Covid-19 vaksiner fører til nye infeksjoner og dødelighet: Bevisene er overveldende. En verdensoversikt!

Fransk lege: injeksjoner som øker DEATS og nye infeksjoner – beviset er overveldende.

av Dr. Gérard Delépine
GlobalResearch.ca

Denne artikkelen av  Dr Gérard Delépine  ble først publisert på fransk  på vårt franske språk nettsted mondialisation.ca 

Den engelske teksten nedenfor er en AI-oversettelse med noen mindre endringer av Global Research.

———————

For to måneder siden prøvde vi å advare folk om de paradoksale resultatene av -vaksinene ved å publisere dødelighetskurvene før og etter vaksinasjon for Israel og Storbritannia  [1],  som allerede viste at disse vaksinasjonene ble fulgt av ‘en betydelig økning i forurensning og som varer 6 til 8 uker etter oppstart av vaksinasjonen. [2]

Siden denne perioden har vaksinasjonskampanjer spredt seg over hele verden til land der covid ikke var til stede. Og overalt har de blitt fulgt av en dramatisk økning i nye infeksjoner og dødelighet i flere uker eller måneder . [3]

Hvor mange og alvorlige ulykker vil det ta før ledere, WHO, helsebyråene FDA, EMA blant andre, for å se på de beviste resultatene av denne eksperimentelle pseudovaksinasjonen i den virkelige verden og utlede resultatene av den? ?

Påminnelse om beviste fakta publisert av WHO

Vi presenterer under epidemikurvene til de mest vaksinerte landene som publisert av WHO (med våre kommentarer i rødt).

ASIA

I Nepal, et land med 28 millioner innbyggere

Vaksinasjonskampanjen, ved hjelp av den kinesiske vaksinen og den indiske Astra Zeneca, startet i slutten av januar 2021. Så langt, etter ti måneder med epidemien, hadde landet 270 092 bekreftede tilfeller og 2017 dødsfall og det daglige gjennomsnittet av nye tilfeller. utgjorde 350.

Fire måneder etter at vaksinasjonen startet, har epidemien eksplodert med et nåværende gjennomsnitt på 8000 nye tilfeller daglig. Per 22. mai hadde Nepal 497 052 ​​(+ 90%) bekreftede tilfeller og 6 024 dødsfall (+ 200%.)

I Thailand, et land med 70 millioner innbyggere

Vaksinasjonskampanjen med den kinesiske vaksinen startet den første uken i mars. Hittil har landet siden epidemien startet bare registrert 25 000 smittede og 83 dødsfall tilskrevet Covid19.

Siden vaksinasjonen startet, om 2 måneder, har antallet smittede multiplisert med 5 (123 066 22/5) og antallet dødsfall med 9 (735 22/5).

I Kambodsja, et land med 27 millioner innbyggere

I Mongolia, et land med 3,3 millioner innbyggere

Sør Amerika

I Colombia  , et land med 50 millioner innbyggere

land som var hardt rammet av sykdommen, begynte epidemien å avta kraftig til starten på vaksinasjonskampanjen 18. februar 2021.

Siden den gang har antall daglige infeksjoner firedoblet seg og daglig dødelighet har blitt multiplisert med 3

Chile, 18 millioner innbyggere

Vaksinasjonen startet 24. desember, og totalt nesten 17,1 millioner doser av vaksinen har blitt gitt til mindre enn 20 millioner mennesker. Men til tross for den høyeste vaksinasjonsdekningen i Sør-Amerika og harde inneslutninger, forblir antall daglige infeksjoner og antall dødsfall nær tredoblet det de var før vaksinasjonskampanjen startet …

I Brasil, et land med 217 millioner innbyggere

Vaksinasjonen begynte 18. januar da ukentlig dødelighet stabiliserte seg rundt 7000

Midtøsten

I De forente arabiske emirater, et land med 10,5 millioner innbyggere

I Kuwait, et land med 4,2 millioner innbyggere

I Ungarn, et land med 9,8 millioner innbyggere

Vaksinasjonskampanjen, som startet i slutten av februar, ble fulgt av en kraftig økning i ukentlige forurensninger, som steg fra 25 576 25. februar til 62 265 en måned senere, før den gradvis falt tilbake til nivået før vaksinasjonen.

