UAE byr på nano-tech skyfrø for å skape mer regn. Jan Erik Winås 26. september 2019.

LITT OM UAE SITT BIDRAG INNEN SKYFRØING (VÆRMODIFISERING!

 · 24. september 2019 | av Marc Mcilhone | Arrabbrains.com |Testene vil avgjøre om de nye materialene vil virke i virkeligheten UAE har startet en ny kampanje som bruker innovative nye skysåmaterialer for å skape mer nedbør i landet. Det nye initiativet som ble lansert av UAEs forskningsprogram for regneforbedringsvitenskap inkluderer spredning av raffinerte nanomaterialer gjennom flyvninger i skyene for å øke vannkondensasjonen. I kampanjen ledet av National Center of Meteorology (NCM), en skreddersydd Learjet-forskningsflyging med sensorer og måleprober for å samle data, blir distribuert til skyformasjoner over Nord-Emirater og østlige regioner. Spesialdesignet skallkompositt nanomateriale blir deretter frigjort i skyene gjennom fakler, opplyser NCM i en uttalelse.Linda Zou, professor ved Khalifa University og en av de tre tildelte prisene for programmets første tilskuddsrunde i 2016, sa nanoteknologi kunne gi bedre resultater. “Nanoteknologi åpner for muligheten for å konstruere unike partikler til skyfrø for å gjøre prosessen med vannkondensering og regnfelling mer effektiv. “Testene” vil avgjøre om de nye materialene vil virke i virkeligheten. Til nå har saltkrystaller blitt brukt med en viss suksess. Men forsøk har antydet at materialet har en “mye høyere evne til å sette i gang kondensering av vanndamp og dråpevekst” i skyene enn saltkrystallene som for tiden er brukt, sa NCM. Dr. Abdulla Al Mandous, direktør for NCM og presidenten for den regionale foreningen II i Asia-regionen, sa: “Det svært kreative arbeidet som utføres av professor Zous team har kommet til den grad at det banebrytende materialet som er utviklet er klart for feltprøving og potensiell storstilt produksjon. ””Dette resultatet demonstrerer hvordan NCM gjennom programmet lykkes med å tiltrekke betydelig deltakelse fra ledende internasjonale vitenskapelige eksperter og bidra til å øke vannsikkerheten for de som er utsatt for hele verden,” la han til.I følge NCM har skyfrøing bidratt til å øke sjansen for regn i landet opp til 30 prosent. Den utfører skyfrø om sommeren også.“Skytypene” er forskjellige om vinteren, men det er ruvende skyer over Al Ain, Ras Khaimah og Fujairah som vi kan bruke til skyfrø. Vi sporer skyene for å forsikre oss om at vi treffer den til rett tid og rett sted, slik at det kommer regn i UAE, ”sa Khalid Mohamed Al Obeidli, sjøfrøsjef ved NCM i juni. UAEs skyfrøprogram startet på 1990-tallet.UAEs forskningsprogram for regneforbedringsvitenskap overvåker et prosjekt på $ 5 millioner for å oppmuntre til innovative ideer til å utvikle teknikker for å forbedre effektiviteten og forutsi evnene til målrettede skyfrøoperasjoner. · Svar · Del · 1 år

Legg igjen en kommentar