Støre i samtale med Trudeau. Jadda globalistene holder sammen!

Nyhet | Dato: 05.02.2022

Statsminister Jonas Gahr Støre snakket fredag med Canadas statsminister Justin Trudeau. Samtalen dreide seg blant annet om -pandemien, den spente sikkerhetssituasjonen i og rundt og toppmøtet for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

– Det er et felles ansvar å sikre en raskere og likeverdig håndtering av pandemien. Canadas bidrag har vært viktige, og jeg takket for samarbeidet om den globale pandemidugnaden (ACT-A), sier statsminister Jonas Gahr Støre.

verdsetter det gode samarbeidet med Canada, og samarbeidet i

– Vi deler bekymringen for russisk styrkeoppbygging mot Ukraina og støtter det diplomatiske arbeidet som pågår for å unngå at det kommer til en militær konflikt. Jeg delte norske erfaringer med naboskapet med . Vi er enige om at det må være et tett samarbeid i Nato om sikkerhetspolitiske spørsmål, sier Støre.

Toppmøtet om inkludering av personer med nedsatt funksjonsevne var også tema i samtalene. Norge, Ghana og International Disability Alliance (IDA) skal sammen være vertskap for toppmøtet 16. – 17. februar 2022.

– Det vil være et betydelig bidrag til arbeidet med å styrke inkluderingen av personer med nedsatt funksjonsevne. Vi må alle gjøre vårt for å sørge for at det blir vellykket, sier Støre.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.