Flere ferieparadis slukt av flammehav. ÅRSAK ETT ORD:HAARP!

En ekstrem hetebølge har satt fyr på vegetasjonen i flere populære reisemål i Sør-Europa den siste tida. I Italia kjemper tusenvis av brannmenn en intens kamp mot flammene, samtidig som både lokalbefolkningen og turister evakueres.

STORBRANN: Det brenner kraftig i flere populære ferieområdet i Sør-Europa. Her fra en nedbrent badestrand på Sicilia i Italia. Foto: Roberto Viglianisi / Reuters / NTB
STORBRANN: Det brenner kraftig i flere populære ferieområdet i Sør-Europa. Her fra en nedbrent badestrand på Sicilia i Italia. Foto: Roberto Viglianisi / Reuters / NTB

Anette BeckhaugNTB |Publisert mandag 02. august 2021 – 03:32
Sist oppdatert mandag 02. august 2021 – 03:34

Den siste tida har det skylt inn en hetebølge utenom det vanlige over store deler av Sør-Europa.

Hetebølgen – som omtales som en av de mest alvorlige på flere tiår – har gjort vegetasjonen svært tørr, noe som har vært gode vekstvilkår for skogbrannene som nå herjer i de populære ferielandene Tyrkia, Hellas, Spania og Italia. BULLSHIT!

Masseevakuering

Bare det siste døgnet har det blitt registrert over 800 branner i Italia. Sicilia, Sardinia, Puglia, Calabria, Lazio og Campania er blant områdene som er rammet, skriver The Guardian.En katastrofe: 50 branner på 24 timer

Regjeringen på Sardinia erklærte tidligere denne uka unntakstilstand og beskrev skogbrannene som en katastrofe, ifølge CNN.

– Vegetasjon er ødelagt, butikker og hjem har brent ned og dyr har blitt drept, sier Christian Solinas, presidenten for Sardinia-regionen.

Nå jobber redningsmannskaper på spreng for å evakuere turister lokalbefolkningen i de brannrammede områdene. Flere tusen skal være evakuert, hvorav over 200 ble hentet opp av sjøen rundt Catania på ferieøya Sicilia, ifølge lokale medier.Flammene herjer i ferieparadisVolume 90% DØDELIG: Tre personer er bekreftet omkommet etter store skogbranner i Tyrkia.

– Det største problemet er den varme vinden. (Bullshit!) Vi gjør så godt vi kan for å begrense skaden. sier Carlo Masci, ordføreren i Pescara, i en uttalelse.

Anette BeckhaugNTB |Publisert mandag 02. august 2021 – 03:32
Sist oppdatert mandag 02. august 2021 – 03:34

Den siste tida har det skylt inn en hetebølge utenom det vanlige over store deler av Sør-Europa.

Hetebølgen – som omtales som en av de mest alvorlige på flere tiår – har gjort vegetasjonen svært tørr, noe som har vært gode vekstvilkår for skogbrannene som nå herjer i de populære ferielandene Tyrkia, Hellas, Spania og Italia.

Bare det siste døgnet har det blitt registrert over 800 branner i Italia. Sicilia, Sardinia, Puglia, Calabria, Lazio og Campania er blant områdene som er rammet, skriver The Guardian.En katastrofe: 50 branner på 24 timer

Regjeringen på Sardinia erklærte tidligere denne uka unntakstilstand og beskrev skogbrannene som en katastrofe, ifølge CNN.

– Vegetasjon er ødelagt, butikker og hjem har brent ned og dyr har blitt drept, sier Christian Solinas, presidenten for Sardinia-regionen.

Nå jobber redningsmannskaper på spreng for å evakuere turister lokalbefolkningen i de brannrammede områdene. Flere tusen skal være evakuert, hvorav over 200 ble hentet opp av sjøen rundt Catania på ferieøya Sicilia, ifølge lokale medier.Flammene herjer i ferieparadisVolume 90% DØDELIG: Tre personer er bekreftet omkommet etter store skogbranner i Tyrkia.

– Det største problemet er den varme vinden. Vi gjør så godt vi kan for å begrense skaden. sier Carlo Masci, ordføreren i Pescara, i en uttalelse.

Flere personer skal ha blitt skadd i de voldsomme brannene. Blant dem er en fem år gammel jente. Hun ble kjørt til sykehus, men tilstanden er ikke antatt å være livstruende, ifølge The Guardian.Stor skogbrann i tyrkisk ferieparadis

Verste på 10 år

Brannene i Tyrkia oppsto i starten av uka, og siden onsdag har det brutt ut skogbranner i 33 regioner i landet, ifølge landbruksdepartementet.

