Varsler avslører falske data bak Pfizers Covid-19-vaksineforsøk

3. november 2021

Det ledende medisinske tidsskriftet The BMJ har publisert en brannfarlig rapport som avslører falske data , feil i blinde forsøk, dårlig trente vaksinatorer og en langsom oppfølging av bivirkninger i fase-tre-studien av Pfizers Covid-jab.

Varsler avslører falske data bak Pfizers Covid-19-vaksineforsøk

Sentralt i  avsløringen  er Brook Jackson, som i to uker fungerte som regiondirektør ved Ventavia Research Group, som selskapet har inngått for å bistå med den sentrale rettssaken. Hun ga The BMJ dusinvis av interne firmadokumenter, bilder, lydopptak og e-poster som støttet hennes bekymringer.

Jackson avslører at Ventavia-ansatte som utførte kvalitetskontroller ble overveldet av mengden problemer de identifiserte. Hun informerte gjentatte ganger sine overordnede om dårlig laboratoriestyring og problemer med pasientsikkerhet og dataintegritet.

I et sitert internt dokument fra august 2020, kort tid etter at Pfizer-rettssaken startet, identifiserte en leder i Ventavia tre ansatte på stedet som de skulle  «gå gjennom e-dagbokspørsmål/forfalskning av data osv.»  En ansatt ble senere sagt å ha blitt “verbalt råd om å endre data” og  “ikke merke seg sen innreise.”

Jackson rapporterte bekymringene sine til US Food and Drug Administration (FDA), men ble sparket senere samme dag på bakgrunn av at hun  «ikke passet godt».

ABONNER PÅ GREATGAMEINDIA

Skriv inn e-postadressen din for å abonnere på GGI og motta varsler om nye innlegg på e-post.

Epostadresse

Abonnere

I et opptak av et møte i slutten av september levert av Jackson, der hun møtte to Ventavia-direktører, hadde de uvelkomne utsiktene til en FDA-inspeksjon blitt diskutert åpent. “Vi kommer i det minste til å få et slags informasjonsbrev når FDA kommer hit … jeg vet det,”  sa en til Jackson.

En annen tidligere Ventavia-ansatt har bekreftet at selskapet hadde ventet en føderal revisjon av sin Pfizer-vaksineprøve, selv om dette ikke ble noe av. En rapport fra  det amerikanske helsedepartementet fra  2007 fant at mellom 2000 og 2005 inspiserte FDA bare 1 % av kliniske forsøkssteder, mens det i 2020 bare var 50 besøk på stedet.  ble utført .

I det nevnte opptaket kan man også høre en leder forklare at selskapet ikke var i stand til å kvantifisere typene og antallet feil som ble identifisert, når de undersøkte papirene for kvalitetskontroll.  “I mitt sinn er det noe nytt hver dag,”  sier seniormedarbeideren.  – Vi vet at det er viktig.

En e-post sendt i september til Ventavia av Icon, forskningsorganisasjonen som Pfizer samarbeidet med i forsøket, viser at Icon var misfornøyd med Ventavias manglende evne til å holde tritt med forespørsler om dataregistrering. Icon minnet Ventavia om det  “forventningen for denne studien er at alle forespørsler blir adressert innen 24 timer,” og la  merke til at mer enn 100 forespørsler hadde forblitt utestående i mer enn tre dager.

Blant disse spørsmålene var to tilfeller der testpersoner hadde  “rapportert med alvorlige symptomer/reaksjoner.”  I henhold til protokollen skulle forsøkspersoner som opplever  lokale reaksjoner av grad tre  –  “alvorlig”  rødhet, hevelse eller smerte på injeksjonsstedet – ha blitt kontaktet. Icon ba om bekreftelse på om kontakt faktisk hadde blitt tatt, for å  “finne ut ytterligere detaljer og avgjøre om et besøk på stedet er klinisk indisert,”  og at forsøkspersonenes skjemaer oppdateres tilsvarende.

Dagen etter møtet med direktørene hennes sendte Jackson inn en klage til FDA. Hun listet opp et dusin problemer hun personlig hadde vært vitne til, inkludert  «deltakere som ble plassert i en gang etter injeksjon og ikke overvåket av klinisk personale»,  «mangel på rettidig oppfølging av pasienter som opplevde uønskede hendelser»,  «protokollavvik ikke blir rapportert”, “vaksiner som ikke lagres ved riktig temperatur”, “feilmerkede laboratorieprøver,”  og Ventavias målretting av personalet som rapporterte disse problemene.

Jacksons konto har blitt forsterket av flere tidligere Ventavia-ansatte som enten siden har sluttet eller fått sparken fra selskapet. En leder som var til stede på septembermøtet har siden bedt henne om unnskyldning og forsikret henne om at alt hun hadde klaget på var  “spot-on”.

To av de ansatte snakket anonymt til The BMJ, og bekreftet brede aspekter av Jacksons klage. En, som har jobbet på mer enn fire dusin kliniske studier i løpet av sin karriere, sa at hun aldri hadde opplevd et så  “helter-skelter”  arbeidsmiljø som det hun møtte under Ventavias Pfizer-studie. Hun bekreftet også at problemene Jackson pekte på hadde vedvart i selskapet etter oppsigelsen hennes. For eksempel, i flere tilfeller, hadde det ikke vært nok ansatte til å tørke for infeksjon alle forsøksdeltakere som rapporterte Covid-lignende symptomer.

«Jeg har aldri vært nødt til å gjøre det de ba meg om å gjøre. Det virket bare som noe litt annerledes enn normalt – tingene som var tillatt og forventet,” sa  den ansatte til The BMJ. “Jeg tror ikke det var gode rene data [som rettssaken genererte]. Det er et vanvittig rot.»

Den andre tidligere ansatte gjentok den førstes kommentarer, og beskrev miljøet ved Ventavia som ulikt det de hadde opplevd i sin 20-årige forskerkarriere. De hevdet også at Pfizer, kort tid etter at Jackson fikk sparken, ble varslet om problemer med vaksineforsøket på Ventavia og at det fant sted en revisjon.

Likevel, i orienteringsdokumentet Pfizer sendte inn til FDAs rådgivende komité desember 2020 til støtte for sin søknad om autorisasjon for nødvaksine, ble det ikke nevnt noen problemer hos Ventavia. Dagen etter ble autorisasjon  gitt .

I august i år , etter at full godkjenning ble gitt for Pfizers jab, publiserte FDA et sammendrag av sine inspeksjoner av selskapets vaksineforsøkssteder. Ni av de 153 hadde blitt inspisert, men ingen av dem hadde blitt operert av Ventavia, og ingen inspeksjoner hadde blitt utført i det hele tatt i de åtte månedene etter nødautorisasjonen i desember 2020, på grunnlag av at  “studien pågikk, og dataene nødvendig for verifisering og sammenligning var ennå ikke tilgjengelig.”

Pfizer har siden ansatt Ventavia som forskningsunderleverandør for å jobbe med fire andre kliniske studier: bruken av Covid-19-vaksinen hos barn og unge voksne; en Covid-19-prøve som involverer gravide kvinner; en utprøving av Covid-19 boosterdoser; og en utprøving av et stikk for respiratorisk syncytialvirus.

RT kontaktet Pfizers pressekontor for kommentar, men e-posten returnerte, og returnerte den automatiske meldingen  “Mottakerens postkasse er full og kan ikke godta meldinger nå.”

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.