Hvorfor jeg forlot frimureriet

Lagt ut 20. juni 2018 av Justin

I dag vil jeg gjerne dele en personlig historie med deg om hvorfor jeg forlot frimureriet for flere år siden.

Hvis du følger meg på  YouTube  , er du kanskje allerede kjent med denne historien, og i så fall vil dette innlegget neppe gi deg ny informasjon. Når det er sagt, innser jeg at vlogger ikke er alles kopp te, og jeg føler at lærdommen denne historien gir er veldig viktig.

Hvorfor jeg forlot frimureriet

Min tidlige frimurerreise

Da jeg først begynte i frimureriet for mer enn ti år siden var det en lov her i Texas om at bare frimurermestere fikk sitte i uttalte møter. Mitt oppmøte var fortsatt forventet på hvert møte, men i stedet for å sitte i logen ville jeg sitte i spisesalen med en mentor som ville lære meg min katekisme.

Mysteriet om hva som foregikk bak lukkede dører var veldig forlokkende for meg, og dette førte til at jeg jobbet veldig hardt for å lære meg arbeidet mitt. Jeg fikk lov til å memorere alt arbeidet mitt for hver grad på veldig kort tid, og i løpet av noen få måneder gikk jeg fra initiering til Master Mason, og etter at jeg leverte inn arbeidet for den graden, kunne jeg endelig sitte i en oppgitt møte.

Jeg husker ikke hva som ble diskutert under det første møtet mitt, men jeg vet at det besto av åpning, lesing av referater og kommunikasjon, gamle forretninger, nye forretninger, innsamling av penger og deretter stenging. Tenk deg hvor raskt begeistringen og entusiasmen min smeltet bort da jeg innså at første gang jeg satt på hytta ikke kom til å bli noe mer enn et forretningsmøte.

“Tenk deg hvor raskt begeistringen og entusiasmen min smeltet bort da jeg skjønte at første gang jeg satt på hytta ikke ville bli noe mer enn et forretningsmøte.”

Jeg var veldig skuffet, men jeg ga min hytte fordelen av tvilen. Jeg var ikke uvitende om at det ville være tider da vi måtte diskutere forretninger, så jeg sa til meg selv at jeg kanskje bare hadde uflaks med at mitt første møte falt på en av disse dagene. Så jeg fortsatte å delta, men det tok ikke lang tid å lære at forretninger var normen og ikke unntaket.

Faktisk, bortsett fra åpningen og stengingen av logen, var det ingenting som gjorde møtene våre annerledes enn møtene til enhver annen organisasjon. Her ligger problemet: Jeg ble ikke med i frimureriet fordi det var som andre organisasjoner, jeg ble med i det fordi jeg trodde det var noe annerledes.

«Jeg ble ikke med i frimureriet fordi det var som andre organisasjoner, jeg ble med i det fordi jeg trodde det var noe annerledes. “

Dette pågikk i flere måneder. Jeg ville gå til hytta i påvente av noe mer enn det som ble levert og blitt skuffet. Vi åpnet, leste referatet, lyttet til lokal kommunikasjon og storlogekommunikasjon, diskuterte den kommende pengeinnsamlingen (eller innsamlingen vi nettopp hadde), betalte regningene og stengte logen.

Skum. Skylle. Gjenta.

Jeg besøkte til og med flere lokale hytter i denne perioden, og denne praksisen så ut til å være normen. Samle inn penger for å gi det bort i vårt navn. Jeg begynte å føle at jeg var medlem av en hageklubb som aldri drev med hagearbeid.

Går bort

Jeg husker tydelig det øyeblikket jeg bestemte meg for ikke å komme tilbake. Vi forberedte oss til innsamlingsaksjonen for brisket, og jeg løftet pakker med flaskevann av en dolly da noen tanker slo meg opp.

«Dette er bare en serviceklubb! Alt vi snakker om og gjør er pengeinnsamling!»

“Hva var poenget med alt det minnearbeidet og seremonien hvis dette er alt vi gjør?”

På det tidspunktet innså jeg at min frimureropplevelse ikke var autentisk i det hele tatt. Frimurerbrorskapet er veldig gammelt og vi snakker om ting som er enda eldre enn det. Vi har veldig strenge medlemskrav ( eller i det minste pleide vi det ). Å lære katekismene og gå videre gjennom gradene er mye arbeid. Det så ut til å være en slags frakobling mellom hvem vi skulle være og hvem vi egentlig var, og det var på det tidspunktet jeg bestemte meg for at jeg aldri ville komme tilbake igjen.

For å konkludere

Så her er en spoiler: Jeg kom til slutt tilbake til brorskapet, og jeg vil skrive om min tilbakekomst i mitt neste innlegg .

Hvis du lurer på hvorfor jeg føler at min utgang (og eventuell retur) til brorskapet er viktig nok til å skrive og snakke om, så ville du ikke vært alene fordi jeg lurte på det samme da jeg opprinnelig laget min YouTube-video i begynnelsen av dette innlegget.

Etter at jeg laget denne videoen skjønte jeg raskt to ting:

  1. Det er mange  gale mennesker der ute. Noen mennesker har noen alvorlig forvirrede forestillinger om frimureriet!
  2. Mine erfaringer var ikke unike og mange brødre har forlatt brorskapet av samme grunn.

Det viktigste (det er i hvert fall relevant for dette innlegget) er #2. Hvis vi ikke kan beholde medlemmer, bør vi kanskje spørre oss selv hvorfor? Riktignok forstår jeg at 100 % oppbevaring ville være vanskelig, om ikke umulig, men hvis du har utallige gode menn som går bort fra brorskapet av samme grunn, bør det da ikke gi oss grunn til å stoppe opp og vurdere vår praksis?

Fortell meg hva du tenker! Har du hatt lignende opplevelser med hytten din? Legg igjen en kommentar enten her eller på  Facebook  , så tar vi den diskusjonen.

Vi sees i neste innlegg!https://www.youtube.com/embed/-IIvGksHyYA?version=3&rel=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&fs=1&hl=en&autohide=2&wmode=transparent

Dele denne:

Why I Left Freemasonry

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.