TROR POLITIKERNE VIRKELIG AT VI HAR EN KLIMAKRISE , eller ligger det andre faktorer bak?

Kopiert : BIOLOGIPROFESSOR MED VITENSKAPELIGE INNVENDINGER MOT DEN POLITISK KONSTRUERTE «KLIMAKRISEN»(Av: dr.philos Jon Gulbrandsen, biolog)

«Statsminister Jonas Gahr Støre! Jeg forstår det slik at du har satt deg som mål å kjøle ned jorda ved å redusere utslippene våre av CO2, bl.a. ved å fase ut norsk oljenæring til fordel for “grønne satsinger, som havvind, hydrogen og fangst og lagring av CO2”. Så vidt jeg forstår, støtter du deg på CO2-hypotesen.Forutsetningen for å lykkes med dette er at 1) at hypotesen er riktig, og at det er mulig å påvise en positiv sammenheng mellom antropogene CO2-utslipp og en global temperaturutvikling, uten å bruke modelldata, 2) at de største utslippslandene er enige om at dette målet er ønskelig, og at ingen andre land vil ta over vår rolle som olje- og gassprodusent, og slik nulle ut et eventuelt bidrag fra oss, 3) at den globale temperaturen er for høy, 4) at CO2-konsentrasjonen også er for høy og 5) at prediksjonene fra FNs klimamodeller så langt har vært riktige.1. Hypotesen er ikke bekreftet vitenskapelig, tvert om, men den har likevel overlevd politisk. En sammenheng mellom antropogent CO2 og den globale temperaturutviklingen er ikke påvisbar, hverken ved bruk av måledata eller proxy data. Tvert om har det over geologisk tid vært en invers korrelasjon. En Fourir-transformasjon av Lüdecke og Weiss viser at temperaturutviklingen de siste 2.500 årene har vært syklisk og derfor er matematisk uavhengig av CO2-konsentrasjonen, som er monotont voksende.2. De største utslippslandene ønsker ikke å redusere sine utslipp, tvert om, og dersom stanser eller reduserer produksjonen av olje og gass, står andre land klare til å ta over vår rolle som produsent.3. Jorda er nå inne i en relativt kald periode, det blir etter alt å dømme kaldere, og nesten alle temperatur-relaterte skyldes i dag kulde, ikke varme. Tidligere varmeperioder var dessuten globale og ikke lokale, slik det hevdes fra og NRKs klimapolitiske avdeling.4. CO2-konsentrasjonen i atmosfæren er i dag kritisk lav, ikke kritisk høy; over geologisk tid har den variert mellom 180 ppm og 7.000 ppm, mens den nå ligger på litt over 400 ppm. Nedre grense for at planter skal kunne overleve er 150 ppm.5. Prediksjonene fra FN har vært gjennomgående feil. Fra påstanden til António Guterres om at Tuvalu synker (Tuvalu har økt landarealet sitt med 2,9 %), at hele nasjoner kan bli liggende under vann, at det blir mer ekstremvær, at flere vil bli offer for ekstremvær og at matproduksjonen vil gå ned. Absolutt ingen av disse dommedagsprofetiene har slått til, tvert om er det motsatte påvist).Dagens politiske ambisjoner vil derfor ikke ha noen annen effekt enn å gjøre oss veldig, veldig fattige, med alt hva det fører med seg av sosial uro og menneskelige lidelser. Jeg ber deg derfor så pent jeg kan om at du tenker deg om én gang til, uten å deg til tungt politiserte informasjonsleverandører som, lett forkledd, bare leverer dine egne ord i retur.»

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.