På to og en halv måned har Ungarn doblet tallene for smittede (400 000 til 800 000) og dødsfall (fra 14 000 til 29 000) nådd etter 11 måneders epidemi

I Romania, et land med 20 millioner innbyggere

Vaksinasjonskampanjen startet i slutten av desember, på et tidspunkt da epidemien var avtagende, og ifølge offisielle data fra 4. mai, har Bucuresti 21 den høyeste vaksinasjonsgraden i landet med 31,2% av den berettigede befolkningen vaksinert. . Men kort tid etter vaksinasjonsstart økte antall daglige infeksjoner og dødelighet.

Før vaksinasjon etter ti måneders epidemi hadde Romania 618 000 smittede og 15 000 døde. Etter fem måneders vaksinasjon teller hun dobbelt så mye.

Monaco,  land med 38 000 innbyggere

hadde bare 3 dødsfall før vaksinasjon og 32 siden vaksinasjon

Gibraltar,  34 000 innbyggere

: vaksinasjon av hele befolkningen ble fulgt av en økning på 800% i dødelighet fra 10 til 94)

Hva kan trekkes fra disse offisielle dataene. Hypoteser

De  israelske og britiske  seirene i Pyrrhic  [4]

Vaksinasjonsadvokater hevder vaksinasjoner i Israel og Storbritannia har vært vellykkede, siden dagens, daglige forurensninger og dødelighet er lav.

Men disse tilsynelatende suksessene tilsvarer faktisk  forsvinningen av en stor del av de utsatte menneskene (“høsting   “) oppnådd ved vaksinasjon og den spontane regresjonen av sykdommen som ble observert også i land med lite vaksinasjon.

Vaksine “høsting”

I disse to landene økte dødeligheten tilskrevet Covid kraftig i 4 til 6 uker, og tilsvarte alle dødsfallene i 2020. Kovid per kurv per vaksinasjonsdødelighet i Israel er demonstrativ.

“Innhøstingen” av 1404 mennesker i januar og 949 andre i februar, tilsvarende et helt år med Covid-dødelighet uten (året 2020) reduserte antallet israelere i fare kraftig, noe som resulterte i de facto sannsynligvis en reduksjon i åpenbar risiko for dødelighet i det kommende året, i denne aldersgruppen.

Men sammen med denne reduksjonen i det opprinnelige målet har viruset mutert for å angripe andre deler av samfunnet og spesielt yngre aldersgrupper.

I november 2020 avslørte data fra det israelske helsedepartementet at Israel hadde oppdaget 400 tilfeller av coronavirus hos barn under to år. I februar 2021 økte antallet til 5800.

Den samme  “høstingen   ” har blitt observert i Storbritannia. Da Covid19 bare truer en liten del av befolkningen (eldre med komorbiditet), vil peri-vaksinasjon forsvinne av en stor del av denne befolkningen (like mye som dødsfallet i år 2020) i fare, matematisk reduserer dødeligheten som ble observert, kl. minst forbigående.

Siden den britiske vaksineringskampanjen er gjennomsnittlig dødelighet per million innbyggere i Storbritannia (934 / M) mer enn det dobbelte av Nederland (411 / M).

Den naturlige regresjonen av epidemien

Forklarer også dødelighetsfallet som vist i sammenligningen mellom det sterkt vaksinerte Storbritannia og det svært dårlig vaksinerte Nederland

Dødelighetskurvene per million innbyggere følger samme temporalitet i disse to nabolandene. Det for Storbritannia lider av en mye høyere peri-vaksinasjonstopp, den nåværende dødeligheten i Nederland er noe høyere, noe som gjenspeiler fraværet av den engelske “harvest”.

Den nåværende vaksinasjonen, akseleratoren av epidemien og dødeligheten?

Gjennomgangen av de viktigste landene som har vedtatt bred vaksinasjon viser at generalisert vaksinasjon i virkelige populasjoner oppfører seg mer som en akselerator for epidemien og for dødeligheten enn for å forhindre den. [5]

I alle sterkt vaksinerte land er dødeligheten registrert i løpet av de to månedene etter vaksinasjonen lik eller overstiger dødsfallet i hele 2020.

Mangel på faste eksperimentelle data

Testene av disse vaksinene var utilstrekkelige, uten etterpåklokskap, fordi de pågår. De første resultatene er lovet tidlig i 2023.

