Gjennombruddsstudie finner mikroplast i menneskelig blod

I den første studien av sitt slag, publisert torsdag i Environment International, fant forskere en “kvantifiserbar masse” av plastpartikler i blodprøvene til 17 av 22 – eller 80% – av studiens frivillige deltakere.Av Susan C. Olmstead41

KANSKJE MAN SKULLE BEGYNNE Å ADVARE MENNESKENE RUNDT SEG? eLLER ER DERE FORTSATT REDDE FOR SELV Å BLI SATT I DÅRLIG LYS?

Savner en dag, savner mye. Abonner på The Defender's Top News of the Day . Det er gratis.

I den første studien av sitt slag identifiserte forskere i Nederland tilstedeværelsen av mikroplastpartikler i menneskeblod.

Studien, publisert torsdag i Environment International , fant en “kvantifiserbar masse” av plastpartikler i blodprøvene til 17 av 22 – eller 80% – av studiens frivillige deltakere.

Mikroplast er små plastbiter som er mindre enn fem millimeter lange. I følge National Oceanic and Atmospheric Administration kommer de fra en rekke kilder, inkludert fra større plastrester som brytes ned til mindre og mindre biter. Mikroperler, en type mikroplast, er svært små biter av produsert polyetylenplast som finnes i helse- og skjønnhetsprodukter, for eksempel noen rensemidler og tannkrem.

I følge studien inneholdt blodprøvene som ble analysert av forskere fire polymerer med høyt produksjonsvolum: polyetylentereftalat (PET), polyetylen (PE) og polymerer av styren, og poly(metylmetakrylat) (PMMA).

Forskerne analyserte også prøvene for polypropylen, men fant at disse verdiene var “under grensene for kvantifisering.”

PET brukes ofte i mat- og drikkebeholdere , inkludert vannflasker. PE brukes i matemballasje, poser og filmer (som Saran Wrap), mens PMMA, eller akryl, har bruksområder i menneskekroppen, inkludert tann- og øyeimplantater.

“Studien vår er den første indikasjonen på at vi har polymerpartikler i blodet vårt – det er et banebrytende resultat,” sa professor Dick Vethaak, en av studieforfatterne, til The Guardian . “Men vi må utvide forskningen og øke prøvestørrelsene, antall vurderte polymerer, etc.”

Ytterligere studier av en rekke grupper er allerede i gang, sa Vethaak.

“Det er vitenskapelig plausibelt at plastpartikler kan transporteres til organer via blodet,” skrev forskerne, selv om “det gjenstår å fastslå om plastpartikler er tilstede i plasma eller bæres av spesifikke celletyper (og i hvilken grad slike celler kan være involvert i å translokere plastpartikler over slimhinnen til blodet).1 million solgte eksemplarer — ‘The Real Anthony Fauci' — Boken som lanserte en bevegelse. KJØP I DAG!

I følge studien er plastpartikler biotilgjengelige for opptak i den menneskelige blodstrømmen, men studiens forfattere advarte om at skjebnen til disse partiklene i menneskekroppen fortsatt er ukjent og ytterligere forskning er nødvendig.

Forskerne spurte:

“Hvis plastpartikler som er tilstede i blodet faktisk blir båret av immunceller, oppstår også spørsmålet: ‘[K]an slike eksponeringer potensielt påvirke immunreguleringen eller disposisjonen for sykdommer med en immunologisk base?'”

Forskningen ble finansiert av tilskudd fra Common Seas Foundation og Netherlands Organization for Health Research and Development .

Selv om dette er den første studien som fant mikroplast i blod, fant forskning publisert i desember 2021 konsentrasjoner av mikroplast i avføringen til spedbarn som er 10 ganger større enn voksne.

Noen studier tyder på at mikroplast i luft, vann og mat skader celler og kan forårsake allergiske reaksjoner, og nyere tester avslører at de fleste flaskevann inneholder mikroplastforurensning, antatt å stamme fra produksjonsprosessen til flaskene og korkene.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.