C-2 Greyhound Carrier ombordleveringsfly

C-2 greyhound-flyet er et COD-fly (high-wing carrier on-board delivery) som brukes av US Navy. Designet for å lande på hangarskip.

C-2A er designet for å levere en nyttelast på opptil 10 000 pund over en avstand på over 1000 nm, og har samme modell av vinger og empennage som brukes i E-2 Hawkeye.

C-2 greyhound-flyet er et COD-fly (high-wing carrier on-board delivery) som brukes av US Navy. Designet for å lande på hangarskip, gir monoplan-flyet kritisk logistikkstøtte til streikergrupper.

Flyet brukes hovedsakelig til å transportere høyprioritert last, post og passasjerer mellom transportører og landbaser, og kan levere varer med høy prioritet som jetmotorer, etterbrennere og spesialbutikker.

Luftfartsforsvars- og teknologiselskapet Northrop Grumman Aerospace Systems (Northrop Grumman) begynte å produsere flyet i 1965 etter at en prototype ble testet med suksess året før. Senere i 1973 ble en ny versjon av flyet kalt C-2A laget ved overhaling av C-2 Greyhound for forbedret levetid. Renoveringen omfattet hovedsakelig utskifting av flyrammene.

Totalt 39 nye C-2A-fly ble bestilt i 1984, og de varte til 1987 da en ny modell kalt reprocured C-2A eller C-2A (R) erstattet den eldre modellen.”C-2 greyhound er et fly med høy vingefartøy om bord (COD).”

Produksjonen av den moderniserte versjonen startet i 1985. Levert i 1990 inkluderte flyets moderniseringsprosess flere forbedringer i flyrammen og luftfartssystemene i forhold til C-2A.

Northrop Grumman jobber for tiden med å levere på den oppgraderte C-2A-versjonen. I november 2008 fikk selskapet også en kontrakt på 37 millioner dollar for vedlikeholds-, logistikk- og luftfartsadministrasjonstjenester over fem år for C-2A-flåten som ble tildelt lufttest- og evalueringsskvadron 20 (VX-20) ved Patuxent River.

Utvidelsesprogram for Greyhound-levetid (SLEP)

Det utføres et program for forlengelse av levetiden (SLEP) for å forbedre levetiden til det repokurerte flyet, og oppnå en levedyktig og økonomisk vedlikeholdbar plattform til den byttes ut. Programmet vil øke levetiden fra 15 020 til 36 000 landinger og fra 10 000 til 15 000 flytimer. SLEP involverer strukturelle forbedringer av midtfløyen, en kabeltilkobling av fly, et nytt propellsystem og forbedring av luftfartssystemene.

Navigasjonsoppgraderinger som tillegg av et globalt posisjoneringssystem (GPS), det doble CAINS II navigasjonssystemet, kollisjonsoverlevende flyopptaksopptakere og et varselsystem for nærhet til bakken er også inkludert i programmet.

Videre ga et mandat utstedt av Kongressen og sjefen for marineoperasjoner innlemmelse av to sikkerhetskrav til passasjerer, nemlig trafikkvarsling og kollisjons unngåingssystem (TCAS) og terrengundgåelsesvarslingssystem (TAWS) i utvidelsesprogrammet. Landingsgrensen for de fleste flyrammene nærmer seg raskt, og etter vellykket fullføring vil SLEP forbedre flyets levetid til 2027.

Mens hele den eksisterende flåten på 36 C-2Aer oppgraderes i SLEP, tok den første oppgraderte C-2A (R) fart fra NAVAIR Depot North Island 12. september 2005. Utvikling og installasjon av SLEP for dette flyet tok tre og et halvt år. Fra 2009 er en ny flyramme nær ferdig, og resten av de 34 flyene forventes å ta av i løpet av de neste fem årene.

C-2A design for leveransefly

Designet for å levere en nyttelast på opptil 10 000 pund over en avstand som overstiger 1000 nm, deler C-2A samme modell av vinger og empennage som brukes i E-2 Hawkeye, endringer som et bredere skrog, kortere snute nese og tillegg en bakre lastelampe har blitt benyttet i vinthunden.

C-2A ble opprinnelig drevet av to Allison T56-A-425 turbopropmotorer og firbladede Hamilton-Sundstrand propeller med konstant hastighet. Senere erstattet en vedlikeholdsoppgradering den eldre propellen med den nye åttebladede NP2000 propellen fra Hamilton Sundstrand. NP2000 bytter ut den forrige elektromekaniske, stålblokkede, firebladede propellen, og er en digitalt kontrollert og helkompositt propell.”Northrop Grumman jobber for tiden med å levere på den oppgraderte C-2A-versjonen.”

