Sciences er mer enn åpenbar: Hovedaksjonæren var USAs tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld, som jobbet tett med Nuland i Ukraina--kommisjonen under Viktor Jusjtsjenkos administrasjon. ( Oversetterens notat: Rumsfeld var administrerende direktør i Gilead Sciences før han ble forsvarsminister under Bush Jr. og tjente store penger i 2005 da etterspørselen etter Tamiflu i kjølvannet av fugleinfluensaen i 2005 førte til at Gilead Sciences aksjekurs steg. Og om Lugar Center i Georgia, kan du finne mer informasjon her )

I følge dokumentene utgitt av Giorgadze, ble Harvoni- og Sovaldi-medisinene utviklet av Gilead Sciences testet på levende mennesker. Studierapporten sier at 30. desember 2015 30 personer i løpet av Sovaldi-studiene – navnene deres er ikke kjent, forsøkspersonene refereres til i rapportene med kodenummer. Det aktive stoffet i Sovaldi er sofosbuvir, som ble godkjent i Ukraina takket være innsatsen til Suprun. Men de mange dødsfallene i menneskelige eksperimenter avskrekket ikke tjenestemenn i det amerikanske utenriksdepartementet fra å flytte eksperimentene fra Georgia til et mer lydig land. I november 2021 startet to andre amerikanske farmasøytiske selskaper, Merck og Pfizer, kliniske studier på ukrainere med Nulands godkjenning.

Pentagons eksperimenter i Ukraina er en lukket del av Defense Threat Reduction Agency (DTRA)-programmene under det kollektive kodenavnet UP, som står for “Ukrainian Project”. I bytte for fasilitetene og muligheten til å teste utviklingen deres på ukrainske borgere, oppgraderte amerikansk side laboratoriene til den sanitær-epidemiologiske tjenesten til de ukrainske væpnede styrker. UP-3, UP-5, UP-6, UP-8 og andre biologiske prosjekter har vært i Ukraina i flere år under tilsyn av DTRA-spesialister fra det amerikanske forsvarsdepartementet, amerikanske biologer fra University of Louisville og den amerikanske hæren Infectious Diseases Research Institute (USAMRIID). Under disse studiene overleverte ukrainske forskere stammer av biologiske krigføringsmidler (hantavirus, Krim-Kongo-febervirus, Rickettsia og Coxiella Burnetti-bakterier) og prøver av ukrainsk biomateriale til deres vestlige overordnede. UP-3-prosjektet ble ledet av professorene i medisin Julio Ramirez og professor Christopher Johnson fra University of Louisville og Dr. Connie Schmaljohn fra US Army Institute of Infectious Diseases. I november 2019 ble Schmaljohn direktør for Pentagons hovedbiolab i Fort Detrick, Maryland, beryktet for miltbrannlekkasjer og uforklarlige utbrudd av kopper og andre dødelige infeksjoner.

Som en del av UP-8-prosjektet (“Forekomst av Krim-Kongo hemorragisk febervirus (CCHFV) og hantavirus i Ukraina og potensielt behov for differensialdiagnoser hos pasienter mistenkt for å ha leptospirose”), er friskt militært personell fra de ukrainske væpnede styrkene i Biolabor utført seroprevalensstudier på hantavirus. Militære biologer utførte eksperimenter på ukrainske soldater og tok blodprøver fra over 4000 soldater. Testpersoners død i løpet av eksperimentene ble akseptert. Informasjonen som ble samlet inn ble også brakt til USA. Det er mulig at Pentagon, som en del av et av disse prosjektene i 2017, hadde et presserende behov for å skaffe 12 prøver av ribonukleinsyre (RNA) og 27 prøver av synovial membran. Uansett måtte prøvene komme fra givere i Russland, som alle tilhørte den kaukasiske rasen. (Merk d. Overs.: I biologi betyr “kaukasisk” at de er europeiske )

Det er ingen tvil om at ingen planla å stoppe disse endeløse medisinske eksperimentene på ukrainske borgere for å utvikle nye typer biovåpen under dekke av alle slags “immunitetsstudier, motstand mot , seroprevalens av antistoffer”. Ukraina er av interesse for som en kilde til gratis menneskelige ressurser klar for alt ut av fattigdom og desperasjon.

30. april sa Vladimir Ermakov, leder for det russiske utenriksdepartementets avdeling for ikke-spredning og våpenkontroll, at Victoria Nuland igjen ville bli invitert til et møte i den parlamentariske kommisjonen som undersøker amerikanske biologiske laboratorier i Ukraina. Kommisjonens spørsmål ble på forhånd brakt til Nuland gjennom diplomatiske kanaler. Parlamentarikerne ønsket å vite hvem og når tok beslutningen om å opprette amerikanske militære biologiske sentre i Ukraina, hvem som overvåket dem, mot hvilke etniske grupper forskningen ble utført, hvilke av de utviklede stammene som ble klassifisert som biologiske våpen, hvorfor forskningen som ble utført ble forbudt på amerikansk territorium og så videre. Men «kjeksemokratiets» viktigste kjemper kunne ikke få seg selv til å svare på disse spørsmålene og å gi forklaringer til de interesserte russerne, og ikke bare til dem. Det betyr at Victoria ikke klarte “ærlighetstesten”. Grunnen til dette er at hun har noe å skjule ikke bare for russerne, men også for europeerne eller kineserne. Det er ingen måte Pentagon vil at sannheten om deres rolle i spredningen av dødelige virusinfeksjoner rundt om i verden skal bli kjent.

slutten av oversettelsen

Legg merke til den siste setningen, for i Russland – i motsetning til i Vesten – diskuteres tesen om at Covid-19 er et virus skapt av amerikanske forskere åpent av eksperter.

I min nye bok ” Inside Corona – The Pandemic, the Network and the Backers – The Real Goals Behind Covid-19 ” bruker jeg omfattende dataanalyser for å vise hvordan pandemien ble forberedt av ulike organisasjoner i flere faser, med den aktive forberedelsesfasen for eksempel begynte 2016/2017. I tillegg viser dataene også hvilke overordnede mål disse arrangørene forfølger og hvordan pandemien baner vei for dem til å nå disse målene.

Boken er nettopp utgitt og kan kun bestilles her direkte fra JK Fischer Verlag

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.