Igjen og igjen har militæret gjennomført farlige eksperimenter med biologisk vare på amerikanere

Kevin Loria 25. sep 2016, 22:00

San Fransisco
San Fransisco. 

20. september 1950 brukte et amerikansk marineskip like utenfor kysten av San Francisco en gigantisk slange for å spraye en sky av mikrober i luften og inn i byens berømte tåke. Militæret testet hvordan et biologisk våpenangrep ville påvirke de 800 000 innbyggerne i byen .

Befolkningen i San Francisco ante ikke.

Marinen fortsatte testene i syv dager, og potensielt forårsaket minst en død . Det var en av de første store biologiske våpenforsøkene som ble gjennomført under et “testprogram for bakteriekrigføring” som pågikk i 20 år, fra 1949 til 1969. Målet “var å avskrekke [bruken av biologiske våpen] mot USA og dets allierte og å gjengjelde hvis avskrekkelsen mislyktes, ” forklarte regjeringen senere . “Grunnleggende for utviklingen av en avskrekkende strategi var behovet for en grundig studie og analyse av vår sårbarhet for åpenbart og skjult angrep.”

Av de 239 kjente testene i programmet var San Francisco bemerkelsesverdig av to grunner, ifølge Dr. Leonard Cole, som dokumenterte episoden i sin bok ” Clouds of Secrecy: The Army’s Germ Warfare Tests Over Populated Areas .”

Cole, nå direktør for Terror Medicine and Security Program ved Rutgers New Jersey Medical School, forteller til Business Insider at denne hendelsen var “bemerkelsesverdig: først fordi det var veldig tidlig i programmet … men også på grunn av den ekstraordinære tilfeldigheten at fant sted på Stanford Hospital, begynnende dager etter at hærens tester hadde funnet sted. “

Sykehuspersonalet var så sjokkerte over utseendet til en pasient smittet med en bakterie, Serratia marcescens , som aldri hadde blitt funnet på sykehuset og som var sjelden i området, at de publiserte en artikkel om det i en medisinsk journal. Pasienten, Edward Nevin , døde etter at infeksjonen spredte seg til hjertet hans.

Bacillus_subtilis_endospore_stain
Bacillus subtilis, da kjent som Bacillus globigii, var et patogen som ble brukt i testingen. 

S. marcescens var en av de to typene bakterier Navy-skipet hadde sprayet over Bay Area.

Det var først på 1970-tallet at amerikanere, som Cole skrev i boka, “lærte at de i flere tiår hadde tjent som forsøksdyr for byråer i deres regjering.”

San Francisco var ikke det første eller siste eksperimentet på borgere som ikke hadde gitt informert samtykke.

Andre eksperimenter involverte å teste medikamenterende medisiner på intetanende borgere. I en sjokkerende, velkjent hendelse studerte regjeringsforskere effekten av syfilis på svarte amerikanere uten å informere mennene om at de hadde sykdommen – de ble fortalt at de hadde “dårlig blod”. Forskere holdt tilbake behandling etter at den ble tilgjengelig, slik at de kunne fortsette å studere sykdommen, til tross for de ødeleggende og livstruende konsekvensene av å gjøre det for mennene og deres familier.

Men det var bakteriekrigstestene som Cole fokuserte på.

“Alle disse andre testene, mens de var forferdelige, rammet de maksimalt hundrevis av mennesker,” sier han. “Men når du snakker om å utsette millioner av mennesker for potensiell skade, ved å spre seg rundt visse kjemikalier eller biologiske agenser, er den kvantitative effekten av det bare utrolig.”

“Alle de [biologiske og kjemiske] agentene hæren brukte hadde blitt utfordret” av medisinske rapporter, sier han, til tross for hærens påstand i offentlige høringer om at de hadde valgt “ufarlige simulatorer” av biologiske våpen.

“De er alle ansett som patogener nå,” sier Cole.

Her er noen av de andre vanskelig å tro bakteriekrigseksperimenter som skjedde under dette mørke kapitlet i USAs historie. Disse testene ble dokumentert i Coles bok og verifisert av Business Insider ved bruk av kongressrapporter og arkiverte nyhetsartikler.

