Kommunistiske Kina: Verdens største klimaforurenser fortsetter å forurense

av Judith Bergman  •  6 juni, 2021

  • Hvis Kina hadde vært seriøs med å redusere utslipp, ville det blitt sett i den nye femårsplanen for årene 2021-2025, som ble utgitt i mars. Imidlertid har denne planen blitt beskrevet som “ikke mye mer enn vage kommentarer om å takle karbondioksidutslipp.”
  • Som Wall Street Journal skrev i en rapport i februar – forklarer initiativer som disse hvorfor “Beijing elsker Biden og Paris”. De lot Kina, med ordene i rapporten, “få en gratis karbondioksidtur” – det vil si uhemmet økonomisk vekst i en tid da Kina ønsker å bli verdens dominerende økonomiske og teknologiske makt.
  • Hvor mye vil det faktisk koste å oppfylle president Bidens løfter, og hvordan vil det være til fordel for hvem, og hvor mye større fordel vil det gi Kina?
  • I en tid da Kina tydelig sier en ting og gjør en annen, og tilsynelatende ikke tar ansvar for verdens forpliktelse til å redusere CO2-utslipp – som verdens nest største økonomi burde – sender de gale signaler for å øke amerikanske klimaløfter. Det Kina og andre ser er at uansett hva du gjør – selv om du lurer verden og fortsetter med din aggressive oppførsel – er USA villig til å redusere sin egen konkurranseevne og legge et tykt rødt teppe for Kina mot å bli verdens dominerende supermakt , nettopp den rollen som Kina sikter mot.
I 2020 bygde det kommunistiske Kina over tre ganger så mye kullkraftkapasitet som alle andre land i verden til sammen – tilsvarende mer enn ett stort kullkraftverk i uken, ifølge en rapport fra Global Energy Monitor. Avbildet: Et statseid kullkraftverk i Huainan, Anhui-provinsen, Kina. (Foto av Kevin Frayer / Getty Images)

I 2020 bygde det kommunistiske Kina over tre ganger så mye kullkraftkapasitet som alle andre land i verden til sammen – tilsvarende mer enn ett stort kullkraftverk i uken, ifølge en rapport fra Global Energy Monitor.

Kinas karbondioksidutslipp økte også med 1,5% i 2020, mens det meste av verden reduserte deres. Selv om verden i 2020 avvek fra kull, ble dette overskygget av Kinas nye kullkraftverk.

Allerede før Kina bygde disse nye kraftverkene, var landet allerede verdens største utslipp av karbondioksid fra fossile brensler: i 2019 sto Kina for nesten 30% av karbondioksidutslippene – omtrent dobbelt så mye som USA, verdens andre største emitter. Kina, planetens største kullforbruker , har allerede den største konsentrasjonen av kullkraftverk globalt ; i 2020 produserte den 3,84 milliarder tonn kull, den største produksjonen siden 2015. I tillegg importerte Kina 304 millioner tonn kull i 2020, 4 millioner tonn mer enn i 2019.

I følge International Energy Agency, “kom 79,7 prosent av Kinas utslipp fra kull i 2018 sammenlignet med 70,6 prosent i India, 25,8 prosent i USA og 27,9 prosent i EU” og “siden 2011 har Kina brukt mer kull enn resten. av verdens sammen “.

Til tross for at Kina er verdens regjerende klimaforurenser, fortsetter det å falske markedsføre seg selv som en miljøfighter. “Vi bør beskytte naturen og bevare miljøet på samme måte som vi beskytter øynene våre, og streve for å fremme et forhold der mennesket og naturen både kan blomstre og leve i harmoni,” sa Xi Jinping på det nylige Leaders Summit on Climate Change som var USAs president Joe Biden vert.

Men i virkeligheten har det kinesiske kommunistpartiet gjort det stikk motsatte av å bevare miljøet. I en artikkel publisert av Yale School of Environment i 2017 skrev professor William Laurance:

“Jeg har aldri sett en nasjon ha en så overveldende innvirkning på jorden som Kina har nå.”

“Rundt om i verden, på nesten alle kontinenter, er Kina involvert i en svimlende mengde ressursutvinning, energi, jordbruk og infrastrukturprosjekter – veier, jernbaner, vannkraftdammer, gruver – som forårsaker skade på økosystemer og biologisk mangfold uten sidestykke.”

Artikkelen siterte en verdensbankanalyse av nesten 3000 prosjekter, ifølge hvilke:

“Kinesiske utenlandske investorer og selskaper dominerer ofte i fattigere nasjoner med svake miljølover og kontroller, noe som gjør disse nasjonene til et” utslippsparadis “for kinesiske selskaper.”

I tillegg skrev Laurance:

“Kina har lenge vært et svart hull for ulovlig handel med ville dyr og planter , den største globale forbrukeren av alt fra pangolin til tigerdeler, haifinner og neshornhorn … Kina er en stor forbruker av ulovlig tømmer , til tross for den sene tatt skritt mot å stoppe strømmen av dette markedet. i Vest-Afrika kuttet imitert rosentre skog , nesten utelukkende for å imøtekomme etterspørselen i Kina. Virkningen er enda vanskeligere i Asia-Stillehavsregionen, hvor innfødte skoger fra Sibir til Salomonøyene ble overutnyttet for å tilfredsstille det kinesiske tømmermarkedet. “

Til tross for dette fikk Xi det til å lyde på toppmøtet at Kina bare har ventet på at USA skulle komme tilbake til Parisavtalen. “Kina ønsker USAs retur til den multilaterale klimastyringsprosessen velkommen, ” sa han og la til:

“Utviklede land må øke sine klimaambisjoner og handlinger … de må gjøre konkrete anstrengelser for å hjelpe utviklingsland med å styrke deres kapasitet og motstandskraft mot klimaendringer, støtte dem med finansiering, teknologi og kapasitetsbygging … for å hjelpe utviklingslandene å akselerere overgangen til en grønn og kullfattig utvikling. “

Den kinesiske regjeringen ser ut til å ville unngå å ta sitt eget ansvar for utslipp ved å fortsette å definere seg selv som bare en økonomi i utvikling – som “trenger hjelp” – selv om Kina for tiden er verdens nest største økonomi etter USA.