Ingen av dem pekte på muligheten for en mulig økning i forurensning og dødelighet, som heldigvis ser ut til å være forbigående. De er ikke veldig informative om de mer eller mindre alvorlige bivirkningene, for eksempel hyppigheten av tidlige vaskulære ulykker i dagene etter vaksinasjon, eller multiplikasjon av spontanaborter og menstruasjonsforstyrrelser hos kvinner, og selvfølgelig mulige flere komplikasjoner. sent på mellomlang og lang sikt.

Løpet for akselerert vaksinasjon for enhver pris kan til slutt være ineffektivt for folkets tillit til alle vaksinasjoner. Det nytter ikke å løpe, du må begynne i tide, ville La Fontaine ha sagt. Men nye milliardærer som administrerende direktør i Moderna tenker sannsynligvis ikke som skilpadden i Fabel som allerede har samlet en formue.

FREMTIDEN ER TIDLIG BEHANDLINGER MESTRET AV FELTLEKTER

Gjennomsiktige studier er avgjørende for å forstå mekanismen for denne forbigående forverringen av epidemien etter vaksinasjon og for å utlede mulige forebyggende tiltak hvis et nytt utbrudd oppstår.

Spesielt siden fremtiden, etter denne vaksinehekatomben, er fortsatt veldig usikker. Lederne som har brutt medisinens og demokratiets grunnlag ved å innføre ekspressvaksinasjon uten å respektere de vanlige prosedyrene for og effektivitet av legemidler som markedsføres, alle lover å løfte befolkningen sin tidlig behandling for fremtidige bølger, og dermed bevise, som Boris Johnson , at de ikke lenger tror på vaksinasjonen de har pålagt. [6]

MEDISIN SKAL IKKE BESLUTES AV POLITIKK

Helsepolitikk bør ikke lenger pålegges eller styres av ofte unøyaktige simuleringer (og deres visninger noen ganger påvirket av politikk som engelske forskere innrømmer), men bør være basert på respekt for demokrati og klinisk erfaring. feltleger muligens ledet av enkle ikke-bindende anbefalinger.

Alle data må være gjennomsiktige som tallene fra Sentinels Network som gjenspeiler antall virkelige pasienter, konsulterende leger for kliniske tegn. Mye mer pålitelig enn de flerårige forurensningstallene basert på upålitelige PCR-tester.

Frihet til å ta vare på og være forsiktig

Surtout les médecins doivent être autorisés à traiter librement leurs patients avec tous les moyens à leur disposition sans diktat bureaucratique, et ce dès le début de la maladie, comme dans toute autre pathology. Dès le debut de l'épidémie, les traitements précoces basés sur les antibiotiques, macrolides, l'hydroxychloroquine, l'Artemisia, les vitamines D et C et le sink, puis l'ivermectine étaient connus et diabolisés par les médecins de plateau au service de nouvelles drogues hors de prix comme le remdésivir, et surtout des futurs .

Det politiske valget om å forby det frie valget av behandling av myndighetene har ført til flere dødsfall i flere land i verden, inkludert Frankrike, hvorav i det minste en del var forebyggbar. De pågående rettssakene vil gi stemme til ofrenes familier uten å reparere det uopprettelige tapet av en kjær.

VESENTLIG MORATORIUM

Totalitarisme, systematisk og forfølgelse av motstandere og undertrykkelse av grunnleggende friheter innen vitenskap, medisin og økonomi fører bare til mer eller mindre langsiktige katastrofer, inkludert for de som er ansvarlige for dem.

Det er på høy tid å gå tilbake til de beviste fakta og til deres kritiske undersøkelse uten a priori. I alle land ble eksperimentelle vaksinasjoner fulgt av en økning i forurensning og dødelighet tilskrevet Covid19 og utseendet til mutanter. Så lenge fenomenet ikke er belyst, er det viktig og haster med et moratorium for antikovidvaksinasjoner.

