Norge “på toppen av verden” når det gjelder vaksinasjon

Av: TTPUBLISERT: FOR MINDRE ENN 2 TIMER SIDENfull skjerm

Norske koronarestriksjoner kan fort høre fortiden til, ifølge statsminister Erna Solberg (H).  Bilde fra 7. juli.
Norske koronarestriksjoner kan fort høre fortiden til, ifølge statsminister (H). Bilde fra 7. juli.FOTO: MARIT HOMMEDAL / NTB / TT

Onsdag markerer sannsynligvis vaksinedosen nummer 5.000.000 i . Statsminister Erna Solberg (H) gleder seg over landets vaksinasjonsrate.

– Det som er spesielt viktig i Norge er at så mange sier ja til vaksinasjon. Jeg håper det fortsetter slik, for det er veien ut av begrensningene vi har. Det er veien til mer frihet i hverdagen, sier hun til norske VG.

Ifølge den norske regjeringen er landet på toppen av verden når det gjelder hvor mange som sier ja til vaksinen. I en undersøkelse utført av Folkehelseinstituttet svarte hele 93 prosent av de spurte nordmennene at de ønsker å bli vaksinert.

Tre av fire nordmenn – av landets 5,3 millioner innbyggere – har nå fått minst en dose -. Før slutten av august forventes alle over 18 år å få tilbud om en første dose.

Ved månedsskiftet juli-august vil regjeringen ta stilling til fortsatt lettelse av de gjenværende restriksjonene. Hvis alt fremdeles ser lyst ut, kan regelen om maksimalt 20 gjester i norske hjem og krav til bordservering på uteserveringer avskaffes.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.