Rapport fra en kompis som landa på Gardermoen:

Sakset:

“Kom på Gardermoen og ble tatt ut i vanlig passkontroll. Jeg viste min legeerklæring på at jeg ikke skal i hotellkarantene. De sa bare at det får helsepersonellet på hotellet vurdere. Så måtte sette meg ned i et venterom og vente til det var 10 personer der av samme grunn. Så ble vi fulgt ned til bagasjehentingen av 2 stk securitaspersoner. En forran og en bak mens vi marsjerte ned. Der ventet det nye securitaspersoner som høflig ba oss ta en coronatest. (Jeg hadde tatt 2 stk coronatester før dette på 2 dager. For å ha lov å lande i Tyskland og etterpå Norge.) Jeg tok min test mens de spurte masse spørsmål. Dette var helsepersonell. Jeg viste de igjen min legeattest på at jeg ikke skal i karantene pga min angst. Denne ville de ikke se på og sa også at jeg må ta det med helsepersonellet på hotellet. Jeg sa hyggelig at jeg skal ikke på hotell. Det må du nesten ta opp med de, mente dem. Etter testen var det marsj til et nytt provisorisk venteværelse mens de analyserer testen. Etter 30 minutter blir jeg ropt opp for å ta neste steg. Det var inn i nytt rom igjen med 12 stk stoler. Her måtte vi sitte i rekke med 2 meter avstand. Og også her vente til det ble fullt. Da kom 2 stk nye securitas og fulgte oss gjennom customs og en ventende buss. Her var det en stålende blid og fornøyd bussjafør med engelsk på nivå med min mormor. Han kjørte oss til Scandic Helsfyr. Ønsket oss varmt velkommen og sa det er hamburgere til middag her idag. Og ønsket oss velkommen i bussen igjen ved en senere anledning. Da kom vi inn på hotellet fikk vi håndsprit av en hyggelig vekter. Da alle var samlet i et stort møterom så fortalte de oss hvor lenge vi skulle være og hvordan det fungerer. Jeg bare reiste meg opp sammen med en annen og vi gikk ut av rommet. Da kom en securitas løpende etter oss for å få oss inn i rommet igjen. Da sa jeg: Jeg har ikke mulighet å sitte i dette rommet da jeg har panikkangst og dette trigger ujevn hjerterytme. Så sa jeg at jeg hadde blitt lovet å snakke med helsepersonell ved ankomst. De sa at de kan ringe for meg til Legevakten om det var alvorlig. Ja takk sa jeg. Men da må du bare gå å registrere deg på hotellet vårt først sa de. Nei takk, har aldri bodd på hotell pga min angst jeg sa jeg til han. Det er bare å registrere seg med leg også registrerer du Mastercardet i skranken sa den blide vekteren. Beklager mente jeg, synes det er feil å registrere seg på et hotell da man ikke skal være der. Dessuten har jeg ikke MAstercard, jeg har så stor gjeld skjønner du at jeg har ikke lov å få sånn jeg. Men jeg må forresten spy skjønner du. Han lukket opp et toalett til meg. Da kom han som ringte. Han beklaget at det hadde tatt tid men siden det er Søndag så er ikke helsepersonell her idag. Da ringer du Legevakten for jeg skal prate med de. 2 stk veldig hyggelige helsesøstre kom til hotellet etter noen timer. I disse timene jeg ventet så ba de meg registrere meg på hotellet utallige ganger slik at jeg kunne vente i fred og ro. Han andre som forlot samlingsrommet med meg hadde gitt opp og gått og lagt seg, han var overtrøtt. Han slang en del stygge gloser om opplegget.De skulle se på saken hans mandag. Fikk meg en venn der. Fikk snakket med søstrene og de ville ta en vurdering ila en times tid så jeg kunne bare registrere meg på hotellet og vente denne timen der. Så ble jeg kallt tilbake til de. De måtte sjekke mine papirer og legen min var jo ikke på jobb søndager. Altså for å sjekke om mine papirer var fakta og ikke falske. Derfor kan vi gi deg beskjed i morgen sa de. Du trenger ikke sove på rommet, men du kan hvile.Da sa jeg at jeg velger å dra hjem og dere kan sende meg boten, de ba om å ta en prat seg i mellom og ba meg vente en halvtime. De kom tilbake og sa de kan sende meg i hjemmekarantene, men at de var veeeeldig i tvil. Men ikke gå på butikk eller kjøpesentre. For all del ikke vær i nærheten av folk. Klarer du det da??? Jeg sa, skal love deg at isolasjon mestrer jeg bedre enn ALLE. Tusen takk skal dere ha damer, jeg er glad i dere begge to sa jeg, hahahaha. Fra jeg landet på Gardermoen tok det 8 timer før de slapp meg ut fra hotellet.”

Legg igjen en kommentar