Nazismens historie i Ukraina. Hvem er Stepan Bandera?

Av Timothy Alexander GuzmanGlobal Research, 27. mars 2022Region: Europa , Russland og FSUTema: IntelligensUtdypende rapport: UKRAINA RAPPORT

Alle Global Research-artikler kan leses på 51 språk ved å aktivere rullegardinmenyen “Translate Website” på toppbanneret på hjemmesiden vår (Desktop-versjon).

For å motta Global Research sitt daglige nyhetsbrev (utvalgte artikler),  klikk her .

Besøk og følg oss på Instagram på @ globalresearch_crg  og på @ crglobalization . Gjenpost og del gjerne Global Research-artikler.

***

Det er en tragedie på gang. Russlands invasjon av er forkastelig og burde aldri ha skjedd, men det er et faktum at Russlands president Vladimir Putin  i flere år hadde advart og dets allierte om en overhengende fare, at NATOs utvidelse til sine grenser kan føre til militær konfrontasjon. 

I mellomtiden maler vestlige medier et bilde av Ukraina som et demokrati med en president ved navn Volodymyr Zelenskyy som er en modig sjel som kjemper for frihet og demokrati, et lite land mot den russiske bjørnen, en moderne versjon av David vs. Goliat .

, mobberen som plukker på et uskyldig Ukraina. Men hva vet verden om Ukraina? 

Vestlige medier har holdt oss i mørket. De fleste amerikanere vet ikke om Ukrainas politikk eller historien.

Vet amerikanere, europeere og andre rundt om i verden sannheten om Ukraina og deres historie med nazistisk ideologi?

I følge  The Times of Israel  , “Hundrevis i Ukraina deltar på marsjer for å feire nazistiske SS-soldater” rapporterte om en nazi-feiring i 2021 i Ukrainas by Kiev:

Hundrevis av ukrainere deltok i marsjer for å feire nazistiske SS-soldater, inkludert den første slike begivenhet i Kiev. Den såkalte broderimarsjen fant sted i hovedstaden 28. april, 78-årsdagen for opprettelsen av den 14. Waffen-grenadierdivisjonen til SS, også kjent som den 1. galisiske. Det var en styrke satt opp under tysk okkupasjonsregi bestående av etniske ukrainske og tyske frivillige og vernepliktige. De marsjerende holdt bannere som viste enhetens symbol.

Kyiv-marsjen med rundt 300 mennesker var en import fra den vestlige byen Lviv, som i flere år har vært vertskap for slike arrangementer. En dag tidligere deltok hundrevis på en større broderimarsj der. Ukraina har et stort mindretall av etniske russere, som motsetter seg glorifiseringen av nazistiske samarbeidspartnere. Slike handlinger var tabu i Ukraina frem til tidlig på 2000-tallet, da nasjonalister krevde og oppnådde statlig anerkjennelse for kollaboratører som helter for sine handlinger mot Sovjetunionen, som dominerte Ukraina frem til 1991

Faderen til nazi-ideologien i Ukraina: Stepan Bandera

Han het Stepan Bandera, ansett som en ukrainsk helt som samarbeidet med under andre verdenskrig og som var leder for Organisasjonen av ukrainske nasjonalister (OUN/B), en ekstrem høyre-organisasjon. Bandera ble født i en gresk-katolsk familie i Galicia som var en del av det østerriksk-ungarske riket, men senere i livet ble han en radikal ukrainsk nasjonalist etter at fødelandet hans hadde kollapset og ble dermed den vestukrainske folkerepublikken, men så ble det en del av Polen etter den polsk-ukrainske krigen 1918-1919.

I 1934 hadde Bandera, som var veldig sint på den nye geopolitiske utviklingen, organisert attentatet på Polens innenriksminister, Bronislaw Pieracki .

Bandera ble arrestert for forbrytelsen, funnet skyldig og dømt til døden, men hans overbevisning ble senere omgjort til en livstidsdom.

I 1939, etter den tysk-sovjetiske invasjonen av Polen, også kjent som septemberkampanjen , delte landet under den  tysk-sovjetiske grenseavtalen . Like etter ble Bandera løslatt fra fengselet og flyttet til Kraków, Polen som allerede var okkupert av nazistene.

Bandera var overbevist om at arbeidet med nazistene ville tillate ham å etablere sin egen regjering i Ukraina, noe som førte til en uavhengig nasjon som ville være alliert med nazistene og fri fra sovjetisk okkupasjon. Det var velkjent at nazistene, Bandera og hans løytnanter fra organisasjonen hans beskyldte jøder for å etablere kommunisme i Ukraina, da en uttalelse fra Bandera den gang lød at

“Jødene i Sovjetunionen er de mest lojale tilhengerne av det bolsjevikiske regimet og fortroppen til den muskovittiske imperialismen i Ukraina.”

Så i juni 1941 invaderte nazistene Sovjetunionen og okkuperte den øst-galisiske hovedstaden Lvov, og det var her OUN/B og det nasjonalsosialistiske Stor-Tyskland under Adolf Hitler samarbeidet og lanserte “pogromer” av folkemord mot jøder og polakker inkludert menn , kvinner og barn i alle aldre under krigens varighet.

Da ble forholdet mellom nazistene og Bandera-fraksjonen komplisert. Under krigen ble en uavhengighetserklæring eller det som er kjent som  loven om gjenoppretting av den ukrainske staten kunngjort som hyllest til Bandera av hans egne løytnanter.

Samtidig ble erklæringen om et uavhengig Ukraina en alvorlig bekymring for naziregimet siden de ønsket Ukraina under deres innflytelsessfære. Så alliansen mellom de ukrainske nasjonalistene og nazistene ble problematisk.

