Militær flyaktivitet utenfor UK-Scotland Nordsjøen 18.08 2021.

A critical player for the United States, NATO and a few Western allies, the Boeing E-3 Sentry continues service in the vital AWACs role.

Authored By: Staff Writer | Last Edited: 08/11/2021 | Content ©www.MilitaryFactory.com | The following text is exclusive to this site. 

Oppdrag
RC-135V/W Rivet Joint rekognoseringsfly støtter forbrukere på teater og nasjonalt nivå med nesten sanntids innsamling, analyse og formidling av intelligens på stedet.

Funksjoner
Flyet er en omfattende modifisert C-135. Rivet Joints modifikasjoner er hovedsakelig relatert til den innebygde sensorsuiten, som gjør at misjonsbesetningen kan oppdage, identifisere og geolokalisere signaler gjennom det elektromagnetiske spekteret. Misjonsbesetningen kan deretter videresende innsamlet informasjon i en rekke formater til et bredt spekter av forbrukere via Rivet Joints omfattende kommunikasjonspakke.

Interiøret har plass til mer enn 30 personer, inkludert mannskap i cockpiten, elektroniske krigsførere, etterretningsoperatører og vedlikeholdsteknikere under flyging.

Rivet Joint-flåten ble ombygd med CFM-56-motorer med en oppgradert flydekkinstrumentering og navigasjonssystemer til FAA/ICAO-standarder. Disse standardene inkluderer konvertering fra analoge avlesninger til en digital “glass cockpit” -konfigurasjon.

Alle modifikasjoner av Rivet Joint flyrammer og misjonssystemer blir overvåket av L-3 Communications (tidligere Raytheon), under tilsyn av Air Force Materiel Command.

Bakgrunn
Den nåværende RC-135-flåten er den siste versjonen av modifikasjoner av denne poolen på -135 fly som går tilbake til 1962. Opprinnelig ansatt av Strategic Air Command for å tilfredsstille nasjonalt oppgavekrav, har RC-135-flåten også deltatt i alle store størrelser væpnet konflikt som involverte amerikanske eiendeler i løpet av sin periode.

RC-135 var til stede for å støtte operasjoner i Vietnam, Middelhavet for Operation El Dorado Canyon, Grenada for Operation Urgent Fury, Panama for Operation Just Cause, og Sørvest-Asia for operasjoner Desert Shield, Desert Storm, Enduring Freedom og Iraqi Freedom. RC-135s har opprettholdt en konstant tilstedeværelse i Sørvest-Asia siden begynnelsen av 1990-tallet.

Alle RC-135 er tildelt Air Combat Command. RC-135 er permanent basert på Offutt Air Force Base, Neb., Og drives av den 55. fløyen, ved hjelp av forskjellige fremadrettede distribusjonssteder over hele verden. Nylig har RC-135 også støttet Operation Allied Force i Kosovo, og Operation Odyssey Dawn/Unified Protector i Libya

Generelle egenskaper
Primærfunksjon:
 Rekognoseringsentreprenør
:L-3 kommunikasjonskraftverk
: Fire CFM International F108-CF-201 turbofanmotorer med høy
omløpskraft: 21.600 pund hver motor
Spenning: 39,9 meter
Lengde: 41,1 meter
høyde: 12,8 meter
vekt : 173.000 pund (78.743 kilo)
Maksimal startvekt: 133.633 kilo)
Drivstoffkapasitet: 58.967 kilo (130.000 pund)
Hastighet: 500 miles i timen (Mach.66)
Rekkevidde: 6.500 kilometer
Tak: 50.000 fot (15 240 meter)
Mannskap:(flybesetning) fem (utvidet) – tre piloter, to navigatører; (misjonens flybesetning) 21-27, avhengig av oppdragskrav, minimum bestående av tre elektroniske krigsførere, 14 etterretningsoperatører og fire inflight/luftbårne vedlikeholdsteknikere
Enhetskostnad: utilgjengelig
Initial driftsevne: Januar 1964
Inventory: Active force, 17; Reserve, 0; Vakt, 0

Legg igjen en kommentar