Skulle presentere gladnyhet – ble møtt med kritikk…en gladnyhet til folket..Bykvist fortjener blomster!

KLARE TILBAKEMELDINGER: Statsminister (H) fikk tydelige tilbakemeldinger fra innsatsleder Per Henrik Bykvist (t.v.), Knut Olav Røstad og Snorre Haugdahl. Foto: Terje Bringedal

Dagen redda!!!!

VERDAL (VG) Statsminister Erna Solberg la turen innom Verdal for å presentere nye valgløfter for politiet. Der ble hun møtt med kritikk fra lokal tillitsvalgt for nedleggelse av politistasjoner.

Av ANDREAS HAAKONSEN

 og TERJE BRINGEDAL (FOTO)Publisert:Oppdatert for mindre enn 2 timer siden

– Nærpolitireform er et totalt feilbegrep. Det er en politireform som har lagt ned mange lokasjoner og fjernet lokal tilhørighet, sier Per Henrik Bykvist til VG.

Han er innsatsleder i Trøndelag og tillitsvalgt i Politiets Fellesforbund med 37 år bak seg i politiet.

Torsdag ettermiddag la statsminister Erna Solberg (H) og justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) turen innom Verdal for å presentere Høyres nye valgløfter om politiet. (Se faktaboks)

Høyres politiløfter

VIS MER

Etter presentasjonen til statsministeren, tok Bykvist ordet og kom med en rekke kritiske tilbakemeldinger til de to Høyre-damene.

Han var særlig kritisk til manglende helikopterberedskap lokalt og nedleggelsen av politistasjoner som en følge av politireformen.

– Jeg har jobbet i Politiet i 37 år – og jeg vet hva den lokale forankringen betyr. Når du bor og jobber på samme plass, får du et forhold til lokalsamfunnet, utdyper Bykvist overfor VG.

KRITISK: Per Henrik Bykvist, innsatsleder i Trøndelag politidistrikt og tillitsvalgt i Politiets Fellesforbund, er kritisk til nedleggelse av politistasjoner. Foto: Terje Bringedal

– Direkte relasjoner forsvinner

Nedleggelse av politilokasjoner får ifølge Bykvist store .ANNONSE FRA NORSK TIPPINGDisse vant i Lotto

– Den direkte relasjonen forsvinner når vi får langt færre politilokasjoner. Det fører til at politifolk bosetter seg i nærheten av lokasjonene – og det blir langt færre politifolk som bor spredt ute i . Da kjenner man lokalsamfunnene dårligere, sier Bykvist.

Selv var han mangeårig ansatt i Levanger, inntil lensmannskontoret der ble nedlagt i 2014 og flyttet til Verdal.

Delte meninger

Bykvists kollega, politiinspektør Snorre Haugdahl, var derimot langt mer positiv til reformen.

– Vi vil ikke tilbake, sa Haugdahl til Solberg og Mæland.

Det var justisministeren enig i.

– Vi må ikke skru klokken tilbake, vi må videre. Det er det vi svarer på i dag, sier Mæland.

PRØVEKJØRING: Per Henrik Bykvist, innsatsleder i Trøndelag politidistrikt og tillitsvalgt i Politiets Fellesforbund, viste statsministeren hvordan blålysene fungerte. Foto: Terje Bringedal

– Innholdet er det viktigste

– «Det er ingen nærpolitireform» sier den lokalt tillitsvalgte her til dere. Hva tenker dere om det?https://acdn.adnxs-simple.com/ast/safeframe/static/0.40.0/html/safeframe-v2.html

– Jeg tenker at kjært barn har mange navn. Man kan kalle det hva man vil. Det er innholdet som er det viktige. Vi har fått et politi som er mye bedre rustet til å avdekke og forebygge alvorlig kriminalitet. Det er det viktige, og det må vi bygge videre på, svarer Mæland.

– Hva tenker dere om den kritikken som kommer fra de lokale politifolkene her?

– Jeg får vel mest ønsker om mer. Det er det vi sier i dag at vi skal gi. De endringene vi har gjort har vært krevende å stå i. Alle store reformer av den typen betyr at folk skal endre på måten de jobber på. Det har skapt mye turbulens på veien, sier Solberg.

– Men målingene nå viser at stemningen i Politiet er for reformen. Men de vil ha mer, og det skal vi fortsette å gi, legger hun til.Publisert:Publisert: 29.07.21 kl. 19:24Oppdatert: 29.07.21 kl. 19:36

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.