Uvaksinerte nektes adgang til sykehus og skoler i deler av Kina. Ja da følger vel den kriminelle gjengen her etter. Bare vent DET VIL SKJE!

Kina har satt seg som mål å få vaksinert minst 80 prosent av befolkningen. En rekke provinser har tatt i bruk sterke forbud for å få dette til.

Av JENNY-LINN LOHNE

Så langt har 43 prosent av befolkningen i Kina fått minst én vaksinedose og i overkant av 15,5 prosent er fullvaksinert.

Det er langt fra nok, ifølge myndighetene i landet. De har satt seg som mål at landet med nesten 1,4 milliarder innbyggere skal oppnå flokkimmunitet med over 80 prosent vaksinerte.

Nektes adgang

Det har fått provinsmyndighetene i en rekke områder til å utstede sterke forbud som skal innføres mot slutten av sommeren. I Dingnan fylke i Jiangxi-provinsen nektes uvaksinerte adgang til skoler, offentlig transport og medisinske fasiliteter etter 26. juli, skriver CNN.

Det samme har skjedd i 50 fylker i 12 kinesiske provinser – med en rekke variasjoner av hvilke tiltak som tas i bruk for at folk skal ta vaksinen. I 19 fylker er det aktuelt med forbud mot adgang til en rekke offentlige steder og tjenester.

I Jingyan-distriktet i Sichuan forbys uvaksinerte fra å komme inn på sykehus, sykehjem, skoler og biblioteker etter 17. juli. De advarer også mot at uvaksinerte butikkmedarbeidere og bodeiere vil få et forbud mot å gå på jobb.

I et annet fylke har lokale myndigheter uttalt at de vil unnlate å betale lønn til statlig ansatte som ikke vil vaksinere seg.

I ARMEN: En kvinne får et stikk i overarmen på vaksinesenteret i Nantong i begynnelsen av juli. Foto: STR / AFP

Vaksinerer millioner

Den siste tiden har vaksineringen i Kina tatt seg opp igjen og det settes i gjennomsnitt 10 millioner doser daglig. Det er til sammen satt over 1,4 milliarder vaksinedoser.

Enn så lenge har de sentrale myndighetene ikke lagt ned et nasjonalt påbud om vaksinering. I Kina benyttes primært Sinopharm og Sinovac-vaksinene, som Verdens Helseorganisasjon har godkjent for nødbruk.https://www.vg.no/spesial/corona/embeds/world/country-time-series/?iso=CN&category=confirmed&until=&initialWidth=690&childId=spesial-2020-corona-embed-1598930046492&parentTitle=Uvaksinerte%20nektes%20adgang%20til%20sykehus%20og%20skoler%20i%20deler%20av%20Kina%20%E2%80%93%20VG&parentUrl=https%3A%2F%2Fwww.vg.no%2Fnyheter%2Futenriks%2Fi%2FV1xO1V%2Fuvaksinerte-nektes-adgang-til-sykehus-og-skoler-i-deler-av-kina%3Futm_source%3Dvgfront%26utm_content%3Dhovedlopet_row2_pos1LES OGSÅKinesiske vaksiner rulles ut verden over: – Kan gi en falsk trygghet

De kinesiske fylkene er ikke de eneste som tar i bruk sterke virkemidler for å få opp tempoet i vaksineringen. President Emannuel Macron beordret mandag kveld alle franske helsearbeidere til å vaksinere seg innen 15. september. Hvis de ikke gjør det, risikerer de å miste jobben sin.

I Australia er det utstedt det samme påbudet for de som jobber i landets syke- og eldrehjem.Publisert:Publisert: 17.07.21 kl. 01:36

Legg igjen en kommentar