Jeg heter ukjent, jeg er utdannet vernepleier og jobber som miljøarbeider og lærer på en Ungdomskole.

I forkant av massevaksineringen som skulle skje 16.09.21 på skolen. Hadde jeg gitt beskjed til min sjef, rektoren, om at jeg ikke ville delta eller bistå på noe vis under vaksineringen, men at jeg kunne bistå på andre ting. Det endte med at jeg hadde mye inspeksjon både friminuttene men også i noen av skole timene. Dette medførte at jeg observerte hele seasen fra det startet kl 1100 til 1230 pluss et friminutt senere på dagen. Samt på slutten av dagen. Det vil si jeg observerte over en tid: Da er vaxxineringen av ungdomene på N.Ungdomskole igang. Først, så kjenner jeg en veldig til intens hodepine, jeg skal ikke si at det er noe sammenheng. Jeg bare konstaterer at den er der. Det er en urolig stemning i gangen. Mange av ungdommen er ute i gangene. Stemningen blant ungdommene er veldig spent og veldig avventende. Man kan føle at det ligger en spenning i luften. De tar suksessivt klassene. På vår skole er det 3 trinn med 4 klasser. Dvs 12 klasser med gjennomsnitt ca 22 elever. Dette teamet kom kl 1100 og begynte å rydde sammen 1345. På under 3 timer er ca 220 elever vaxxinerte. De blir hentet klassevis av skolens helsepleier. For deretter bli satt i kø utenfor vaksinerommet på skolen som tilvanlig er et gruppe rom. Grupperommet ved siden er det lagt ut matter som elevene kan få ligge på. Jeg legger merke til senere på dagen at noen av disse mattene er flyttet til klasserommet rett over. Hvorfor det? Har det ligget flere samtidig på forskjellige rom?Etter hvert som ungdommene har blitt vaksinert og kommer ut, så ser jeg flere som gråter. Det er flere som sier de er kvalme og jeg ser flere som ligger på gulvet med bena i været nå inne på sitt klasserom med sin klassekontakt ved siden av seg. En annen sykepleiere er ved siden av en annen elev i samme klasse. Det vil si at det er flere i en klasse som ligger nede. Jeg leger merke til at det var ikke leger til stedet eller i teamet som kom å hadde ansvar for vaxxen. Jeg kjenner noen av de fra før som utførte vaxxineringen. Det var noen som var aktive sykepleiere på ulike skoler i byen, men flesteparten av de som var der var damer som var av den alderen at de kunne være pensjonister.En ny oppdatering. Mange barn svimte av, noen ble kjørt hjem, noen lå på gulvene og sa de besvimte, noen gråt, noen var bleike, mange var meget tankefulle og stille etter vaxxen. Det var veldig trykkende stemning idag. Mye spente og urolige ungdom å se. Lærer kommenterte til meg at dette var en merkelig dag, veldig trykkende og rar stemning og at ingen undervisning ila hele dagen gikk som planlagt…Nå var alle fått sin sprøyte, klokken var nå 1400 og igjen satt en elev med en sykepleier sammenkrøket i hjørnet på et av observasjonsrommene, stirret tomt framom seg og gråt i det stille. Hvor jeg hører sykepleieren som sitter ved siden henne sier, “…mor kommer straks. Husk å få i deg litt mat nå, så blir alt bra skal du se.”

3Solveig Koss Gundersen, Moosa Sarshar og 1 annen3 kommentarer1 delingLikerKommenterDel

Legg igjen en kommentar