Fra Minneapolis til St. Louis

C 119 fly
En C-119 Flying Boxcar, en type fly som brukes til å frigjøre kjemikalier. 

Militæret testet hvordan et biologisk eller kjemisk våpen ville spre seg over hele landet ved å spraye bakterier så vel som forskjellige kjemiske pulver – inkludert et spesielt kontroversielt som heter sinkkadmiumsulfid. Lavtflygende fly ville ta av, noen ganger i nærheten av den kanadiske grensen, “og de flyr ned gjennom Midtvesten,” og slipper nyttelastene sine over byene, sier Cole.

Disse sprayene ble også testet på bakken, med maskiner som ville frigjøre skyer fra hustak eller kryss for å se hvordan de spredte seg.

I boka siterer Cole militære rapporter som dokumenterte forskjellige Minneapolis-tester, inkludert en der kjemikalier spredte seg gjennom en skole. Skyene var godt synlige.

For å forhindre mistanke lot militæret som om de testet en måte å maskere hele byen for å beskytte den. De fortalte byens tjenestemenn at “testene involverte anstrengelser for å måle evnen til å legge røykskjerm om byen” for å “skjule” den i tilfelle atomangrep, ifølge Coles beretning.

Den potensielle toksisiteten til den kontroversielle forbindelsen sinkkadmiumsulfid er diskutert. En komponent, kadmium, er svært giftig og kan forårsake kreft. Noen rapporter antyder en mulighet for at sinkkadmiumsulfid kanskje kan brytes ned til kadmium, men en rapport fra National Research Council fra 1997 konkluderte med at hærens hemmelige tester “ikke utsatte innbyggere i USA og Canada for kjemiske nivåer som ble ansett som skadelige.” Imidlertid bemerket den samme rapporten at forskning på det kjemiske stoffet var sparsomt, hovedsakelig basert på svært begrensede dyreforsøk.

Disse lufttestene ble utført rundt om i landet som en del av Operation Large Area Coverage.

“Det var bevis for at pulveret etter at det ble sluppet, ville bli lokalisert en dag eller to senere så langt unna som 1200 miles,” sier Cole. “Det var en følelse av at du virkelig kunne teppe landet med en lignende agent.”

St. Louis
St. Louis. 

Bytester ble også utført i St. Louis.

I 2012 ga Lisa Martino-Taylor, en sosiologiprofessor ved St. Louis Community College-Meramec, ut en rapport som teoretiserte at hærens eksperimenter kunne være knyttet til kreftfrekvenser i et lavinntekts, for det meste svart nabolag i byen der sinkkadmiumsulfid hadde blitt testet. Hun sa at hun var bekymret for at det kunne ha vært en radioaktiv komponent i noen tester, selv om hun ikke hadde direkte bevis for den muligheten.

Rapporten hennes fikk imidlertid begge senatorene fra Missouri til å skrive til hærens sekretær, “krevende svar,” bemerket Associated Press den gangen .

Mens Martino-Taylors forslag forblir rent hypotetisk, “blir den menneskelige dimensjonen aldri nevnt” i de fleste hærdokumenter, skriver Cole i boka. I stedet er det bare en diskusjon om hvor godt partiklene sprer seg og hva de lærte om muligheten for biologiske angrep fra dem.

1966: “En undersøkelse av sårbarheten til t-banepassasjerer i New York City for skjult angrep med biologiske agenter”

New York T-bane
Times Square T-banestasjon i rushtiden. 

New York T-banesystemeksperimenter er blant de mest sjokkerende når det gjelder antall utsatte mennesker, ifølge Cole.

en feltprøve kalt “A Study of the Sulnerability of Subway Passengers in New York City to Covert Attack with Biological Agents”, prøvde militære tjenestemenn å se hvor enkelt det ville være å slippe løs biologiske våpen ved å bruke T-banen i New York City. De ville knekke lyspærer fulle av bakterier på sporene for å se hvordan de spredte seg gjennom byen.

“Hvis du kan få billioner av bakterier inn i en lyspære og kaste den på sporet når et tog trekker inn i en stasjon, blir de trukket gjennom luften når toget går,” sier Cole og reiser gjennom tunnelene og inn i forskjellige stasjoner.