Dr Gérard Delépine

Merknader:

[1]  Storbritannia: faktiske resultater av anti-Covid-19-vaksinasjonen fra 29. mars – (ripostelaique.com)  [  ]

[2]  Analyse av resultatene av anti-Covid19-vaksinasjonen i Israel fra 23. februar 2021 – Nouveau Monde (nouveau-monde.ca)  [  ]

[3]  https://nouveau-monde.ca/et-surgit-une-hecatombe-post-vaccinale/  [  ]

[4] En Pyrrhic-seier er en taktisk seier, oppnådd på bekostning av tap som er så tunge for vinneren at de kompromitterer sjansene for endelig seier. [  ]

[5] F Gobert Siden vi ble vaksinert (anticovid), har den gjennomsnittlige daglige dødeligheten økt i 13 land av 14 Agoravox  https://www.agoravox.fr/actualites/sante/article/depuis-qu-on-vaccine- anticovid-la-233252  [  ]

[6]  https://www.francesoir.fr/societe-sante/boris-johnson-veut-un-traitement-precoce-contre-la-covid-dici-lautomne  [  ]

Den opprinnelige kilden til denne artikkelen er  nouveau-monde.ca  og  mondialisation.ca

Copyright © Dr Gérard Delépine  ,  nouveau-monde.ca  , 2021

Mer om Dr. Gérard Delépine på Health Impact News

Kommenter denne artikkelen på HealthImpactNews.com .

Se også :

SOM HASTER! 5 Leger er enige om at COVID-19-injeksjoner er biovåpen og diskuter hva du skal gjøre med det

Leger over hele verden utsteder ubehag ADVARSEL: IKKE FÅ DEN KOVIDE VAKSINEN !!

DØD og lidelse Fortsett å følge COVID-19 Bioweapon Injections

12184 DEAD 1196190 Skader: Europeisk database over bivirkninger for COVID-19 “vaksiner”

COVID-19 Bioweapon Shots fortsetter å drepe og ødelegge mennesker over hele verden

CDC: Dødsavgift etter eksperimentelle COVID-injeksjoner nå på 4647 – Mer enn 22 år med registrerte vaksinedødsfall fra VAERS

Flere ødelagte liv etter COVID-19 biovåpeninjeksjoner

Rock and Roll-legenden Eric Clapton angrer på COVID Shot, mens andre dør kort tid etter injeksjonene

45 år gammel California far til to døde 10 dager etter COVID-injeksjon

57 år gammel Syracuse-mann håner “Anti-vaxxers,” DEAD Seven Days After Johnson & Johnson Shot

Sunn Utah videregående skoleutøver utvikler blodpropp i hjernen etter COVID-injeksjon

CDC rapporterer om 2 flere spedbarnsdØD etter eksperimentelle COVID-injeksjoner under kliniske studier

48 år gammel kirurg DEAD etter å ha spottet “Anti-vaxxers” og skrevet sin egen nekrolog etter Moderna COVID-injeksjoner

16 år gammel Wisconsin-jente DEAD Etter 2 doser av de eksperimentelle Pfizer COVID-injeksjonene

Tragedie fortsetter å slå familier med kjære som dør etter å ha blitt injisert med eksperimentelle COVID-skudd

CDC: 4 178 amerikanere DØDE Etter eksperimentelle COVID-injeksjoner – Dødsfall fra COVID Skudd nå like 20 år med registrerte dødsfall etter vaksiner siden 2001

Eksperimentelt Adenovirus COVID-injeksjoner fortsetter å drepe yngre, middelaldrende mennesker

1.047 Døde 725.079 Rapporterte skader etter COVID19 eksperimentelle “vaksiner” rapportert i Storbritannia

59 år gammel israelsk moteikon Alber Elbaz DØDT etter å ha blitt “fullt vaksinert” for COVID-19

Pro-Vaccine Cybersecurity Expert Dan Kaminsky DØD 42 år etter eksperimentelt COVID-skudd

44 år gammel pastor DEAD etter Moderna COVID Shot – ønsket at andre pastorer og afroamerikanere skulle følge hennes eksempel og ta skuddet

‘Baldwin Hills' Star 30 år gamle Ashley Taylor Gerren DØD etter å ha fått COVID Injection

Hjerneskader og DØD Fortsett å følge J&J COVID-injeksjoner

Familiemedlem av rapperen DMX hevder COVID “vaksine” -injeksjon gikk foran sitt dødelige hjerteinfarkt – ikke overdosering av narkotika

35 år gammel sykepleier og mor til to døde etter Pfizer eksperimentelle COVID-injeksjoner i Storbritannia