Hvert land som har undertegnet Paris-avtalen har levert et mål – et nasjonalt avtalt bidrag – om å redusere CO2-utslipp innen 2030. Kina fikk derimot godkjenning for å øke utslippene innen 2030, når toppen skulle være nådd. Imidlertid vil denne toppen fortsatt bety at landet “genererte enorme mengder karbondioksid – 12,9 til 14,7 milliarder tonn karbondioksid årlig i det neste tiåret, eller så mye som 15 prosent over 2015-nivåene per år”.

Etter toppmøtet gjentok Xi et tidligere løfte om å oppnå karbonnøytralitet innen 2060 og å “strengt begrense økningen i kullforbruk under den 14. femårsplanen [2021-2025] og fase den ut i den 15. femårsplanen”. Det er verdt å merke seg at Xi ikke nevnte noe om å redusere kullforbruket i det hele tatt de neste fem årene, han snakket bare om å begrense økningen .

Hvis Kina var seriøs med å redusere utslipp, ville denne intensjonen være tydelig i den nye femårsplanen for årene 2021-2025, som ble utgitt i mars. Imidlertid har denne planen blitt beskrevet som “ikke mye mer enn vage løfter om å takle utslipp av karbondioksid”.

“Under planen vil Kinas utslipp fortsette å øke,” sa Dr. Zhang Shuwei, sjeføkonom ved Draworld Environment Research Center.

“Generelt gir planen ikke tilstrekkelige detaljer om hvordan Kina planlegger å akselerere økonomiens utfasing av fossile brensler, og gir heller ikke mye strategisk veiledning om hvordan man skal nå toppen innen 2030 og karbonneutralitet for å nå innen 2060.”

Til sammenligning hadde USA under tidligere president Barack Obama lovet å redusere CO2-utslipp fra 26% til 28% i 2005-nivå innen 2025. President Biden, som på en av sine første utøvende oppdrag etter at han tiltrådte i januar sluttet The Paris-avtalen lovet på det siste toppmøtet at USA ville redusere karbonutslipp med minst 50% innen 2030.

Som Wall Street Journal skrev i en rapport i februar: Initiativer som disse forklarer hvorfor “Beijing elsker Biden og Paris”. De lot Kina, med ordene i rapporten, “få en gratis karbondioksidtur” – det vil si uhemmet økonomisk vekst i en tid da Kina ønsker å bli verdens dominerende økonomiske og teknologiske makt.

Det er ekstremt usannsynlig at Kina vil oppfylle sine klimaløfter, og det er nok tidligere eksempler til å vise at ordene til kommunistpartiet ikke kan stole på. I 1984 lovet Kina at Hongkongs autonomi, inkludert rettigheter og friheter, ville forbli uendret i 50 år under prinsippet om “ett land, to systemer” etter tilbakevending til kinesisk suverenitet i 1997. I juni 2020, men etter innføring sin strenge nasjonale sikkerhetslov i Hong Kong har tatt tilbake løftet, og kommunistpartiet fortsetter å knuse Hong Kong .

Kina brøt også sitt løfte fra 2015 om ikke å militarisere de kunstige øyene som Beijing har bygget på Spratly-øyene i Sør-Kinahavet, og minst ni av løftene det ga da det ble med i Verdenshandelsorganisasjonen har aldri blitt oppfylt , bare for å nevne noen få eksempler.

Listen over brutte løfter inneholder ikke engang Kinas løgner til verden om at coronavirus ikke var smittsomt. Viruset stammer fra Wuhan og har hittil krevd over tre millioner menneskeliv og ødelagt utallige økonomier.

Ifølge en undersøkelse bestilt av American Council for Capital Formation med støtte fra US Chamber of Commerce Institute for 21. århundre energi i 2017 , vil oppfyllelsen av Obamas Parisavtale-løfter kunne “koste den amerikanske økonomien tre billioner dollar og 6,5 millioner jobber i industri. fram til 2040 “. Modellen som ble brukt i studien inkluderte “estimerte fordeler for bygging og drift av fornybare energiprosjekter. Men disse økonomiske fordelene ble overskygget av modellen av de økte kostnadene”. Hvor mye vil det faktisk koste å oppfylle president Bidens løfter, og hvordan vil det være til fordel for hvem, og hvor mye større fordel vil det gi Kina?

I en tid da Kina tydelig sier en ting og gjør en annen, og tilsynelatende ikke tar ansvar for verdens forpliktelse til å redusere CO2-utslipp – som verdens nest største økonomi burde – sender de gale signaler for å øke amerikanske klimaløfter. Det Kina og andre ser er at uansett hva du gjør – selv om du lurer verden og fortsetter med din aggressive oppførsel – er USA villig til å redusere sin egen konkurranseevne og legge et tykt rødt teppe for Kina mot å bli verdens dominerende supermakt , nettopp den rollen som Kina sikter mot.

Judith Bergman, spaltist, advokat og politisk analytiker, er en fremtredende seniorstipendiat ved Gatestone Institute.

FÅ GRATIS EKSKLUSIVT GATESTONE-INNHOLD: Beslektede emner: KinaTidligere artikler av Judith Bergman

Legg igjen en kommentar