Den 15. september 1941 begynte Gestapo å arrestere sine ledere inkludert Bandera og Yaroslav Stetsko som var statsminister for den ukrainske nasjonale regjeringen for å nekte å avvise loven om fornyelse av ukrainsk stat.

I januar 1942 befant Bandera seg i Sachsenhausen for høyprofilerte politiske fanger.

I 1944 rykket sovjeterne og de allierte styrkene frem på nazi-okkuperte territorier, så nazistene rekrutterte Bandera og Stetsko for å skape avledninger for å hjelpe til med å ødelegge sovjetiske styrker som vant terreng.

Bandera som fortsatt var leder for OUN/B flyttet til Vest-Tyskland med familien sin og fortsatte å jobbe med antikommunistiske organisasjoner, eller vi kan si fascistene i mange år fremover som det ukrainske øverste frigjøringsrådet og  antibolsjeviken. Blokken av nasjoner .

I 1959 ble Bandera forgiftet av cyanidgass og to år senere hevdet det tyske rettsvesenet at KGB sto bak attentatet hans. I 2022 forblir Bandera en helt for nynazistene i Ukraina. USA og EU støtter Ukraina som tilfeldigvis er et av de mest korrupte landene i verden med beviste menneskerettighetsbrudd som har sterke bånd til nynazister som beundrer Adolf Hitler og Stepan Bandera, nå hvis det ikke er hykleri, jeg vet ikke hva er.

CIA og nazistene: A Match Made in Hell  

I følge forfatter og journalist Wayne Madsen  i 2016 med tittelen:  ‘CIA: Undermining and Nazifying Ukraine Since 1953' 

“Den nylige avklassifiseringen av over 3800 dokumenter av Central Intelligence Agency gir detaljerte bevis på at CIA siden 1953 drev to store programmer som hadde til hensikt ikke bare å destabilisere Ukraina, men å nazifisere det med tilhengere av den ukrainske nazilederen Stepan Bandera fra andre verdenskrig.”

Nazisme har eksistert i Ukraina i lang tid under CIAs prosjekt AERODYNAMIC som skulle «å sørge for utnyttelse og utvidelse av den anti-sovjetiske ukrainske motstandsbevegelsen for kald krig og varme krigsformål», inkludert flere grupper inkludert den ukrainske Supreme Council of Liberation (UBVR) og dets ukrainske opprørshær (UPA), utenriksdepartementet. Representasjon av det ukrainske øverste frigjøringsrådet (ZPUHVR) i Vest- og USA, og andre organisasjoner som OUN/B vil bli benyttet.

Vi kan si at i nærmere 70 år hadde CIAs operasjon av Nazifying Ukraine vært en suksess.

Imidlertid var den tidligere versjonen av Project AERODYNAMIC ment å destabilisere Ukraina med eksilerte ukrainere som ble trent av CIA som opererer i sovjetisk-ukrainske territorier.  

CIA koordinerte utsendelser av kommunikasjon, forsyninger, våpen og ammunisjon til sine operatører innenfor ukrainsk territorium som ble trent i Vest-Tyskland med den amerikanske hærens utenriks etterretningsavdeling for politisk og psykologisk (FI-PP). Med andre ord, CIA er skyldig som anklaget for å ha hjulpet med å dyrke nynazistene eller det vi kan kalle “fascistene” i Ukraina for å bekjempe kommunistene.

I dag er høyreekstreme nynazistiske grupper et alvorlig problem for det ukrainske folket siden mange av disse ekstremistene er innebygd i ulike nivåer av den ukrainske regjeringen, inkludert medlemmer fra de beryktede Azov- og Aidar-bataljonene.

Begge gruppene var også involvert i Maidan-kuppet i 2014 som styrtet den pro-russiske presidenten Viktor Janukovitsj , et kupp som ble støttet av USA og EU.

Andre høyreekstreme nynazistiske grupper som også var involvert i Maidan-kuppet var Høyre Sektor og Svoboda-partiet. Med andre ord, USA og dets europeiske allierte har skapt et monster, og det vil bare bli verre for folket i Ukraina i årene som kommer.

Nylig siterte en ukrainsk TV-journalist ved navn Fahruddin Sharafmal Adolf Eichmann, en nazistisk krigsforbryter på direktesendt TV:

Klikk her for å se videoen .

“Og gitt at Russland kaller oss nazister, fascister uansett – vil jeg tillate meg å sitere Adolf Eichmann som sa at for å ødelegge en nasjon, er det avgjørende å først ødelegge barna deres, for hvis du dreper foreldre – vokser disse barna opp og søker hevn. , men hvis du dreper barn – vokser de aldri opp og nasjonen dør ut.»

*

Merknad til leserne: Vennligst klikk på deleknappene over eller under. Følg oss på Instagram, @globalresearch_crg og Twitter på @crglobalization. Gjerne repost og del globale forskningsartikler. 

Timothy Alexander Guzman skriver på sin egen bloggside, Silent Crow News, hvor denne artikkelen opprinnelig ble publisert . Han er en jevnlig bidragsyter til Global Research.

Utvalgt bilde er fra SCNDen opprinnelige kilden til denne artikkelen er Global ResearchCopyright © Timothy Alexander Guzman , Global Research, 2022


Kommenter globale forskningsartikler på vår Facebook-side

Bli medlem av Global Research

Relaterte artikler fra arkivene våre

Divisjoner i det ukrainsk-amerikanske samfunnet: When Nazi Hands Rock American Cradles15. februar 2015

Forstå ukrainsk nazisme25. februar 2022

Utvalgte artikler: Nazismens historie i Ukraina. Hvem er Stepan Bandera?28. mars 2022

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.