Skyer ville oppsluke folk når tog trakk seg unna, men dokumenter sier at de “børstet klærne sine, så opp på gitterforkleet og gikk videre.” Ingen var bekymret.

I en Newsday-historie fra 1995 kontaktet reporter Dennis Duggan pensjonert hærforsker Charles Senseney, som hadde vitnet om eksperimentene til et underkomité i Senatet i 1975. I sitt vitnesbyrd forklarte han at en lyspære full av bakterier som falt på 14th Street, lett spredte bakteriene. opp til minst 58th Street.

Men han nektet å avsløre noe for Newsday-reporteren. “Jeg vil ikke komme i nærheten av dette,” sa Senseney til Duggan. “Jeg [vitnet], fordi jeg fikk beskjed om at jeg måtte gjøre det fra folket ved Forsvarsdepartementet … Jeg får bedre av telefonen.”

Eksperimenter fortsatte i New York i seks dager ved bruk av Bacillus subtilis , den gang kjent som Bacillus globigii , og S. marcescens.

Et papir fra National Academy of Sciences som analyserer militære eksperimenter bemerker at B. globigii er “nå ansett som et patogen” og ofte er en årsak til matforgiftning. “Det er sjelden kjent at infeksjoner er dødelige,” heter det i rapporten – selv om det har skjedd fatale tilfeller.

Spesielt kontroversielle tester

US_Navy_090817 D 1072C 652_The_Naval_Supply_Systems_Command_Fleet_and_Industrial_Supply_Center_in_Norfolk, _Va._issued_more_than_1,116,000_gallons_of_fuel
Et US Navy-fartøy på Norfolk Supply Center, stedet for et spesielt kontroversielt eksperiment. 

Et annet kontroversielt eksperiment beskrevet i Coles bok involverte en test på Norfolk Naval Supply Center. Eksperimentærene pakket kasser med soppsporer for å se hvordan de ville påvirke folket som pakket ut disse kassene.

Coles bok bemerker at “deler av en rapport om en hærtest i 1951 som involverte Aspergillus fumigatus … indikerer at hæren med vilje utsatte et uforholdsmessig antall svarte mennesker for organismen.” De fleste av de ansatte ved forsyningssentralen var svarte.

I militærrapportene sitert av Cole hevder forskere at de forbereder seg på et angrep som kan være rettet mot svarte borgere. Han siterer fra et avsnitt som lyder: “Siden neger er mer utsatt for koksidioider enn hvite, ble denne soppsykdommen simulert.”

Da disse eksperimentene først ble avslørt i 1980, førte rasemessige aspekter av disse testene til kontrovers og skepsis om “hærens interesse for offentlig velferd”, ifølge Cole.

Tester avslørt av en uventet kilde

US Army Activity i US Biological Warfare Programs
En uklassifisert rapport om hærens kimkrigføring. 

Mange av disse eksperimentene på den amerikanske offentligheten ble først undersøkt av det vi ville anse som tvilsomme kilder.

En 1979 Washington Post-nyhetshistorie diskuterer friluftseksperimenter i Tampa Bay-området som involverer frigjøring av kikhoste, eller kikhoste, i 1955. Statlige registre viser at kikhoste-tilfeller i Florida økte fra 339 (en død) i 1954 til 1 080 (12 i 1955, ifølge den historien.

Men det er vanskelig å spore hvor nøyaktig informasjonen om kikhosteutslipp er: Den eneste dokumentasjonen går tilbake til en undersøkelse foretatt av Scientology kirken.

Scientology-kirken dannet en gruppe kalt American Citizens for Honesty in Government som brukte betydelig tid på å undersøke kontroversielle eksperimenter drevet av hæren og CIA, ifølge Post. Gjennom FOIA-forespørsler avdekket de en rekke dokumenter relatert til disse eksperimentene på slutten av 1970-tallet.

Cole forstår hvorfor noen mennesker er skeptiske til disse rapportene. “Jeg er absolutt ikke medlem, og jeg tror mye av det de gjør er kvakksalveri,” sier han, men “i dette tilfellet har jeg ingen grunn til å tro at noe av dette ikke er ekte.”

