9 nye ‘Vaksine milliardærer’ samlet kombinert nettoverdi på $ 19,3 milliarder i løpet av pandemien

En ny rapport fra People’s Vaccine Alliance avslører hvordan Big Pharmas monopol på COVID-vaksiner genererte en massiv økning i rikdom for en håndfull mennesker.

Av Children’s Health DefenseGlobal Research, 28. mai 2021Barnas helseforsvar 25. mai 2021

Alle artikler om global forskning kan leses på 51 språk ved å aktivere rullegardinmenyen “Oversett nettsted” på det øverste banneret på hjemmesiden vår (skrivebordsversjon). 

Besøk og følg oss på Instagram på @crg_globalresearch.

***

En ny rapport viser at det globale presset for å utvikle en vaksine for COVID-19 har skapt ni nye “vaksinemilliardærer” som har samlet en samlet formue på 19,3 milliarder dollar.

Forfatteren av rapporten People’s Vaccine Alliance sa at legemiddelindustriens monopol på COVID- vaksiner har generert en massiv økning i rikdom for en håndfull mennesker.

I tillegg til de ni nye “vaksine milliardærer,” koalisjonen av helse- og humanitære organisasjoner, verdens ledere og økonomer sa “åtte eksisterende milliardærer – som har store porteføljer i COVID-19 vaksine farmasøytiske selskaper – har sett deres samlede formue økte med $ 32.2 milliarder. “

Anna Marriott, helsepolitisk leder i Oxfam , et medlem av People’s Vaccine Alliance, sa:

“Disse milliardærene er menneskets ansikt med den enorme fortjenesten mange farmasøytiske selskaper har fra monopolet de har på disse vaksinene. Disse vaksinene ble finansiert av offentlige penger og skulle først og fremst være et globalt allmennyttighet, ikke en privat profittmulighet. ”

Koalisjonens liste over nye vaksinemilliardærer inkluderer fire tykoner som tjente på den amerikanske vaksineprodusenten Moderna , administrerende direktør i BioNTech og tre medstiftere av det kinesiske vaksineselskapet CanSino Biologics.

De ni milliardærene, i rekkefølge etter nettoverdien, er:

  1. Stéphane Bancel , administrerende direktør i Moderna , er nå verdt 4,3 milliarder dollar.
  2. Ugur Sahin , administrerende direktør og medstifter av BioNTech , er nå verdt 4 milliarder dollar.
  3. Timothy Springer , immunolog og stiftende investor i Moderna, nå verdt 2,2 milliarder dollar.
  4. Noubar Afeyan , Modernas styreleder, nå verdt 1,9 milliarder dollar.
  5. Juan Lopez-Belmonte , styreleder for den spanske stoffmakeren Rovi, som inngikk en avtale om å lage ingredienser til Modernas vaksine, nå verdt 1,8 milliarder dollar.
  6. Robert Langer , forsker og grunnleggerinvestor i Moderna, verdt 1,6 milliarder dollar.
  7. Zhu Tao , medstifter og vitenskapelig sjef i CanSino Biologics , verdt 1,3 milliarder dollar.
  8. Qiu Dongxu , medstifter og senior visepresident i CanSino Biologics, nå verdt 1,2 milliarder dollar.
  9. Mao Huihua , medstifter og senior visepresident i CanSino Biologics, nå verdt $ 1 milliard.

De åtte eksisterende milliardærene med rikdom som steg i løpet av pandemien inkluderer investorer med aksjer i farmasøytiske selskaper som har monopol på COVID-vaksiner.

Listen inkluderer den indiske milliardæren Pankaj Patel , styreleder i Cadila Healthcare , et farmasøytisk selskap som lager medisiner som Remdesivir for å behandle COVID og har en vaksine som gjennomgår kliniske studier.

Også på listen er Patrick Soon-Shiong , en lege hvis COVID-vaksine, ImmunityBio, ble valgt av den amerikanske regjeringens ” Operation Warp Speed “, et program for å akselerere utrullingen av COVID-vaksiner.

De nye vaksinemilliardærene slutter seg til rekker av andre ultrarike elite, som også tjente på pandemien. De inkluderer Teslas Elon Musk , Amazons Jeff Bezos , Facebooks Mark Zuckerberg , Microsofts Bill Gates og Googles medstiftere Larry Page og Sergey Brin – som alle kom til Forbes ‘ topp 10 Big Millionaire Gains-liste, og tilføyde en “samlet $ 488 milliarder dollar til deres formuer siden begynnelsen av 2020. ”

*

Merknad til leserne: Vennligst klikk på delingsknappene over eller under. Følg oss på Instagram, @crg_globalresearch. Send denne artikkelen til e-postlistene dine. Crosspost på bloggsiden din, internettfora. etc.

Utvalgt bilde er fra Children’s Health Defense

relaterte artikler

Utvalgte artikler: 9 nye ‘Vaksine milliardærer’ samler nettoverdi på $ 19,3 milliarder i løpet av pandemien

28. mai 2021

Møt de 40 nye milliardærene som ble rike mot COVID-19

12. april 2021

The Great Vaccine Scam: Selv etableringseksperter og forskere innrømmer at jabs er ineffektive

1. april 2021

Legg igjen en kommentar