Kraftig blokkbrann i Bergen: − Totalskadet. Dette skal ikke være mulig. Min påstand er HAARP!

PÅGÅR SLUKKING: Brannvesenet jobber fortsatt på stedet. Foto: Sandor Dahl

Lørdag morgen jobber brannvesenet fortsatt med slukking etter en massiv blokkbrann i bydelen Arna i Bergen. Alle beboerne er gjort rede for.

Av CAMILLA SVENNÆS BERGLAND

EMMA FONDENES ØVREBØ

 og LENA RUSTAN FIDJESTADPublisert:Oppdatert for mindre enn 2 timer siden

– Det er veldig spesielt at brannen har fått slikt omfang. Hele taket har kollapset og bygget er totalskadet. Vi har prøvd å slukke brannen i hele natt, sier vaktkommandør Helge Lund til VG lørdag morgen.

Han beskriver at det var åpne flammer over tak, og en brann som ekspanderte fort.

Til BT sa brannsjef Leif Linde som var på stedet at han ikke hadde vært med på lignende i løpet av hans 40 år lange karriere.

– At tjue leiligheter er overtent når vi kommer fram, har jeg ikke vært med på før, sa han.

Ifølge Lund kan brannens omfang kan skyldes temperaturer mellom 15 til 20 grader i natt og en del vind i området.

– Det henger også sammen med byggets beskaffenhet. På fremsiden kan brannen ha spredd seg fort mellom altanene, som gjør at brannen fort smitter videre, forteller Lund.

Politiet skal undersøke tomten i løpet av dagen, når brannen er slukket. Da skal de starte etterforskning for å finne brannårsaken. Det er ifølge Lund ikke lenger fare for evakuering av nærliggende boliger.

STORE SKADER: Brannvesenet rykket ut med fire stasjoner til den overtente bygningen. Blokken er totalskadet. Foto: Bergen Foto og Media/ NTB scanpix

Alle beboere evakuert

Samtlige 20 til 30 beboere er evakuert. De er innlosjert på et hotell, og blir ivaretatt av kommunen.

Ifølge BT ble også personer fra en nærliggende enebolig også evakuert i natt, og naboer dynket husene sine i vann. Til VG sier Lund at han ikke har oversikt over dette.

Brannvesenet har fremdeles to stasjoner på området, med brannmannskap på 10 til 12 personer. Lund melder at de har kontroll på hovedbrannen, og har fullt fokus på kjøling. De jobber nå med å slukke småbrannen, og det blusser jevnt og trutt opp ulike plasser, med en del gnistringer.

Med 20 grader i lufta og tørt terreng passer brannvesenet på nærliggende vegetasjon. Det er skog i området.

– Vi har god kontroll på terrenget rundt, og kan være ferdige med slukningsarbeidet i løpet av ettermiddagen, sier Lund.

Melding i natt

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 02.17. De rykket ut med fire stasjoner til den overtente bygningen.

– Det er kraftig brann i en blokk. Politiet og brannvesenet er på stedet. Brannvesenet driver slukking. Beboere er første prioritet, sa operasjonsleder Stine Mjelde til VG da nyheten om brannen ble kjent.

På det tidspunktet hadde hun ikke oversikt over antall beboere. Folk i området har blitt oppfordret til å lukke vinduer og stenge ventilasjon.

EVAKUERT: Mellom 20 til 30 beboere er evakuert. De er innlosjert på et hotell, og blir ivaretatt av kommunen. Foto: VG tipser

– Heldigvis våken

Til BA forteller en av beboerne, Kays Kadhim, at alarmene ikke gikk i bygget før det hadde brent i lang tid.

– Jeg lå og sov da en nabo kom på døren for å spørre om noe. Derfor var jeg heldigvis våken da jeg ble oppmerksom på røyk ti minutter senere, sier han.Publisert:Publisert: 07.08.21 kl. 03:40Oppdatert: 07.08.21 kl. 10:15

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.