Mange av dokumentene som scientologer offentliggjorde, var de samme dokumentene som han mottok med sin egen forskning, redigert på de samme stedene.

Det vanskeligste spørsmålet er kanskje hvor mye informasjon som fortsatt mangler.

Som Cole skriver i boka:

Mange detaljer om hærens tester over befolkede områder forblir hemmelige. De fleste testrapportene er fremdeles klassifiserte eller kan ikke lokaliseres, selv om noen få av de tidligere har blitt tilgjengelige som svar på Freedom of Information Act-forespørsler og i forbindelse med Nevin-saken. Blant de tilgjengelige er seksjoner blokkert og sider mangler.

Det vi lærte

ANti kommunisme plakat
“Den kalde krigens mentalitet” var en av vedvarende frykt. 

Militære tjenestemenn ble kalt til å vitne før kongressen i 1977 etter at informasjon om disse biologiske krigføringseksperimentene ble avslørt.

På den tiden sa disse tjenestemennene at det å bestemme hvor sårbart USA var for et biologisk angrep, krevde omfattende forskning og utvikling for å bestemme nøyaktig vår sårbarhet, effekten av våre beskyttelsestiltak og den taktiske og strategiske evnen til forskjellige leveringssystemer og agenter. , “ifølge en oversikt over vitnesbyrdet sitert i” Clouds of Secrecy. “

Cole sier også at det er vanskelig å se disse hendelsene nå fra det perspektivet som folk hadde den gangen.

Det var “et annet tankesett i landet da … [en] mental krigsmentalitet,” sier han. Men, hevder han, det rettferdiggjør ikke glans over den allerede kjente potensielle faren for agentene som brukes.

Samtidig kommer en del av det militæret vet om hvordan skyer av kjemikalier sprer seg fra disse eksperimentene. Cole sier at kunnskap hentet fra disse testprogrammene for biologisk krigføring bidro til å informere USAs reaksjon da rapporter kom om potensiell bruk av kjemiske våpen i den første Gulfkrigen.

Så hva skjer nå?

TSA
Vi har nå annen frykt som et samfunn. 

Cole sier at det åpenbare spørsmålet som er i tankene til folk, er hva som skjer nå. Tross alt, hvis hemmelige tester kunne oppstå da, hva hindrer dem i å fortsette? Fortsetter de faktisk fortsatt?

Han synes ikke det er sannsynlig.

“Jeg vil aldri sverge på livet ditt eller livet mitt at det ikke skjer noe ulovlig, men basert på det jeg vet, har jeg ingen følelse av at det er ulovlig aktivitet nå som vil innebære å risikere eksponering for mange mennesker, slik det skjedde i 50- og 60-tallet, sier han.

Biologiske midler blir fortsatt studert og testet, men informert samtykke er mer verdsatt nå. Det er også mindre en mental krig mentalitet som ville blitt brukt til å rettferdiggjøre denne forskningen.

Likevel viser nyere rapporter at eksperimenter på dette området gikk lenger enn vi trodde.

I 2001 avslørte en New York Times-rapport prosjekter som testet biologiske våpen som begynte under Clinton-administrasjonen og fortsatte under den andre Bush-administrasjonen. En traktat fra 1972 forbød teoretisk utvikling av biologiske våpen, men dette programmet begrunnet det med argumentet om at nye våpen måtte studeres for å utvikle tilstrekkelig forsvar.

Og “War on Terror” gir andre bekymringer, ifølge Cole.

Etter miltbrannangrepene i 2001 økte finansieringen til bioterrorismeforskning med 1,5 milliarder dollar. Så i 2004 godkjente kongressen et nytt bioterror-forskningsprosjekt på 5,6 milliarder dollar.

Disse prosjektene er ment å beskytte samfunnet mot farene ved biologiske agenser, men de kan ha en utilsiktet konsekvens, sier Cole.

“Tusenvis og tusen mennesker ble kjent med patogener som de ikke var kjent med før,” sier han. “Du har nå mange flere mennesker som potensielt kan gjøre det dårlig med disse organismer, og det tar bare en person.”

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.