Grytidlig tirsdag morgen tok flere F-16 av fra Bodø: – Skarpt oppdrag

F-16 tok av fra Bodø Lufthavn. Illustrasjonsfoto: Forsvarets mediesenter

Skrevet av ANDREAS SANDNES OLSENESPEN BLESS STENBERG
13.04.2021 14:00 – OPPDATERT 13.04.2021 16:01

Flere opplysninger enn dette er det dog vanskelig å hente ut fra Forsvarets Operative Hovedkvarter ved Reitan.

Flyene tok av 05.38 morgen tirsdag. Pressevakt Elisabeth Eikeland bekreftet like etter at det var en pågående QRA (Quick Reaction Alert). – Vi kan ikke si noe før oppdraget er over, uttalte Eikeland til Bodø. Ved lunsjtider fortalte Eikeland fortelle at flyene var ute på et «standard oppdrag» langs Finnmarkskysten. – De har returnert til Bodø, forteller hun.Brynjar Stordal utdyper senere på dagen, og forteller at det dreier seg om et skarpt oppdrag, og ikke et øvingsoppdrag. – QRA måtte ut og identifisere russiske fly som kom vestover. Det anses som et rutinemessig oppdrag, og det gjøres noen titalls ganger i året, sier Stordal. Forsvaret ønsker ikke å gå ut med informasjon om hvilke russiske fly som ble identifisert. – Dette er gradert informasjon inntil det blir frigjort av Forsvaret. 

“Brynjar Stordal utdyper senere på dagen, og forteller at det dreier seg om et skarpt oppdrag, og ikke et øvingsoppdrag. – QRA måtte ut og identifisere russiske fly som kom vestover. Det anses som et rutinemessig oppdrag, og det gjøres noen titalls ganger i året, sier Stordal. Forsvaret ønsker ikke å gå ut med informasjon om hvilke russiske fly som ble identifisert. – Dette er gradert informasjon inntil det blir frigjort av Forsvaret.”- Lett å se dette i sammenheng med skyhøy tung militær aktivitet nord i Skottland i går.

Legg igjen en kommentar