Avslørt: ‘tidligere Vodafone -leder’ i 5G -konspirasjonsvideo er pastor i Storbritannia

Denne artikkelen er mer enn 1 år gammel

Jonathon James er tidligere en uidentifisert person som nådde millioner med falske påstander om Covid-19

Jonathon James
Jonathon James. Kilder fra Vodafone sier at han ble ansatt for en salgsstilling i 2014 og sluttet etter et år.

En innspilling spredte seg rundt i verden i slutten av mars, angivelig med en tidligere Vodafone -direktør som hevder å la publikum komme inn på en hemmelighet om at koronaviruspandemien dekker et globalt komplott for å installere 5G -mobiltelefonmaster, spore verdens befolkning gjennom vaksiner , og deretter ødelegge det menneskelige samfunnet slik vi kjenner det.

I virkeligheten, kan The Guardian avsløre, er stemmen på båndet som gjør de grunnløse påstandene en evangelisk pastor fra Luton som nylig prøvde å overbevise Zimbabweans om å bruke kryptokurrency i økonomien.

Jonathon James, som jevnlig forkynte i kirker i Bedfordshire, er den tidligere uidentifiserte personen som nådde millioner av mennesker med sine detaljerte, men tullete påstander om at Covid-19 er en falsk sykdom som dekker virkningen av 5G.

“Det har ingenting å gjøre med biologisk krigføring, men reagerer kroppene våre på radiofrekvent stråling,” sa han til lytterne til den 38 minutter lange innspillingen og hevdet at den virkelige årsaken til globale dødsfall var ny mobilteknologi som forårsaket celleforgiftning. “De bruker koronavirus for å prøve å skjule det faktum at mennesker dør av 5G -frekvensen.”

Selv om James ikke var den første personen som forsøkte å koble til pandemien og 5G, vokste populariteten til innspillingen hans i slutten av forrige måned, akkurat som folk som trodde at konspirasjonsteorien begynte å brenne ned telefonutstyr og trakassere telekomingeniører.

I innspillingen antyder han at Bill Gates er involvert i et komplott for å produsere vaksinasjoner mot koronavirus som vil inneholde databrikker for å spore enkeltpersoner, et trekk som han hevder til slutt vil føre til ødeleggelse av samfunnet.

“Koronaviruset er ikke det som dreper mennesker, det er klart, kategorisk, utvetydig bevist at radiofrekvensene vi blir utsatt for, dreper folket,” sa han til publikum uten bevis. “Gud har velsignet meg med evnen til å bringe forskjellige informasjonsbiter sammen som setter puslespillet sammen og gir mening.”

Selv om mange kopier av innspillingen er slettet av YouTube for å bryte retningslinjene for farlig desinformasjon , er det fortsatt nye opplastinger som er tilgjengelige. Levert i form av en preken, har den også fått millioner av visninger på tvers av andre nettverk og fortsetter å sirkulere på WhatsApp. Men inntil nå har opphavsmannens identitet vært ukjent.

Mye av lydklippets påstander om troverdighet er avhengig av James påstand om at han er tidligere leder for den største forretningsenheten på Vodafone, som visstnok gir ham innsiden av ny teknologi hos et av verdens største teleselskaper.

Vodafone -innsidere fortalte Guardian at mens James hadde jobbet for selskapet, ble han ansatt for en salgsstilling i 2014 på et tidspunkt da 5G ikke var en prioritet for selskapet, og det var lite sannsynlig at han var i hans ansvarsområde. De sa at han til slutt forlot Vodafone etter mindre enn et år.

Til tross for dette, refererer mange av de ledende online anti-5G-gruppene gjentatte ganger til antatt sensurering av en “tidligere Vodafone-sjef” som en sentral kilde som støtter opp om deres tro, med innspillingen spredt ut av Storbritannia og nådd et stort publikum i USA og Nigeria .

Internasjonale strålingsvakter har godkjent 5G som trygge, mens NHS -sjefer har oppfordret folk til å slutte å spre rykter som knytter pandemien til 5G og truer vital infrastruktur.

James identitet ble til slutt satt sammen av forskere ved den faktakontrollerende oppstarten Logically , i samarbeid med Guardian. Da forkynneren ble kontaktet sa han at han “var helt sjokkert over at [en] litt” privat melding “til et dedikert lite samfunn gikk viralt og [var] allestedsnærværende dekket [på] forskjellige sosiale medieplattformer”.

Del historien din

Del historiene dine

Hvis du har blitt påvirket eller har informasjon, vil vi gjerne høre fra deg. Du kan kontakte ved å fylle ut skjemaet nedenfor, anonymt hvis du ønsker det eller kontakte oss  via WhatsApp  ved å  klikke her  eller legge til kontakten +44 (0) 7766780300. Bare The Guardian kan se bidragene dine, og en av våre journalister kan kontakte deg for å diskutere videre. Fortell oss

Predikanten, hvis WhatsApp -profilbilde viser ham slappe av på en privat jet iført en skjorte med monogram, sa: “For ordens skyld, jeg prøvde absolutt ikke å gjøre vanære, inkriminere eller implisere noen mobilnettoperatør for deres kommersielle bestrebelser på å rulle ut sine enhetlig telekom og neste generasjon mobiltopologier i denne forbindelse.

“Hadde jeg visst at talemeldingen min hadde gått til et bredere publikum, ville jeg absolutt ha kontekstualisert tankene mine, vært mer spesifikk på det jeg delte med referanser og langt mindre eksplisitt. Jeg prøvde ganske enkelt å oppsummere hva den “oppfattede sannheten” var bak denne bisarre pandemien for å tjene samfunnet mitt. “

James, som regelmessig forkynner i Light City Christian Ministries i Luton, har tilsynelatende hatt en variert karriere siden sin tid på Vodafone. Han hevder å ha gitt råd til sentralbanker i “Kongo” og Bangladesh om kryptokurver på et tidspunkt, og han har posert med den sørafrikanske presidenten, Cyril Ramaphosa. I 2018 ble han jobbet som økonomisk rådgiver for en Zimbabwes opposisjonsparti, oppfordret den til å redde økonomien ved å bruke Bitcoin-type produkter pegged til diamantforekomster gjennom blockchain teknologi.

På spørsmål om han hadde noen siste kommentar, sa James at han ikke var i stand til å svare, da han “hadde et ganske presserende statsovergrep som nødvendiggjorde min fulle oppmerksomhet og tid [for] de siste 48 timene”.Emner

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.