Biden lar Kina slippe unna med århundrets forbrytelser.

Skrive ut
  • Presidenten i USA trenger ingen perfekt kunnskap for å handle.
  • Det at du ikke delte informasjon når du har plikt til å gjøre det, er en tilstrekkelig grunn til å få Beijing til å betale, men det er ytterligere to grunner – begge tilstrekkelige i seg selv – for å gjøre det.
  • Først mørknet kinesiske tjenestemenn i minst fem uker, og så løy de om menneskelig smitte av SARS-COV-2 og sa at COVID-19 ikke var smittsom når det faktisk var det … For det andre jobber det kinesiske militæret. på neste generasjons patogener.
  • Hvis kinesiske forskere lykkes med å designe patogener som bare retter seg mot utlendinger, kan den neste mikroben, viruset eller bakterien fra Kina avslutte ikke-kinesiske samfunn. Dette blir sivilisasjonen i det kommunistiske Kina.
  • Den neste pandemien kan derfor være den som forlater Kina som verdens eneste levedyktige samfunn. Verden trenger derfor noe mye viktigere enn rettferdighet eller erstatning. Det trenger avskrekking.
  • Beijings målbevisste kampanje for å samle romvesens genetiske profiler samtidig som det forhindrer overføring av kinesiske profiler til mottakere utenfor Kina er en annen indikasjon på at det kinesiske militæret bygger etnisk spesifikke biovåpen – et brudd på landets forpliktelser i henhold til konvensjonen om biologiske våpen.

Hvis kinesiske forskere lykkes med å designe patogener som bare retter seg mot utlendinger, kan den neste mikroben, viruset eller bakterien fra Kina avslutte ikke-kinesiske samfunn. Dette vil være det kommunistiske Kinas sivilisasjonsmorder. Den neste pandemien kan derfor være den som forlater Kina som verdens eneste levedyktige samfunn. Verden trenger derfor noe mye viktigere enn rettferdighet eller erstatning. Det trenger avskrekking. Avbildet: Virolog Shi Zhengli (t.v.) i et laboratorium ved Wuhan Institute of Virology i Wuhan, Kina, 23. februar 2017. (Foto av Johannes Eisele / AFP via Getty Images)

August offentliggjorde Biden-administrasjonen et uklassifisert sammendrag av etterretningssamfunnets rapport om opprinnelsen til COVID-19. IC, USAs 18 etterretningstjenester, kunne bare komme til noen få endelige konklusjoner. De sa at de trengte mer informasjon, men verden vet nok til å begynne å pålegge Kina alvorlige kostnader.

USA og andre nasjoner må pålegge disse kostnadene for å forhindre at det kinesiske kommunistpartiet frigjør en sivilisasjonsdrapende sykdom. Ja, People’s Liberation Army utvikler nå patogener for å ødelegge ikke-kinesiske samfunn.

“IC anslår at SARS-CoV-2, viruset som forårsaker COVID-19, sannsynligvis har oppstått og infisert mennesker via en innledende liten eksponering som skjedde senest i november 2019 med de første kjente klyngene av COVID-19-tilfeller i Wuhan, Kina. I desember 2019 “, heter det i sammendraget.

Les videre

IC mener at “viruset ikke utviklet seg som et biologisk våpen”. “De fleste myndigheter vurderer også med liten sikkerhet at SARS-CoV-2 sannsynligvis ikke var genetisk konstruert,” heter det i sammendragsrapporten. Både en “naturlig eksponering for et infisert dyr og en laboratorierelatert hendelse” er “sannsynlig”.

Innholdet i rapporten: “IC er fortsatt fragmentert med hensyn til den mest sannsynlige opprinnelsen til COVID-19.”

“Verden fortjener svar, og jeg vil ikke hvile før vi får dem,” sa president Biden i en uttalelse som fulgte med sammendraget. Bra, der.

Men ikke bra nok. Presidenten i USA trenger ikke perfekt kunnskap for å handle. Som oppsummeringen sier, fortsetter Beijing å “hindre den globale etterforskningen, motstå å dele informasjon og gi skylden videre til andre land, inkludert USA”.

Det er ikke noe forsvar for Kinas handlinger. Du har informasjonen, som etterretningssamfunnet sier; du nekter bare å dele det du vet.

Det at du ikke delte informasjon når du har plikt til å gjøre det, er en tilstrekkelig grunn til å få Beijing til å betale, men det er ytterligere to grunner – begge tilstrekkelige i seg selv – for å gjøre det.

