Forsøk på å skade folkebevegelsen skal ikke lykkes! Her snakker de om DEMOKRATI og stenger enkelte ute fra å delta i markeringen? Meldte meg ut tvert!

POSTET DEN  AV RAGNHILD SANDØY

Lørdag 4. september skal vi vise solidaritet overfor natur og miljø, og alle som lider overlast under de mange lovbrudd i regi av vindkraftlobbyen. Det er dette som er dagens agenda, og det bør ingen få torpedere! Foto: Ragnhild Sandøy


Gode naturvernere og motstandere av vindkraft samles foran Stortinget lørdag 4. september.
Vi takker for alle støtteerklæringer; direkte og i kommentarfelt på sosiale media. De fleste skjønner heldigvis hva som ligger bak. Med gårdagens angrep som bakteppe, er det viktigere enn noen gang at vi møtes på Eidsvolls plass lørdag – sammen og samlet! Vi gleder oss! Velkommen alle gode krefter!


For å stoppe all tvil og spekulasjoner; Motvind Norge beklager at partiet Alliansen ble invitert til Buhei-campen i Kvinesdal. Motvind Norges styre vedtok 2. september følgende:
«Motvind Norge beklager at Alliansen i det hele tatt ble invitert til Buhei-campen 6.- 8.august 2021, og vi beklager dessuten at vi i etterkant har vært for trege og ikke tydelige nok i vår avstandtagen.»

Med bakgrunn i gårsdagens oppslag i media, kommenterer nestleder John Fiskvik: «At destruktive krefter forsøker å koble Motvind Norge til ekstreme organisasjoner er like urimelig som usant, men føyer seg inn i rekken av systematiske forsøk på å skade folkebevegelsen.

Beveggrunnen for at tidligere miljøverner Frederic Hauge fra lobbyselskapet Bellona velger å fronte et ondsinnet angrep på en av Norges sterkeste folkebevegelser – en demokratisk og partipolitisk uavhengig organisasjon med nærmere 20.000 dedikerte medlemmer – det kan man saktens spekulere i».

Mer om bakgrunnen: Etter Buhei-campen har det vært mange kritiske røster over at parti på ytre høyre fløy, derunder Alliansen, var invitert til «Camp Buheii» på fraflyttede Nordbø gård i Kvinesdal (fraflyttet som en konsekvens av vindkraftutbygging og naturrasering). Arrangementet var meget vellykket, med deltakelse fra de fleste politiske parti. Arrangørene gjorde en formidabel jobb med å belyse de mange avdekkede ulovligheter knyttet til vindkraftutbygging – herunder Buheii.

I etterkant har både forvaltningsutvalget i Kvinesdal kommune og Agder fylkeskommune vedtatt å gå mot utsatt frist for Buheii vindkraftverk! Camp Buheii var rett og slett en suksess.

Selv om Motvind Norge er partipolitisk uavhengig – er vi selvsagt ikke upolitiske, vi bedriver natur- og miljøpolitikk samt energipolitikk. Og vi kan selvfølgelig støtte bestemte politiske retninger, og både i sak og ideologi stå nærmere enkelte parti enn andre, like mye som vi selvfølgelig tar avstand fra ekstreme og ytterliggående synspunkter, partier og organisasjoner – herunder Alliansen.

Dette betyr at parti, organisasjoner eller personer som ikke forfekter demokratiets virkemidler og som ikke har respekt for fundamentale rettigheter, ikke er velkommen hos Motvind Norge – og følgelig heller ikke vil være velkomne til våre arrangementer i framtida – uansett syn på vindkraft. Dette betyr at ytterliggående synspunkter på kjønn, seksuell legning, etnisk eller kulturell bakgrunn, religion, alder, samlivsform, statsborgerskap, politisk tilhørighet, funksjonsevne eller sosial status eller tankegods fra udemokratisk ideologi er helt uakseptabelt. Dette tar vi klart og tydelig avstand fra.

Utgangspunktet for Buhei-campen: samtlige parti som stiller liste ved stortingsvalget i Agder i 2021 ble invitert, med vindkraft og tilhørende lovbrudd som eneste tema. Invitasjonen gikk også til parti som vi overhode ikke deler synspunkter med, eller for øvrig ønsker å assosiere oss med. Dette var velment, men ubetenksomt når vi ser reaksjonene i ettertid. Etterpåklokskap er den mest eksakte vitenskap. Motivene hos de som angriper denne folkebevegelsen, bør imidlertid tale for seg. Vi håper mange tenker over det.


Buhei-campen 2021 – mot ulovlig vindkraft

Uke 33 Aktiv Motvind: Lovbrudd må få konsekvenser

Vi samles på Eidsvolls plass i Oslo 4. september! Valget står mellom vindkraft og monsterlinjer eller natur

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.