21 år gammel University of Cincinnati Student DEAD 24 timer etter Johnson & Johnson COVID Injection

Sunn 43 år gammel far til 7 lider av hjerneslag og er lammet etter Johnson og Johnson COVID Shot

20 år gammel skotsk mann DØD 12 timer etter å ha blitt injisert med den eksperimentelle Pfizer mRNA COVID Jab

Sunn, 27 år gammel Chicago-lege DEAD 3 måneder etter COVID-skudd som øker langsiktige sikkerhetsproblemer

Midwin Charles: 47 år gammel MSNBC Legal Analyst DEAD After Experimental mRNA COVID Shot

22 år gammel israelsk jente DEAD etter eksperimentell Pfizer mRNA COVID-injeksjon

Italia: Ytterligere to lærere DØDE Etter AstraZeneca COVID Shot

40 år gammel Wisconsin musikklærer DEAD Etter eksperimentell COVID-injeksjon

Canada suspenderer AstraZeneca COVID-skudd – 2.530 skader og 24 Døde etter hovedsakelig Pfizer- og Moderna-skudd

North Carolina College Professor DEAD After Johnson og Johnson COVID Shot

Hele byen i sjokk som en annen italiensk professor er DØD etter AstraZeneca COVID-injeksjonen

31 år gammel italiensk professor DEAD etter eksperimentell AstraZeneca COVID-injeksjon

Byrådskvinne i Kansas Døde timer etter mottak av eksperimentell COVID-injeksjon

2 menn døde på eldrehjemmet etter eksperimentelle Pfizer COVID-injeksjoner når Australia begynner COVID-skudd

Folk dør nå etter de eksperimentelle Johnson og Johnson COVID-injeksjonene

27 år gammel georgisk sykepleier DEAD En dag etter AstraZeneca Experimental COVID Shot

Irland: Ni sykehjemsbeboere dør av COVID-19 til tross for at de er mRNA “vaksinert”

Lærer dør timer etter at AstraZeneca COVID ble skutt i Italia – Manslaughter Investigation Launched

Barnesykepleier skryter av å få COVID-vaksine mens du er gravid – Baby er dødfødt 8 dager senere

Boksmester Marvin Hagler DEAD i en alder av 66 år etter å ha mottatt en eksperimentell COVID “vaksine”

39 år gammel kirurgisk tekniker og mor dør 4 dager etter andre eksperimentelle Moderna COVID mRNA-skudd

Storbritannias regjering endrer anbefalinger om gravide som får eksperimentelle COVID-injeksjoner som forårsaker minst 20 spontanaborter så langt

Første uke med COVID eksperimentelle vaksiner i Sør-Korea: 7 DØDE og mer enn 2800 skadde

Varsler avslører mange graviditetskomplikasjoner etter eksperimentelle COVID-injeksjoner – “Vaksine som etterlater et spor av ødelagte mødre”

12 beboere dør etter første COVID-vaksine i Wales sykepleie- og demensomsorg

Dødstallene skyrocket i Israel etter Pfizer eksperimentelle COVID “vaksiner”

28 år gammel ph.d.-fysioterapeut DEAD 2 dager etter injeksjon med COVID eksperimentell mRNA-vaksine

22 Eldre med demens døde på 1 uke etter eksperimentell mRNA COVID-injeksjon i Nederland

To nonner døde og 28 COVID positive 2 dager etter eksperimentell COVID mRNA-injeksjon

Tidligere sunn amerikansk tjenestemann har nå hjertesykdom etter Moderna COVID-skuddene

Whistleblower-videofilmer av tvungne COVID-vaksiner i tyske sykehjem blir offentlige – advokat: “Vi har å gjøre med drap, kanskje til og med drap”

Andre Pfizer COVID skutt stoppet i Spania etter 46 dødsfall i ett sykehjem etter første skudd

Tidligere Detroit TV-anker Karen Hudson-Samuels dør plutselig en dag etter å ha blitt injisert med eksperimentell mRNA COVID Shot

Varsler: 8 av 31 beboere døde i tysk sykehjem etter at de ble tvangsinjisert med Pfizer Eksperimentell mRNA COVID-skudd mot deres vilje

