TRENER BIER TIL Å PÅVISE CORONA. Ja de måtte jo finne på noe annet enn den dotten de stikker opp i nesa. Nå skal folk få biestikk for å påvise corona. ERE MULIG???

Silje Kathrine Sviggum

Nederlandske forskere kan ha funnet en ny hurtigmetode for å påvise corona. Ved å trene bier til å stikke ut tungen når de kjenner coronalukt, håper forskerne å kunne bidra til en billig testmetode i fremtiden, skriver The Washington Times.

Ved å gi biene sukkervann når de presenteres for coronalukt skal forskerne ha klart å få biene til å forbinde lukten med noe som får dem til å stikke ut tungen. Håpet er at særlig lavinntektsland skal kunne ha nytte av metoden.

– Bier er overalt, og utstyret som trengs er ikke veldig komplisert, sier professor Wim van der Poel ved Wageningen University, som leder prosjektet.

Så langt har forskerne trent 150 bier ved hjelp av Pavlovs kondisjoneringsmetode. De ga insektene sukkervann hver gang de ble eksponert for lukten av coronaviruset. Når bieene ble presentert for en negativ coronaprøve, fikk de ingen sukkervannbelønning.

Hver gang forskerne trente en ny gruppe med bier, brukte de et kjøleskap eller utetemperatur for å kjøle ned biene så de ble mindre aktive. Deretter fikk de på seg  en innretning som gjorde at de måtte holde seg i ro mens de luktet på positive og negative coronaprøver.

Biene ble testet på prøver både fra mennesker og mink og skal ha vært like flinke til å identifisere viruset hos begge artene.

Forskere undersøker også om hunder kan bli brukt til å påvise viruset, men van der Poel mener at det er enklere å bruke bier siden de lettere kan håndteres.

En studie publisert av University of Pennsylvania sist måned finner at hunder kan lukte viruset med 96 prosent nøyaktighet.

Dirk de Graaf, en professor som studerer bier ved Ghent University i Belgia, uttaler til Reuters at han er skeptisk til å bytte ut labtester med coronasniffende bier.

– Det er en god idé, men jeg ville foretrukket å bruke klassiske diagnostiseringsverktøy heller enn bier, sier han.

– Jeg er en stor bieelsker, men jeg ville brukt bier til andre ting enn å

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.