Kinas nye atomdrevne ubåt kan treffe USAs fastland: Rapport

Iran Press TV

Mandag 3. mai 2021 17:38

En ny rapport sier at Kinas militær har bevæpnet sin nylig bestilte atomdrevne ubåt med landets mektigste ubåt-lanserte ballistiske missil (SLBM), som kan nå det amerikanske fastlandet.

Rapporten, publisert søndag av South China Morning Post, sa at Type 094A, eller Jin-klasse atomdrevet ballistisk missil ubåt (SSBN), ble presentert sist fredag ​​som en del av feiringen for å markere 72-årsjubileet for det kinesiske folks frigjøring Army Navy.

Den nye ubåten er i stand til å skyte JL-3, eller Julang (Big Wave) SLBM med en rekkevidde på mer enn 10.000 km, sa en kilde nær marinen, som ba om anonymitet på grunn av motivets følsomhet.

Den navngitte kilden la til: “Før oppgraderingen var ubåten bevæpnet med den underordnede JL-2 som bare kunne treffe det nordøstlige USA, men nå er den i stand til å dekke hele det amerikanske kontinentet.”

JL-3 er i stand til å levere de samme flere stridshodene, inkludert kjernefysiske stridshoder som JL-2 gjør, kilden ble lagt til uten å gi mer detaljer.

I følge Forbes måtte Type 094A-ubåter gli forbi en kordon av amerikanske militærbaser i Stillehavet, kalt den første øykjeden – før de gikk inn på en slående avstand fra det kontinentale USA, og utsatte subs for deteksjon og angrep av amerikanske P -8 anti-sub patruljefly, krigsskip på overflaten og andre undersjøiske rekognoseringsevner.

Hvert JL-2-missil kan være bevæpnet med enten et enkelt stridshode med megatonutbytte 67 ganger kraftigere enn Little Boy-bomben som ble kastet på Hiroshima – eller tre til åtte mindre flere uavhengig målrettede re-entry-kjøretøy (MIRVer) som hver kan slå til forskjellige mål, ifølge en Forbes-rapport i mai i fjor.

Tidligere PLA-instruktør Song Zhongping sa ikke hvilken type SLBM Type 094A var bevæpnet med, men sa at det ville øke Kinas andre streikevne – dens evne til å gjengjelde etter en atomangrep.

“Den nye SLBM med MIRV-er med et skyteområde over 10 000 km er det grunnleggende tekniske kravet til en oppgradert Type 094 SSBN for å forårsake kjernefysisk avskrekkelse,” sa Song og la til: “Kina lover ikke å bruke en nukle først, men en kraftig SSBN-flåte vil hjelpe PLA å styrke sin andre streikemakt mot rivaler. “

Kina har seks SSBN-er av typen 094 og Type 094A og planlegger å bygge ytterligere to for å erstatte Type 092-SSBN-ene, ifølge kilden.

Kinas president Xi Jinping oppfordret i mars landets militær til å være forberedt på å møte enhver trussel i et “stort sett usikkert” sikkerhetsmiljø.

“Den nåværende sikkerhetssituasjonen i landet vårt er stort sett ustabilt og usikkert,” sa president Xi under en paneldiskusjon med representanter fra væpnede styrker. “Hele militæret må koordinere forholdet mellom kapasitetsbygging og kampberedskap, være forberedt på å svare på en rekke komplekse og vanskelige situasjoner når som helst.”

Den kinesiske presidentens bemerkninger kommer blant sprudlende spenninger mellom Beijing og den nye amerikanske administrasjonen. Og de følger en rekke lignende bemerkninger fra topptjenestemenn.

Den kinesiske presidenten sa selv i forrige uke at USA var den “største trusselen” mot Kinas økonomiske og politiske vekst og stabilitet.

Legg igjen en kommentar