Anders Brunstad 21.04 2021. INFLUENSAEN I 2016-2017 VAR LANGT FARLIGERE ENN C-1984.

Mer smittsom ca +50%Flere ca 3 xFlere innlagte på sykehus ca 2 xFakta er ikke så viktig lenger.Det var likevel ingen pandemi.Legekontorene fungerte og sjekket opp med blodprøver og labtester.Nå er alt sammen en jækla stor og hjernedøde bananrepublikk med falske PCR tester og hurtige falske bananrepublikk tester. Og bananas.Verden er steike skrullande gal.https://www.tv2.no/a/8861580/…

Advarer mot kraftig influensa – 3.000 innlagt på sykehus

Halvveis i influensasesongen har 3.000 personer blitt innlagt. Det er den kraftigste influensaen på mange år.SOPHIE LUND AASERUDPUBLISERT 14.01.2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er hektisk på infeksjonsmedisinsk sengepost ved universitetssykehus. Årets influensa, H3N2, har slått ut store deler av befolkningen, og ført til rundt 3.000 sykehusinnleggelser i landet.

– Vi har hatt flere pasienter og også sett flere alvorlige tilfeller og flere komplikasjoner til influensa enn det vi ser i en vanlig sesong. Vi må i alle fall flere år tilbake før vi kan finne en sesong som har rammet oss så kraftig som denne, forteller overlege i infeksjonsmedisin ved akuttmedisinsk avdeling ved OUS Arne Broch Brantsæter.

Han har behandlet flere av de kritisk syke influensapasientene.

– Hvorfor blir flere folk sykere i år enn andre år?

– Det er nok fordi immuniteten mot dette viruset som nå sirkulerer er dårligere. Men det er viktig å legge til at det først og fremst er eldre mennesker og de med kroniske sykdommer som har blitt alvorlig syke, sier han.

Ble hentet med ambulanse

En av dem er kolssyke Roy Kristiansen. Nå er han på bedringens vei, men ligger fremdeles i isolat. Da han stoppet å puste ringte samboeren 113.

78-åringen vaksinerer seg hvert år, men denne gangen slapp han likevel ikke unna.

– Jeg tror ikke vaksinen har treff i år altså, sier han og smiler.

Foreløpige anslag tyder nemlig på at årets ikke virker så godt på de eldre.

Ifølge Folkehelseinstituttet ser det ut til at kun 30 prosent som har vaksinert seg har fått god effekt av vaksinen.

– Vi ser at de som har vært innlagt med dels med alvorlig influensa har vært vaksinert, sier akuttlegen.

Alvorlig for de minste

På en annen avdeling ved sykehuset kjemper de minste pasientene for livet.

Denne sesongens RS-, en luftveisinfeksjon, har også rammet langt kraftigere enn vanlig. I Sverige har de gått så langt som å oppfordre foreldre til å holde småbarna sine hjemme.

For de aller fleste RS en uskyldig forkjølelse, og innen toårsalderen har åtti prosent av alle barn hatt viruset – de fleste uten å merke mer enn en liten snue.

Men noen barn får alvorlige pusteproblemer. Vanligvis rammer de spedbarn under tre måneder som er syke fra før. Men i år er det annerledes. Også normalt friske barn rammes hardt.

– Det er det som er spesielt i år, at i tillegg til disse gruppene, så har vi hatt unger opp til to år som har havnet på pustemaskin på grunn av RS-virus, forteller Thomas Rajka.

Han er barnelege og avdelingsleder på Barneintensiven ved Oslo universitetssykehus.

Her er symptomene foreldre skal se etter:

– Hvis du synes at barnet får i seg for lite næring, hvis ungen puster fort, som betyr at enten magen går veldig fort inn, eller så ser du et søkk under ribbeina eller mellom ribbeina, hvis barnet er mye slappere enn det pleier og hvis foreldrene ikke kjenner igjen barnet sitt, så vil jeg heller at de skal gå til legen ti ganger for mye enn en gang for lite, sier barnelegen.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.