Charles Mallory Hatfield “The Moisture Accelerator” gjør regn for LA, Floods San Diego

 

Det ubestridelige faktum er at Hatfield gikk inn i åsene nitten ganger for å få regn, og nitten ganger regnet det da han lovet. I desember i fjor ble det tilbudt ham en belønning på $ 1000, halvparten som en vits, under forutsetning av at han fikk regn på 18 centimeter i Sør-California mellom 15. desember og 1. mai. Han har samlet inn belønningen. – Dawson Daily News 1905

Til fordel for andre arrangører som kanskje ønsker å utnytte nedbøren, la oss merke til at Charles Hatfield, en profesjonell regnmaker i Altadena, Cal., Mottok $ 1000 fra kjøpmennene i Los Angeles mot en nedbør på 18,96 inches i tre måneder. – Boston Evening Transcript 1905

På fritiden leste Charles Mallory Hatfield om pluviculture og begynte å utvikle sine egne metoder for å produsere regn. I 1902 hadde han skapt en hemmelig blanding av 23 kjemikalier i store galvaniserte fordampningstanker som, hevdet, tiltrukket regn. Hatfield kalte seg en fuktighetsakselerator

Byen San Diego, som led hardt av tørke, inngikk en avtale med Hatfield for å få det til å regne. Han sa seg enig, og fikk det til å regne så hardt at det var flom og forårsaket skader på millioner av dollar. Som et resultat ble Hatfield ikke betalt, da dette ville innebære feil fra byens side. Ironisk nok er denne historien et mikrokosmos fra værmodifiseringsindustrien. De vil være i stand til å endre været, men hvis været blir surt, vil de ikke måtte betale for skadene.

Charles Hatfield og flommen 1916 ved Lake Morena er gjenstand for sangen  Hatfield , en fanfavoritt fra det sørlige jambandet,  Widespread Panic . Sanger / gitarist John Bell skrev sangen etter å ha lest historien om regnmakeren i en  Farmers ‘Almanac .

Charles Hatfield (på stigen) og hans yngre bror med et av regntårnene sine i Coalinga, California (BILDE NEDER, Credit Los Angeles Times) Paret bygde et lignende 20-fots tårn i skogen øst for San Diego og begynte det en bytjenestemann senere vil kalle “en besvergelse som tar sikte på å vri fuktighet fra luften.” Det som fulgte var et destruktivt regnskyll.UTVALGT

 Referanser

Hvis noen av lenkene ovenfor ikke virker, kopier URL-en og lim den inn i skjemaet nedenfor for å se etter Wayback-maskinen for en arkivert versjon av den nettsiden.

 Media

Legg igjen en kommentar