En understell med hovedgir er montert på hver motorracelle, og på skroget er den fremste delen, montert et nesehjul. Vingsystemene er sammenleggbare og vris ned, og brettes deretter mot empennage, bare utenbordsmotoren for hver motorracelle, og forbedrer dermed lagring av bæreren. Motorene er montert i strømlinjeformede naceller og er montert under hver vinge.

Greyhounds hytte er designet for å være fleksibel for å lett imøtekomme last, post, passasjerer og kull i medisinske evakueringsoppdrag eller en blanding av disse.

Rett innlastning og nedlasting av last bak muliggjøres av inkluderingen av en stor akterlastrampe og dør, og en drevet vinsj i designet for å muliggjøre raske sving. Et bursystem hjelper til med å binde lasten og hindre den i å arrestere og laste under operasjonen.

Northrop Grumman har utstyrt flyet med modifiserte fugleklaffer og hydraulisk drevne irreversible flykontroller med et uavhengig hydraulisk reservesystem.

Ultrahøyfrekvente (UHF) radionavigasjonshjelpemidler som GPS, TACAN (taktisk luftnavigasjon), dobbel VOR (VHF all-retningsområde), UHF / DF (ultrahøy frekvens / retningsfinner), LF / ADF ( lavfrekvent / automatisk retningsfinner) og værradar; og kommunikasjonsutstyr som høyfrekvent (HF) og veldig høy frekvens (VHF) ble levert i flyet. Radioene TCAS, TAWS og ARC-210 (luftbåren radiokommunikasjon) ble lagt til senere.

Airdrop-evne

C-2A har flyrute med åpen rampe som muliggjør luftfall av personell og last eller andre forsyninger fra et luftfartsselskap som er lansert. Selvforsyning med bakkenergi i avsidesliggende områder og en ekstra kraftenhet ombord for å starte motoren gir C-2A høy operativ allsidighet.

C-2A er også en godkjent spesiell krigsmasse. Det kan skyte oppblåsbare kampgummi raiding håndverk av en SEAL (sea air land) tropp ut av rampen. Den distribuerer troppen etter løslatelsen, slik at SEALene kan operere i nærheten av fiendens leirer. Airdrop-funksjonen gjør det også mulig for flyets verktøy som en søk- og redningsplattform (SAR) for å flyte redningsflåter og utstyr.”Greyhounds hytte er designet for å være fleksibel for lett å imøtekomme ulike oppdragskrav.”

C2-A-operatører

For tiden opereres marineflyet av Carrier Airborne Early Warning Squadron One Two Zero (VAW-120), Fleet Logistics Support Squadron 30 (VRC-30) og Fleet Logistics Support Squadron 40 (VRC-40). ‘Providers’ på NAS North Island og Detachment Five (hos NAF Atsugi, Japan) av VRC-30 flyr også med C-2A. VRC-40 bruker flyet til sine ‘Rawhides’ stasjonert på NAS Norfolk, mens VAW-120 bruker flyet til ‘Greyhawks’ stasjonert på samme sted.

VAW-120, US Navy Fleet Replacement Squadron, er engasjert i å trene flybesetningsmenn, sjøflyoffiserer og nye piloter for C-2A Greyhound samt E-2C Hawkeye-fly.

C2-A har tidligere gitt støtte til den amerikanske marinen for teaterkommandoer i Europa og Middelhavet, angrepsgrupper under Operations Desert Shield og Desert Storm, og Operation Enduring Freedom under krigen i Afghanistan.

Topp 5 mest leste

NYHETER4 dager

Boeing inngår nytt partnerskap for potensiell tysk P-8A supportavtale

1NYHETER4 dager

USMC kontraherer Mistral for OPF-M-loitering-missilsystemer

2NYHETER5 dager

MBDA for å utstyre brasilianske marinefregatter med Sea Ceptor-missilsystem

3NYHETER5 dager

US Navy USS California ubåt fullfører vedlikeholdstilgjengelighet

4NYHETER5 dager

VTG vinner kontrakt for å støtte NAVSEAs SBIR- og STTR-programmer

5

Relaterte prosjekter

Type 31 Inspirasjonsklasse Fregatt

Inspirasjonsklasse Type 31 fregatter er planlagt å bygges av Babcock International Group ved sin verft i Rosyth, Skottland …17. juni 2021

Naval Station Mayport, Jacksonville, Florida

Naval Station Mayport er en stor amerikansk marinebase i nærheten av Jacksonville, Florida, USA. Det er det tredje største marineanlegget …07. juni 2021

TCG Anadolu Multipurpose Amphibious Assault Ship

TCG Anadolu er et multifunksjonelt amfibisk angrepsskip utviklet av Sedef Shipyard, i samarbeid med Navantia, for det tyrkiske …1. juni 2021

REMUS 300 ubemannet undervanns kjøretøy (UUV)

REMUS 300 er et nytt ubemannet undervannskjøretøy (UUV) i liten klasse bygget for militære og kommersielle applikasjoner. Med forbedret modularitet …20. mai 2021

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.