NEDBRENT: Mye vegetasjon og mange hus er nedbrent i storbrannen som herjer i Antalya i Tyrkia. Foto: AP / NTB
NEDBRENT: Mye vegetasjon og mange hus er nedbrent i storbrannen som herjer i Antalya i Tyrkia. Foto: AP / NTB

Det er de sørlige kystregionene, frra Marmaris i sørvest til Mersin øst på Tyrkias sørkyst, som er hardest rammet. Den populære ferieregionen Antalya er berørt av brannene, og bilder fra området viser folk som flykter i små privatbåter.

Den siste ukas flammehav har krevdt minst åtte menneskeliv, og skogbrannene i landet er de verste på minst 10 år. Ifølge EU-tall er Tyrkia rammet av 133 skogbranner hittil i 2021, sammenliknet med et gjennomsnitt på 43 på denne tiden av året mellom 2008 og 2020.

Helseminister Fahrettin Koca opplyser at minst 27 personer får behandling på sykehus for skader etter brannene, mens flere hundre er utskrevet.Turister reddes fra skogbranner i Tyrkia

Også i Hellas kjemper brannmannskaper mot flammene etter at en stor skogbrann brøt ut lørdag i nærheten av Patras vest i landet.

Fem landsbyer er evakuert, og åtte mennesker er lagt inn på sykehus med brann- og røykskader i regionen, skriver nyhetsbyrået AFP. Rundt 20 boliger er brent ned, ifølge foreløpige tall fra brannvesenet.

Det er satt inn nesten 300 brannbetjenter, to brannfly og fem helikoptre for å kjempe mot skogbrannene i Hellas. Landet er inne i en ny hetebølge med temperaturer mellom 42 og 44 grader, ifølge meteorologer.

I Spania er brannfly satt inn for å slokke en skogbrann som brøt ut lørdag ettermiddag i nærheten av San Juan-reservoaret rundt sju mil øst for Madrid.

Brannvesenet klarte å stabilisere brannen natt til søndag, men de ber fortsatt folk holde seg unna det populære badestedet.Brann i ferieparadis: – Dramatisk

Flere personer skal ha blitt skadd i de voldsomme brannene. Blant dem er en fem år gammel jente. Hun ble kjørt til sykehus, men tilstanden er ikke antatt å være livstruende, ifølge The Guardian.Stor skogbrann i tyrkisk ferieparadis

Verste på 10 år

Brannene i Tyrkia oppsto i starten av uka, og siden onsdag har det brutt ut skogbranner i 33 regioner i landet, ifølge landbruksdepartementet.

NEDBRENT: Mye vegetasjon og mange hus er nedbrent i storbrannen som herjer i Antalya i Tyrkia. Foto: AP / NTB
NEDBRENT: Mye vegetasjon og mange hus er nedbrent i storbrannen som herjer i Antalya i Tyrkia. Foto: AP / NTB

Det er de sørlige kystregionene, frra Marmaris i sørvest til Mersin øst på Tyrkias sørkyst, som er hardest rammet. Den populære ferieregionen Antalya er berørt av brannene, og bilder fra området viser folk som flykter i små privatbåter.

Den siste ukas flammehav har krevdt minst åtte menneskeliv, og skogbrannene i landet er de verste på minst 10 år. Ifølge EU-tall er Tyrkia rammet av 133 skogbranner hittil i 2021, sammenliknet med et gjennomsnitt på 43 på denne tiden av året mellom 2008 og 2020.

Helseminister Fahrettin Koca opplyser at minst 27 personer får behandling på sykehus for skader etter brannene, mens flere hundre er utskrevet.Turister reddes fra skogbranner i Tyrkia

Brannfly i Spania

Også i Hellas kjemper brannmannskaper mot flammene etter at en stor skogbrann brøt ut lørdag i nærheten av Patras vest i landet.

Fem landsbyer er evakuert, og åtte mennesker er lagt inn på sykehus med brann- og røykskader i regionen, skriver nyhetsbyrået AFP. Rundt 20 boliger er brent ned, ifølge foreløpige tall fra brannvesenet.

Det er satt inn nesten 300 brannbetjenter, to brannfly og fem helikoptre for å kjempe mot skogbrannene i Hellas. Landet er inne i en ny hetebølge med temperaturer mellom 42 og 44 grader, ifølge meteorologer.

I Spania er brannfly satt inn for å slokke en skogbrann som brøt ut lørdag ettermiddag i nærheten av San Juan-reservoaret rundt sju mil øst for Madrid.

Brannvesenet klarte å stabilisere brannen natt til søndag, men de ber fortsatt folk holde seg unna det populære badestedet.Brann i ferieparadis: – Dramatisk

Legg igjen en kommentar