Først mørknet kinesiske tjenestemenn i minst fem uker, og så løy de om den menneskelige smittsomheten til SARS-COV-2 og sa at COVID-19 ikke var smittsom når det faktisk var det. Da de stengte Wuhan og andre byer, presset disse tjenestemennene andre land til å ta imot ankommende reisende fra sitt land uten begrensninger. De må tross alt ha visst at de sprer sykdommen ytterligere, noe som får 4,5 millioner dødsfall utenfor Kina til å se forsettlig ut.

For det andre jobber det kinesiske militæret med neste generasjon patogener. Landets nasjonale forsvarsuniversitet nevnte i 2017 -utgaven av sin offisielle Science of Military Strategy en ny type biologisk krigføring med ” spesifikke etniske genetiske angrep “.

Kinas militære forskere og analytikere har i over et halvt tiår å skrive om patogener av denne typen, og amerikanske tjenestemenn er bekymret for at kinesiske forskere har, ifølge Bill Gertz av Washington Times vilkår , eksperimenterte med “bakterie våpen som kan angripe etniske grupper”. Beijings målbevisste kampanje for å samle romvesens genetiske profiler og forhindre overføring av kinesiske profiler til mottakere utenfor Kina er en annen indikasjon på at det kinesiske militæret bygger etnisk spesifikke biovåpen – et brudd på landets forpliktelser i henhold til konvensjonen om biologiske våpen.

“Enten man tror at Kina bevisst eller ved et uhell slapp coronaviruset ut i verden, har de kollektive reaksjonene trent People’s Liberation Army i hvordan de skal gjøre en mulig fremtidig bioangrep til en dødelig suksess, ” sa Richard Fisher fra International Assessment and Strategy Center til American Konsekvenser. Mange analytikere har funnet ut at biologiske våpen ikke er praktiske, til tross for at SARS-CoV-2 har drept millioner og påvirket lokalsamfunn rundt om i verden. Dessverre er det det ultimate beviset.

Det burde ikke være noen overraskelse at Beijing handlet så ondsinnet. Som Cleo Paskal fra Foundation for the Defense of Democracies fortalte den samme publikasjonen: “Det kinesiske kommunistpartiet bruker et empirisk rammeverk som heter Comprehensive National Power, eller CNP, for å rangere land.” Beijing kan bli verdens mektigste land på rangeringen, enten ved å øke Kinas CNP eller redusere andelen i CNP.

“Hvis kinesiske ledere innser at de har å gjøre med en epidemi som vil senke Kinas CNP, er det logisk å gjøre denne epidemien til en pandemi ved å begrense spredningen innenlands og bevisst unngå å stoppe spredningen internasjonalt,” sa Paskal, også ved Chatham House. . “På denne måten kan Kinas CNP bli senket, men det samme skjer med alle andre land, og Kinas rangering påvirkes ikke. Faktisk kan det til og med bli forbedret.”

Hvis kinesiske forskere lykkes med å designe patogener som bare retter seg mot utlendinger, kan den neste mikroben, viruset eller bakterien fra Kina avslutte ikke-kinesiske samfunn. Dette blir sivilisasjonen i det kommunistiske Kina.

Den neste pandemien kan derfor være den som forlater Kina som verdens eneste levedyktige samfunn. Verden trenger derfor noe mye viktigere enn rettferdighet eller erstatning. Det trenger avskrekking.

Hittil har Biden ikke vist stor interesse – noen ganger ingenting i det hele tatt – for å holde Kina ansvarlig. Han brukte to timer på telefonen med den kinesiske guvernøren Xi Jinping i februar og tok ikke opp opprinnelsesspørsmålet en gang . Det ser ut til at han foreskrev en etterretningsanmeldelse 26. mai, ikke før opptøyet den morgenen forårsaket av en CNN-rapport om at hans utenriksdepartement hadde avsluttet en undersøkelse av Pompeo-tiden om sykdommen.

Så langt har Biden vist Xi Jinping med sin maktesløse reaksjon at Beijing kan drepe millioner av ikke-kinesere med et patogen uten kostnad. Xi vil, hvis han ikke blir stoppet, sikkert gjøre det igjen.

Gordon G. Chang er forfatteren av The Coming Collapse of China, en fremtredende senior ved Gatestone Institute og medlem av dets rådgivende styre.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.