28 år gammel Wisconsin helsearbeider har aneurisme – hjernedød fem dager etter andre eksperimentelle Pfizer mRNA COVID-injeksjon

En annen medisinsk fagperson i livsformen DEAD Uker etter mottak av mRNA eksperimentell injeksjon mens Memphis sørger for tap av 36 år gammel lege

Wisconsin Resident Doctor har spontanabort 3 dager etter å ha blitt injisert med eksperimentelt COVID mRNA-skudd

39 år gammel lege og sønn av tidligere overrettsdommer i Trinidad funnet død etter COVID-injeksjon i Irland

TRAGEDIE! 9 Døde på spansk sykehjem kort tid etter første Pfizer-skudd, men andre doser gitt uansett – Religiøs tro på vaksiner som forårsaker store eldre dødsfall?

Nok en jødisk holocaust? Local Talk Radio rapporterer “Mange dør” i Israel etter Pfizer eksperimentelle mRNA-injeksjoner

45 år gammel italiensk lege “I beste liv og i perfekt helse” faller død etter Pfizer mRNA COVID-skudd: 39 år gammel sykepleier, 42 år kirurgisk tekniker også død

58 år gammel mor og bestemor til seks i Virginia dør innen timer etter mottak av eksperimentell Pfizer mRNA-injeksjon

Israelsk tenåring innlagt på ICU for “Inflammation of the Heart” dager etter mottak av andre Pfizer-vaksine

24 beboere døde på 3 uker som en tredjedel av britiske sykehjemsbeboere dør etter eksperimentell mRNA COVID-injeksjoner

CNA sykehjems varsler: Eldre dør som fluer etter COVID-injeksjoner! SNAKK UT!!!

Fikk Larry King et eksperimentelt COVID-skudd rett før han døde?

53 Døde i Gibraltar på 10 dager etter at Pfizer mRNA COVID-injeksjoner startet

Baseballlegenden Hank Aaron Dead etter mottak av den eksperimentelle Moderna mRNA COVID-injeksjonen

10 døde med 51 alvorlige bivirkninger blant Tysklands eldre etter eksperimentelle Pfizer COVID-injeksjoner

55 amerikanere har dødd etter mRNA COVID-injeksjoner når dødsveien til Norge stiger til 29

23 eldre har dødd i Norge etter å ha mottatt Pfizer eksperimentell COVID mRNA-injeksjon

Louisiana-kvinnen raser ukontrollert etter å ha blitt injisert med det eksperimentelle Pfizer COVID-skuddet – “Jeg orker ikke å se moren min på denne måten, det får meg til å gråte og vite at jeg ikke kan gjøre noe for å hjelpe henne.”

24 døde og 137 smittet på NY sykehjem etter eksperimentelle COVID-injeksjoner

“Veldig sunn 56 år gammel” Miami fødselslege dør etter å ha blitt injisert med den eksperimentelle Pfizer COVID-vaksinen

41 år gammel pediatrisk assistent dør plutselig etter injeksjon med eksperimentell Pfizer COVID-vaksine

Er sykepleieren i Tennessee som gikk over på live-kamera etter at COVID-vaksinen fortsatt var i live?

32 år gammel meksikansk lege lider av anfall og er lammet etter å ha mottatt Pfizer eksperimentell vaksine

Bli med og støtte Nasjonalt vaksineinformasjonssenter !

Har du problemer med å motta nyhetsbrev? Se:

Hvordan slå internettsensur og lage din egen nyhetsfeed

Vi er nå på  Minds.com og MeWe . Videokanaler på Bitchute og Rumble .

Hvis nettstedet vårt blir beslaglagt og stengt, kan du finne oss på Minds.com og MeWe , samt Bitchute and Rumble  for ytterligere instruksjoner om hvor du kan finne oss.

Hvis du bruker TOR Onion leseren , her er linkene og tilsvarende nettadresser for å bruke i TOR leseren for å finne oss på the Dark Web: Helse Impact News , Vaccine Impact , Medisinsk kidnappe , Created4Health , CoconutOil.com .

Insider eksponerer frimureriet som verdens eldste hemmelige religion og de lusiferiske planene for den nye verdensorden

Unmasking Who is Behind the Plandemic and Rioting to Usher in the New World Order

De sataniske røttene til moderne medisin – dyrets merke?

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.