Litt om den militære oppbyggingen i Ukraina. 23-04 2021

USA, vest skeptisk til russiske påstander om at militæroppbygging i nærheten av Ukraina er over

Dybdegående dekning

Av Jeff Seldin 23. april 2021

Påstander om at russiske tropper begynner å trekke seg tilbake fra posisjoner på Krim og langs den russiske grensen til Ukraina, blir møtt med forsiktighet i Vesten, der tjenestemenn krever at Moskva skal være mer gjennomsiktig og avstå fra ytterligere sabel-skrangling.

Vestlige tjenestemenn sa fredag ​​at de så situasjonen “veldig, veldig nøye”, men advarte mot å ta russiske forsikringer “til pålydende verdi.”

“Vi har sett de russiske kommentarene om hvordan de avslutter øvelsene,” sa Pentagons pressesekretær John Kirby til journalister under en orientering fredag. “Det er for tidlig å fortelle noe spesifikt.”

“[Vi] fortsetter å oppfordre Russland til å opphøre provokasjonene sine, respektere Ukrainas territoriale integritet og ikke bidra til aktiviteter som bare gjør stabiliteten langs grensen til Ukraina og i okkupert Krim mindre stabil enn den allerede er,” sier han. sa.

Avstå fra aggresjon

Amerikanske diplomatiske tjenestemenn oppfordret fredag ​​også Kreml til å gjøre mer for å redusere spenningen.

“Vi har gjort det klart i vårt engasjement med Russland, med deres regjering, at de trenger å holde igjen – avstå fra aggresjon og opptrappende handlinger, og de må umiddelbart opphøre all sin aggressive aktivitet i og rundt Ukraina,” sa Talsmann for utenriksdepartementet Jalina Porter. “Og det inkluderer deres nylige militære oppbygging på okkupert Krim, så vel som langs Ukrainas grense.”

Europeiske tjenestemenn sa denne uken at mer enn 100.000 russiske tropper hadde massert langs grensen til Ukraina de siste ukene, og kalte det Moskvas “høyeste militære innsats” til regionen og advarte om at “risikoen for ytterligere opptrapping er tydelig.”

Amerikanske forsvarsmyndigheter nektet å kommentere bestemte tall, selv om Pentagon sa at den russiske oppbyggingen var større enn den den monterte i 2014 før den invaderte og beslagla Krim.

Russlands forsvarsminister Sergei Shoigu sa torsdag at militære øvelser som involverte tropper langs grensen til Ukraina var over, og at de ville komme tilbake til sine faste baser innen 1. mai.

Senere den dagen fortalte en NATO-tjenestemann VOA at alliansen hadde tatt den russiske kunngjøringen til etterretning, og la til: “Alle skritt mot avskalering av Russland ville være viktige og vel forsinkede.”

“NATO forblir årvåken, og vi vil fortsette å følge nøye med på Russlands uberettigede militære oppbygging i og rundt Ukraina,” sa tjenestemannen. “Vi fortsetter å oppfordre Russland til å respektere sine internasjonale forpliktelser og trekke alle styrkene fra ukrainsk territorium.”

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.